Sport

Blazsó Márton triplázott a terepkerékpáros versenyen

Blazsó Márton triplázott a terepkerékpáros versenyen

2011. augusztus 20., szombat
Blazsó Márton triplázott a terepkerékpáros versenyen

A szerdai és csütörtöki után a Trans Hungária Maraton pénteki szakaszát is megnyerte Blazsó Márton. A szegedi terepkerékpáros már nyolc percre növelte előnyét a második helyezett előtt.

A terepkerékpáros verseny harmadik napját magabiztos vezetéssel zárta a Bike Team Szeged csapatban induló

Blazsó Márton

. A terep mellett a tikkasztó hőség is próbára teszi az indulókat: a Hollókő és Bükkszék közötti 89 km-es etapon a mezőnynek az emelkedők, és a nehéz útszakasz mellett a 32 fokos meleggel is meg kellett küzdeniük. A mai nap sem kíméli majd Blazsóékat: Szerencs és Tokaj közti festői, ámde igen nehéz 85 kilométer vár rájuk. A Trans Hungária Maraton útvonala 50 települést, 32 vízfolyást, 10 termálforrást és négy nemzeti parkot érint. A szervezők azt remélik, hogy az észak-magyarországi tájakra később még visszatérnek majd a résztvevők, akiknek a csaknem 400 km megtétele során összesen hatféle talajtípuson kell bringázniuk, s 7400 méter szintkülönbséget kell legyőzniük. A mezőnyben szlovák, osztrák és román versenyzők is vannak. Az eredményeket egyéniben, párosban és csapatban rögzítik, s az összetett verseny mellett napi győzteseket is hirdetnek.

Eredmények:

3. szakasz, Bükkszék-Diósgyőr, 105 km:

1.

Blazsó Márton

(Bike Team Szeged) 3:58:15 ó 2.

Búr Zsolt

(Bringabanda SC) 4:06:39 3.

Szécsi Tamás

(Bringabanda SC) 4:06:51

Az összetettben:

1.

Blazsó Márton

12:38:34 ó 2.

Matusek Robert

(Sportograf.com) 13:29:27 ó 3.

Medgyes Gábor

13:46:39 ó

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.