Sport

Mongol párosok is fellépnek a 11. Szőke Tiszán

Mongol párosok is fellépnek a 11. Szőke Tiszán

2011. június 15., szerda
Mongol párosok is fellépnek a 11. Szőke Tiszán

Szombaton rendezik az újszegedi sportcsarnokban a Szőke Tisza Nemzetközi Táncversenyt immár tizenegyedszer. Az izgalmas, latin és standard táncokat felvonultató rendezvényről szerda délben tartottak sajtótájékoztatót a Városháza sajtótermében.

Az 1970-évek visszanyúló eredetű, egykoron 2-3 napon át is tartó szegedi táncversenyek méltó utóda az idén tizenegyedszer sorra kerülő Szőke Tisza Nemzetközi Táncverseny, mely szervezési korlátok miatt napjainkban már nem olyan volumenű mint régen, ám nemzetközileg egyre nagyobb elismerést vív ki magának. Rangját mutatja, hogy egy héttel a szombathelyi Savaria táncversenyek után kerül megrendezésre, és a nemzetközi szövetség (IDSF) is hirdeti honalapján. Mint

Zsilák Zsuzsanna

szervező, a Papiron Szeged Versenytáncklub elnöke közölte, ez egyfajta szezonzáró jellegű verseny, hiszen a nyári időszakban meglehetősen ritkák a táncversenyek.

A szervező a versennyel kapcsolatban elmondta: 12 ország vesz részt a latin és dél-amerikai táncokat felvonultató versenyen, összesen több mint 130 párral felnőtt, ifjúsági és senior korosztályban. A magyar küldöttséget 30-40 pár alkotja. A legnépesebb mezőnnyel a felnőtt latin táncok kategóriája bír, ahol 40 páros mérkőzik meg, ezután következik az ifjúsági latin kategória 25 párral. Az érdeklődők szombat este láthatják fellépni a magyar bajnoki 2. helyezettet, de az élmezőn több párosát is. A magyar versenyzők mellett Németországból, Ausztriából Olaszországból és a régió több szomszédos államából is érkeznek táncosok, igazi kuriózumként pedig 3 mongol pár is fellép. "Igazi, egyedülálló különlegességként megrendezzük a Senior III kategória keretein belül az 55 éven felüliek döntőjét is négy országból öt versenyző táncospárral" - emelte ki Zsilák Zsuzsanna, aki a szervezéssel kapcsolatban közölte, a fellépő több mint 130 páros gyakorlatilag a felsőhatára az egynapos rendezés szabta kereteknek. Természetesen a program bővítésével a jövőben akár két napon keresztül is láthatnánk a latinos lépéseket, ez azonban későbbi szervezés kérdése. A program szombat délelőtt 11 órakor kezdődik az újszegedi sportcsarnokban, a B és D osztály versenyeivel, 14 óra után az ifjúsági és felnőtt elődöntők következnek, majd este 18 órakor következnek a döntők. A gálán fellép a Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola Művészeti Iskolájának tánccsoportja, a Szeged Táncegyüttes Gyermekcsoportja, a Százszorkék Tánccsoport valamint

Tandi Flóra

előadóművész. A versenyre a helyszínen váltott belépő 1900, elővételben 1600 forint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.