Sport

Döcögős, de magabiztos győzelemmel rajtolt az FK + FOTÓK

Döcögős, de magabiztos győzelemmel rajtolt az FK + FOTÓK

2011. augusztus 21., vasárnap
Döcögős, de magabiztos győzelemmel rajtolt az FK + FOTÓK

A kék-feketék magabiztos játékkal kezdték meg az egycsoportos, 18 csapatos megyei II. osztály küzdelmeit. A Szentesi Kinizsi ellen nem volt egy percig sem kétséges, hogy a hazai gárda nem engedi ki kezei közül a három pontot.

A nyitányon, a bajnokság várhatóan egyik legmarkánsabb együttesével, a Szentesi Kinizsivel csapott össze az FK. A tavalyi évadban az egymás elleni mérkőzésekből mindannyiszor a kék-feketék jöttek ki győztesen és végül meg is előzték őket a táblázaton. De ez távolról sem jelentette azt, hogy sima mérkőzés várt rájuk. A fiatal erőkből álló szentesi csapatot fűthette a revánsvágy. Azonban az FK háza táján is készültek a kezdetre. A mérkőzést "díszpáholyból" tekintette meg

Szalai "Dzsinó" István,

aki vegyes érzésekkel foglalhatta el helyét. A hazaiak keretében több egykori játékosa - teljesség igénye nélkül:

Turján, Dóra, Kurucsai, Nagy V

. a pályán,

Dobó, Krausz, Rácz

a "lelátón"- szerepelt, míg fia

Szalai Szabolcs

személyében a mérkőzés játékvezetője szempontjából volt érdekelve. Talán a nyári hőség, talán a világon csak a magyar futballban előforduló "idény eleji forma" nyomta rá bélyegét a meccsre, mindenesetre a látottak alapján elmondható, van hova fejlődni a csapatoknak. Az FK azt játszotta, amit tud. Ehhez pedig kiválóan asszisztáltak a vendégek. Lazán, könnyedén és magabiztosan tartották itthon a három pontot Turjánék. A Szentes nem mutatott komoly ellenállást.

Három éve a megye kettőben

A harmadik megye kettes szezonjának vágott neki az FK 1899 Szeged, ami talán az eddigi legnehezebb erőpróbának ígérkezik: egy rendkívül hosszú, 18 csapatos, tehát 34 fordulós bajnokság lesz a 2011/12-es évad. Ráadásul az első néhány hét feszített tempóban zajlik le, ugyanis 14 napon belül 5 mérkőzés vár a Hüvös-legénységre.

Az első félidőben még nem is volt nagy különbség a két csapat között. Sőt! A tiszta zöldben pompázó szentesiek néhányszor megforgatták a hazaiak védelmét. Azonban komoly gólhelyzetet nem tudtak kialakítani. Körülbelül negyed órának kellett eltelnie ahhoz, hogy a tradicionális szegedi kék-fekete csíkos dresszben pályára lépő hazaiak rájöjjenek arra, hogy elkezdődött a mérkőzés. Néhány perc leforgása alatt kétszer is megremegett a kapufa. Valamelyest felpörgették az iramot. Egy-egy ritmusváltással hamar a vendégek mögé kerültek, aminek a lefújás előtt kézzel fogható eredménye lett. A középpályán történt szép kényszerítő végén

Sümeghy

gyalogolhatott a tizenhatos vonalig. A rutinos, kitűnő középpályás a kimozduló kapus mellett magabiztosan gurított a kapuba. (1-0) A második játékrész ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Fölényben játszott az FK, a szentesiek olykor csak nyomozni tudták a labda mozgását. Szépségdíjas találattal növelte előnyét a szurkolók csapata.

Imre Z.

szögletből, érintés nélkül csavart a kapuba. (2-0) A magabiztos vezetés birtokában biztosan nyúlhatott cseréihez

Hüvös Gábor

. A pályára lépők ugyan nem adtak új lendületet a találkozónak, de a jó megmozdulásaik és a nyújtott teljesítményük miatt, nem lógtak ki. Így debütálhatott FK szerelésben a nyáron Röszkéről igazolt

Balogh

és a hosszú sérülésből felépülő kék-fekete legenda,

Kurucsai "Kabos" András

, akit a pályára lépésekor a szurkolók hatalmas és szűnni nem akaró ovációja fogadta. Alaposan megszórhatta volna ellenfelét a hazai gárda. Viszont csak Dóra koncentrált kellően a befejezésnél, így egy beívelés után bólinthatott a hosszú sarokba. (3-0) Már-már úgy tűnt, hogy ha a felek sötétedésig játszanának, akkor sem születne szentesi gól. De nem így történt. Öt perccel a lefújás előtt átszállt a hazai védők fölött a labda, a visszafejelésre pedig Vincze érkezett jól ütemben, megszerezve "becsületgóljukat". (3-1) A hátralévő néhány perc csendesen lecsorgott. A hármas sípszó elhangzása után együtt ünnepelhette a jó rajtot szurkolóival a kék-fekete alakulat.

Labdarúgó megyei II. osztály 1 fordulójában:

FK 1899 Szeged – Szentesi Kinizsi 3-1 (1-0). Szeged, 150 néző, vezette: Szalai.

FK 1899 Szeged:

Brunczvik - Fodor I. (Meszes Cs 62')., Gonda, Dervaderics, Turján, Lednitzky (Holecska 68'), Sümeghy (Kurucsai 70'), Herczeg G., Imre Z. (Burzon 85'), Nagy V. (Balogh 54'), Dóra.

Edző:

Hüvös Gábor.

Szentesi Kinizsi:

Szabó - Polyák A., Tihanyi, Németh (Herczeg Sz. 83'), Vincze, Szabó (Polyák Cs. 66'), Nagy I., Vadász (Páger 58'), Bordács, Juhász, Tóth.

Edző:

Bozóki Zoltán.

Gólszerzők:

Sümeghy, Imre Z., Dóra illetve Vincze.

Sárga lap:

Polyák A.

Jók:

Lednitzky, Sümeghy ill. Bordács, Juhász.

Hüvös Gábor:

"Véleményem szerint a mérkőzés ott dőlt el, hogy melyik csapat akarta jobban a győzelmet. Taktikusan, fegyelmezetten ismerve előnyünket-hátrányunkat, azt játszottuk amit tudunk. A nagy meleg rányomta bélyegét a találkozóra. Úgy érzem jogosan szereztük meg a három pontot. Ellenfelünk kissé hitetlenül játszott, nagyobb akarással szorosabbá tehette volna a mérkőzést. Mi készülünk a szerdai kupameccsre, szeretnénk ismét emlékezetessé tenni. Várunk vissza minden volt és jelenleg is hűséges szurkolónkat. Mindörökké kék-feketék..."

Bozóki Zoltán:

"Nem játszottunk jól. A győzni akarás nem volt benne a csapatomban. Csalódott vagyok."

A harmadik megye kettes szezonjának vágott neki az FK 1899 Szeged, ami talán az eddigi legnehezebb erőpróbának ígérkezik: egy rendkívül hosszú, 18 csapatos, tehát 34 fordulós bajnokság lesz a 2011/12-es évad. Ráadásul az első néhány hét feszített tempóban zajlik le, ugyanis 14 napon belül 5 mérkőzés vár a Hüvös-legénységre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.