Sport

Labdarúgás: gól az első percben, győzelemmel zárt a Volán

Labdarúgás: gól az első percben, győzelemmel zárt a Volán

2011. június 4., szombat
Labdarúgás: gól az első percben, győzelemmel zárt a Volán

Idegenben verte a Jánoshidát a Tisza Volán SC Szeged idei utolsó bajnoki meccsén. A műfű ezen a héten sikert hozott a Buchholcz-legényeknek, hiszen a KITE elleni megyei kupagyőzelmet követően a szolnoki pályán is diadalmaskodni tudtak.

Labdarúgó NB III Alföld csoport 29. forduló:

Jánoshidai SE - Tisza Volán SC Szeged 0-1 (0-1).

Szolnok, 100 néző, vezette: Hegedűs Attila

Jánoshida:

Koncz - Lukácsi, Szabó D., Forgács, Pelles, Ábel, Fülöp, Hetrovicz, Szilágyi K., Kóczián (Lajkovics 46'), Zsákai (Stáber 46'). Vezetőedző: Lajkovics János.

Tisza Volán SC Szeged:

Dongó - Pénzváltó, Szabó A., Dargó, Mészáros - Boldizsár, Szilágyi N. - Kéri, Beretka (Grünvald 50'), Végh (Dedovics 80') - Kazi (Mucsi 73'). Vezetőedző: Buchholcz Gábor.

Gólszerző:

Végh (11-esből 1')

Kiállítva:

Mészáros (47') Buchholcz Gábor:

"30 fok fölötti hőmérsékletben játszottunk a műfüvön, nem lehet nem sajnálni ezért a játékosokat. Egyébiránt két ellentétes félidőt láthattunk. Egy kulturált ellenfél ellen az első játékrész végén négy-öt góllal kellett volna vezetnünk, de sorra hagytuk ki a ziccereket az első percet követően. A második félidőt meghatározta Mészáros Zoltán korai, jogos kiállítása. Utána kiegyenlített játék folyt, enyhe mezőnyfölényt harcoltak ki a jánoshidaiak, mi pedig több ízben veszélyeztethettük volna a kapujukat, ám az addig tárgyilagos játékvezetői hármas működésének megváltozása sújtotta csapatunkat. Így a 95. percig izgulnunk kellett, végül meglett a siker, aminek köszönhetően 42 ponttal zártuk a bajnokságot! Mindezzel együtt azt mondom, ha az első felvonásban értékesítjük a helyzeteket, akár három játékosomat is kiállíthatták volna, akkor sem lesz izgalmas a meccs."

Online közvetítésünk:

90+5. perc:

Elképesztően és érthetetlenül hosszú, közel ötperces hosszabbítás végén harsan a hármas sípszó. Megvan a győzelem!

Ezzel a Volán számára befejeződött a 2010/11-es bajnoki sorozat. Végh Arielék 42 ponttal zárnak. Ez a nyolcadik, kilencedik vagy a tizedik helyhez lesz elegendő az NB III Alföld csoportban. Biztosat jövő héten, az utolsó fordulót követően mondhatunk. A szegediek akkor szabadnaposak lesznek a Jászberény visszalépése miatt. Szerkesztőségünk gratulál a Tisza Volán SC Szegednek az idei bajnoki helytálláshoz, illetve a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa elhódításához!

90+1. perc:

Dedovicsot állította meg tévesen lesen Petrovszki partjelző. Mit mondjunk, nem a mi emberünk. Több góltól fosztotta meg a mieinket téves döntéseivel.

90. perc:

20 méterről lőhetett szabadrúgást a Jánoshida, Dongó húzta le a lövést.

89. perc:

Egy kontra végén három az egyben vezették kapura a szegediek, Szilágyi Norbert nem passzolt, hanem egyedül akarta megoldani, így szerelték a védők.

86. perc:

Kicsit feszült a végjáték, próbálkozik a Jánoshida is, ám eddig tökéletesen zár a szegedi retesz.

83. perc:

Egy félpályánál elkövetett szabálytalanságért Szilágyi Norbert kapott sárgát.

80. perc:

Dedovics Márk kapott lehetőséget a találkozó (és a Volán bajnoki szezonja) végén. A sokat futó, nagyot küzdő, s talán győztes gólt szerző Végh Ariel pacsizhat a padon ülőkkel. Dedovics első alkalommal játszik felnőtt NB III-as bajnokit, személyében tehát újoncot avat Buchholcz Gábor.

77. perc:

Végh került megint helyzetbe. Nagyszerű labdát kapott, át is vette, 15 méterről eresztett meg egy sistergős kis löketet. Koncz kapusnak az volt a szerencséje, hogy a laszti éppen a kapu közepébe tartott, így tudott menteni.

73. perc:

Szilágyi hozta helyzetbe Végh Arielt a büntetőterületen belül, de a ballábas futballista nem tudott lőni, sem passzolni, felszabadítottak Forgácsék. No, nem sokáig, mert a térfelük közepén azonnal labdát is szerzett a letámadó Szeged. Tíz emberrel is uraljuk a meccset! Közben csere, Kazit Mucsi Máté váltja a hajrára.

70. perc:

Kazi ügyesen tört be a tizenhatoson belülre, egy csellel tisztára játszotta magát, de mielőtt lőhetett volna, megbotlott. Ennyi elég is volt a jánoshidaiaknak ahhoz, hogy közbelépjenek.

66. perc:

Kiegyenlítetté vált a játék, az emberfölényben futballozó fehér mezesek is el-eljutnak már a Volán kapujáig, ám eddig nem tették különösebben próbára Dongó Dénest. Buchholcz mester legényei sem ásták be magukat, több akcióval jelezték, nem mondtak le a gólszerzésről. Egy szögletet figyelhetünk, Dargó Balázs a hosszú oldalról a kapus kezébe emelt.

60. perc:

Továbbra is támadásban a mieink, emberhátrány ide vagy oda. Végh ugrott ki, benn állt mind a négy védő, a partjelző mégis emelte a zászlót... Megint elnézte.

55. perc:

Végh 30 méteres bomba szabadrúgását a mezőnybe öklözte Koncz, amit tűzijáték követett volános részről, majd felszabadult a kapu.

52. perc:

Vigyázni kell, nehogy vérszemet kapjon a Jánoshida, igyekeznek átvenni az irányítást.

50. perc:

Beretkát Grünvald Attila váltotta, ő foglalja el Mészáros megüresedett helyét a szegedi védelem bal oldalán.

49. perc:

Beretka került ígéretes helyzetbe, de beérték, és elválasztották a labdától.

47. perc: PIROS LAP!

A kaputól 35 méterre elkövetett szabálytalanságért Mészáros nagy árat fizetett, második sárgával kiállították. Ebben a bajnokságban először kapott pirosat a kemény védő, ismét nem úszta tehát meg, pedig nem sok választotta már el ettől.

46. perc:

Az egygólos hátrányban lévő Jánoshida kezdte a második félidőt. Beretka azon nyomban nagyszerű ütemben ugratta ki Boldizsárt, aki a hálóba lőtt 16 méterről. A játékvezető azonban az asszisztens intésére les miatt érvénytelenítette a gólt. Hatalmas tévedésnek lehettünk tanúi, mert a szünetben csereként beállt játékos-vezetőedző, Lajkovics János mélyen bent ragadt... Lehet, ki is esett a zászlós ember látóköréből?

Szünet.

45. perc:

Kéri tálalt remek ütemben Kazi elé, a csatár azonban rosszul vette át, így a kifutó hálóőr szedte föl a labdát. Szünet!

43. perc:

Kóczián Dávid sárgult be a vendéglátók részéről.

42. perc:

Mészáros feleslegesen faultolt a középpályán, villant a sárga.

38. perc:

Boldizsár Bálint kapott sárga lapot egy a pálya közepén elkövetett szabálytalanságért. Meddő fölényben a vendégek, gyakorlatilag nincs is a labda a hazaiaknál. A jánoshidaiak múlt héten biztosították bennmaradásukat, úgy tűnik, ettől kicsit megnyugodtak, leeresztettek.

32. perc:

Újabb próbálkozó, Mészáros Zoltán rendkívüli bátorságról tett tanúbizonyságot, hiszen 40 méterről tűzte rá. Koncz a helyén volt.

30. perc:

Ismét Végh vállalkozott 22 méterről, a pattogós lövés Koncz ölében halt el. Egyelőre nem hagynak kérdést a szegediek afelől, melyik a jobb csapat.

27. perc:

Végh 17 méterről a bal kapufát találta telibe, annak belső éléről sajnos nem befelé, hanem keresztbe pattant a játékszer. Nagyon közel jártunk a 0-2-höz!

25. perc:

Beretka lépte át a lasztit, de rajtavesztett, mert Végh nem érkezett mellette...

22. perc:

Jánoshidai szabadrúgás 20 méterről, Dongónak nem okozott gondot.

21. perc:

Beretka 16 méterről vérszegény lövést eresztett meg, könnyedén védett a kapus. Pétert nem zavarta senki sem, jó helyzetből tüzelhetett, sajnos a kivitelezés nem sikerült.

18. perc:

Guruló labdát kellett volna Beretkának megszelídítenie, hogy százszázalékos ziccerbe kerüljön, ám elvétette.

16. perc:

Végh húzta meg a bal szrányon, beadására a kapus árnyékra vetődött. Az ötösön álló Kazi szerezhette volna meg a második gólt, ám elpuskázta a lehetőséget, fölé durrantott.

15. perc:

Kicsit leült a meccs, ám megmaradt a Volán mezőnyfölénye. A Jánoshida első valamirevaló kísérletére negyedórát kellett várni, a lövés váratlanul és érte Dongó Dénest, aki kiejtette a bőrt, így szöglet következhetett.

9. perc:

Óriási mezőnyfölényben a Csongrád megyei kupagyőztes, folyamatosan a vendégek támadnak, s helyzetek tömkelegét alakítják ki.

6. perc:

Megint Beretka léphetett volna ki, de rosszul kezelte le a labdát, így odalett a lehetőség.

5. perc:

Beretka tört ki egyedül, már csak a kapussal állt szemben, de Koncz nyerte a párharcot, a szegedi támadó nem tudta ellőni mellette a bogyót.

3. perc:

Boldizsár Bálint indult meg lendületesen, Beretka Pétert szöktette volna, de pontatlanra sikeredett az átadás.

2. perc:

Egy szegedi beadást követően a labda jánoshidai kézen csattant a büntetőterületen belül, ám a síp néma maradt, egy percen belül nem jár két tizenegyes...

1. perc: GÓÓÓL!

Soha rosszabb kezdést, vezet a Volán. A középkezdést követően Szilágyi Norbert indította a jobb oldalon Kéri Tamást, aki középre adott. Kazi László kezelte le a játékszert, majd mielőtt lőhetett volna, elhúzták a lábát, tizenegyes! A büntetőt Végh Ariel magabiztosan vágta laposan a jobb alsóba;

0-1!

1. perc:

A játékot a szegediek kezdték. 17 órára kicsit felhőssé vált az ég, ettől függetlenül rendkívül meleg van, ami bizonyosan megnehezíti a játékosok dolgát. A jánoshidaiak fehér mez, fehér nadrág és kék sportszár kombinációban lépnek majd a szolnoki műfűre, a szegediek az idegenben megszokott narancssárga felsőt viselik fekete nadrággal és sportszárral. Hatalmas a hőség, minden bizonnyal lesznek majd ivószünetek is a derbin. Mindkét gárda "elfogyott" a szezon végére: a hazai oldalon mindössze három játékos, a vendégeknél négy ember (Czirják Tamás kapus, Grünvald Attila, Mucsi Máté és Dedovics Márk) ül a kispadon. A Tisza Volán SC Szeged együttese 36 ponttal a tizedik helyen tanyázik. A szombati siker egyből 6 pontot jelentene Beretka Péterék számára, hiszen a záró fordulóban automatikusan megkapják a győzelmet a Jászberény visszalépése miatt, így van még esély az előrébb lépésre. A jánoshidaiak 22 pontot gyűjtöttek eddig, s a tizenegyedik helyen állnak. Remek tavaszi menetelésükkel harcolták ki a bennmaradást, tulajdonképpen nyugodtan várhatják az utolsó két meccsüket. Beharangozó írásunk

ide kattintva

olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.