Sport

Csapatsportokban is ott kell legyünk az olimpián

Csapatsportokban is ott kell legyünk az olimpián

2011. augusztus 11., csütörtök
Csapatsportokban is ott kell legyünk az olimpián

Schmitt Pál köztársasági elnök szerint nagyon fontos, hogy minél több csapatsportágban legyenek ott a magyarok a londoni olimpián, mert csak így érhető el 150 fős sportolói létszám a jövő évi ötkarikás játékokon.

"Ha ugyanis nem sikerül elérni a 150 fős versenyzői létszámot, akkor a sportvezetők közül - beleértve az edzőket, a gyúrókat és a pszichológusokat is – lényegesen kevesebben utazhatnak ki a delegációval" - mondta az államfő az MTI-nek csütörtökön a hivatalában. "Márpedig nagyon fontos, hogy az egyéni sportágakban, például öttusában, vagy kajak-kenuban induló olimpikonjaink edzői is ott legyenek a helyszínen, mert így tudják a leghatékonyabban segíteni versenyzőik szereplését" – magyarázta a köztársasági elnök, aki korábban két évtizeden át irányította a Magyar Olimpiai Bizottságot.

Schmitt Pál

hozzátette, ha például kijut az olimpiára a férfi kézilabda-válogatott, a csapattal öt kísérő is utazhat, de amennyiben csak három sportvezetőre van igény, a fennmaradó két hely "terhére" mondjuk több öttusaedző lehet ott Londonban. Az atlantai olimpia előtt a magyar érmek számát pontosan megtippelő elnök most nem vállalkozott jóslásokra. "Egyelőre még a kvalifikációkat sem látom átfogóan, ezért korai lenne az olimpiai érmekről beszélni" – mondta Schmitt Pál, majd hozzátette, maximálisan megérti utódját,

Borkai Zsoltot

, aki óvatosan fogalmaz a londoni magyar éremesélyeket illetően. A köztársasági elnök beszélt arról is, hogy az augusztus 20-ai események miatt sűrű lesz a jövő heti programja, de jövő pénteken mindenképpen időt szakít arra, hogy a helyszínen szurkoljon a szegedi világbajnokságon szereplő magyar kajakosoknak és kenusoknak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.