Sport

Az olimpiai döntő ismétlése következik - Varga Péter elemez

Az olimpiai döntő ismétlése következik - Varga Péter elemez

2011. július 25., hétfő
Az olimpiai döntő ismétlése következik - Varga Péter elemez

Kedd reggel, magyar idő szerint 8 órakor a sanghaji vizes világbajnokságon megismétlődik a 2008-as pekingi olimpia vízilabdadöntője, a magyar férfi pólóválogatott az amerikaiakkal csap össze a legjobb négy közé jutásért. A Szeged Beton csapatkapitányát, Varga Pétert kértük fel esélylatolgatásra.

"Ha a saját játékunkat játsszuk, és a válogatott a tudását hozza, akkor nem lehet probléma ez a mérkőzés" - mondja a csapatkapitány. "Az amerikai vízilabda rendkívül sokat fejlődött az utóbbi időben, felzárkóztak a világ élmezőnyéhez. Eddig a vébén nem muzsikálnak túl jól, kikaptak a németektől és az olaszoktól, egyedül Dél-Afrikát verték meg, igaz őket 20-3-ra. Centerük, a Vasasban játszó

Jeff Powers

, rendkívül jól képzett játékos, de ez egyébként is elmondható egész csapatukról, és fizikálisan is igaz mindannyiukra. Nem szabad elfeledkeznünk a Primorac Kotor légiósáról,

Tony Azevedóról

sem, aki nem véletlenül csapata meghatározó játékosa. Ha a védekezésünk zökkenőmentesen, a megbeszéltek szerint működik, akkor az amerikaiaknak nagyon-nagyon nehéz dolguk lesz" - véli. A magyar csapat továbbjutása esetén a német-szerb párharc győztesével mérkőzhet meg, mely derbinek aligha kétséges a kimenetele. "Ha megverjük az amerikaiakat, akkor a szerb-német párharc győztesével, várhatóan a szerbekkel játszunk, az sokkal nehezebb lesz. Ahogy mondani szokás, a csoportmeccsek után kezdődik igazán egy torna, azaz most egy picit gyengébb ellenfél ellen játszunk elsőre, ez mindenképp jó nekünk, aztán majd jön a neheze. Az amerikaiak elleni meccs már csak afféle finom csiszolás lehet a játékunkon, itt már mindennek úgy kell működnie, ahogyan a későbbiekben szükséges a legerősebb ellenfelek ellen" - mondta Varga Péter. A negyeddöntőt a Magyar Televízió 1-es és 2-es csatornája élőben közvetíti kedd reggel 7.55-től.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.