Sport

Futsal: a Berettyóújfalu edzője szerint jó csapat az UTC

Futsal: a Berettyóújfalu edzője szerint jó csapat az UTC

2011. augusztus 17., szerda
Futsal: a Berettyóújfalu edzője szerint jó csapat az UTC

A közelmúltban barátságos felkészülési mérkőzést vívott egymással az újszegedi sportcsarnokban az UTC-Junior Sport és a bajnoki ezüstérmes MVFC Berettyóújfalu. A találkozót követően a vendégek mesterét kaptuk el egy villáminterjúra.

A 3x25 perces, futóórás felkészülési meccset 5-4-re ugyan a Berettyó-partiak nyerték, ám a második játékrész végén - elsősorban a

Hegyesi Zsolt, Dürgő Péter

páros beállásának köszönhetően - 3-2-re még az NB I-es újonc vezetett. Az ellenfél évek óta meghatározó szereplője a magyar futsalnak, kétszeres magyar bajnok, nyert magyar kupát, Szuperkupát, és megméretett már a nemzetközi kupaporondon is. A hajdúsági alakulatot az elmúlt szezonban a szlovák válogatott szövetségi kapitánya,

Bacsó Richárd

vezette, ám szerződését nem hosszabbították meg. Helyét a kispadon egy ős-berettyós futsalos, az elmúlt időszakban a Nyíradonyi Huszárokat (az új idényben DEAC-Armada néven már debreceni csapatként indulnak) dirigáló, mindössze 30 éves

Turzó József

vette át, szerződése egy évre szól. Az új mester igazán jól ismeri csapatát, hiszen többségükkel rengeteg meccset játszott együtt.

– Szoros felkészülési meccset játszott csapata az NB I egyik újoncával? Elégedett volt a látottakkal?

– Nem volt olyan örömteli a mérkőzés, mint amilyenre számítottam. Egy-két játékos teljesítményével voltam csak elégedett, akik végigcsinálták a nyári felkészülést. A brazil játékosok most érkeztek meg, sajnos nem olyan kondícióban mint vártam, s nem is azt a játékot mutatták amit reméltem, szóval általánosságban véve egyelőre nem vagyok elégedett, még sokat kell dolgoznunk a bajnoki rajtig.

– Hol tart most a Berettyóújfalu a felkészülésben?

– Túl vagyunk az erőnléti szakaszon, most következnek a taktikai finomítások. Viszont mivel a brazil légiósok még csak most kapcsolódtak be, ezért újrakezdjük ezt a szakaszt, hogy ők se maradjanak le.

– Milyen volt az újonc UTC?

– Nagyon tetszett a játékuk, nagyon nyílt futsalt játszottak, nagyon ügyes játékosok alkotják a csapatot, akik ráadásul igen labdabiztosak is. A bajnokságban is találkozni fogunk, a sorsolás szerint szeptember 19-én látogatunk Szegedre, a 3. fordulóban. Nyertünk ugyan 5-4-re, de csütörtöki játékunk és a szegedi csapat által mutatottak alapján egyelőre azt kell mondanom, sajnos találkozunk… Az UTC folytatja a felkészülést az Aramis elleni, augusztus 29-i bajnoki rajtig, a tercek szerint az ELTE csapatával idegenben, a Cső-Montage-zsal itthon fognak megmérkőzni, továbbá az SZTE EHÖK SE-vel is játszanának egy edzőmeccset.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.