Sport

Vízilabda: győzelem a kazahok ellen a Kirisi-kupán

Vízilabda: győzelem a kazahok ellen a Kirisi-kupán

2011. június 2., csütörtök
Vízilabda: győzelem a kazahok ellen a Kirisi-kupán

Megnyerte harmadik mérkőzését a magyar női vízilabda-válogatott az oroszországi Kirisiben zajló hagyományos tornán. Merész András szövetségi kapitány pólóslányai - közöttük a Szegeden játszó Tóth Ildikóval és a szezon végével távozó Drávucz Ritával - magabiztos győzelmet arattak Kazahsztán ellen.

A Kirisi Kupáért kiírt és szombaton záruló hatcsapatos torna harmadik napján javítottak addigi mérlegükön Drávucz Ritáék, méghozzá elvárható módon a mezőny egyetlen olyan csapatával szemben, amely nem tartozik a szűkebb sportági elithez, bár a nyitónap nagy meglepetését éppen a kazahok okozták az Európa-bajnoki ezüstérmes görögökkel játszott döntetlennel. A csütörtöki mérkőzésen azonban egyértelműen kiderült, hogy a magyaroké a jobb csapat. Válogatottunk az első két negyedben folyamatosan növelte előnyét, volt, hogy már a félidő előtt öt góllal vezetett a csapat. A harmadik negyedben két gólra felkapaszkodtak a kazahok, ám az utolsó játékrészben magabiztos játékkal lehengerelték őket a mieink. A Taylor&Nash Universitas Szegedet az elmúlt szezonban erősítő válogatott-csapatkapitány

Drávucz Rita

egy gólt szerzett, illetve kipontozódott, míg a szegedi csapat centere,

Tóth Ildikó

ezúttal kétszer talált be az ellenfél kapujába. Jellemző a mérkőzésre, hogy a játékvezetők ezúttal is bátran fújták be a fórokat az ellenfél javára, a kazahok 14-szer, a mieink mindössze 6-szor játszottak emberelőnyben, továbbá a két csapat 2-2 alkalommal büntetőből is eredményes volt. "Számunkra nagyon fontos volt ez a meccs" - nyilatkozta a torna honlapján

Merész András

. "A júliusi, sanghaji világbajnokságon ugyanis nemcsak egy csoportban vagyunk a kazahokkal, hanem éppen velük játsszuk vb-négyesünk nyitómérkőzését. Ezért aztán különösen hasznos volt a mai erőpróba." Pénteken magyar idő szerint 13.30-tól az ausztrál csapattal találkozik a magyar válogatott, amely kedden 18-14-re az oroszoktól, szerdán 10-8-ra az amerikaiaktól kapott ki.

Női vízilabda Kirisi-kupa, 3. forduló:

Kazahsztán - Magyarország 10-16 (3-5, 2-4, 3-1, 2-6)

A magyar gólszerzők:

Bujka 3, Szűcs, Keszthelyi, Tóth I., Menczinger 2-2, Illés, Czigány, Kisteleki, Drávucz, Poszkoli 1-1.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.