Sport

Kézilabda: Katzirz mégsem megy Zágrábba

Kézilabda: Katzirz mégsem megy Zágrábba

2011. július 6., szerda
Kézilabda: Katzirz mégsem megy Zágrábba

A korábbi hírekkel ellentétben végül mégsem igazol Zágrábba Katzirz Dávid, a Pick Szeged válogatott balátlövője és csapatkapitánya. Mint a Nemzeti Sport megtudta, kedden a CO Zagreb és a játékos menedzsere közös megegyezéssel felbontották a még életbe sem lépett szerződést.

Katzirz

múlt hét csütörtökön és pénteken járt orvosi vizsgálaton a horvát klubnál (mely a szintén válogatott

Gál Gyulát

is foglalkoztatja), ahol megállapították, hogy bokája szépen javul, azonban, amint azt

a vecernij.hr horvát híroldal

már június 30-án közzétette, hogy a csapat leendő 22-es mezszámú játékosa az orvosi vizsgálaton nem ment át, így újabb kontrollra július 27-re rendelték vissza. Kedden a Nemzeti Sport úgy értesült mégsem léphet életbe a szerződés, mert a zágrábiak elnöke,

Bartol Kaleb

és Katzirz menedzsere,

Szörnyi Attila

közös megegyezéssel felbontották a szerződést. Kiderült az is, hogy nem a válogatott átlövő bokasérülése, hanem a horvát klub nehéz anyagi helyzete áll a háttérben. Mint Bartol Kaleb az nso.hu-val közölte: "Mindkét fél korrekten járt el a szerződés megkötésekor és felbontásakor is, amit sajnálok. A válás oka, hogy nem szeretnénk akadályozni Katzirz további karrierjét, s időközben az is kiderült, hogy kétéves szerződtetése nehezen férne bele klubunk költségvetésébe." "A Zagreb indokait, pénzügyi helyzetét, fogyatkozó költségvetését megértettük, ezért menedzserem közös megegyezéssel bontott szerződést" – reagált a Pick egykori csapatkapitánya a sportnapilap megkeresésére. "A bokám meggyógyult, akár holnap bekapcsolódhatnék leendő csapatom alapozásába. Érdekelnek a külföldi ajánlatok, de nem lennék elkeseredve akkor sem, ha jó magyar ajánlatot kapnék."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.