Sport

Labdarúgás: éremért hajt a Csepel ellen a KITE-Szeged

Labdarúgás: éremért hajt a Csepel ellen a KITE-Szeged

2011. június 7., kedd
Labdarúgás: éremért hajt a Csepel ellen a KITE-Szeged
Óriási lehetőség előtt állnak a szegedi futballisták, ugyanis két győzelemmel legrosszabb esetben is másodikként zárhatják a bajnokságot. Az első sikert szerdán a Csepel ellen kellene begyűjteni. A vendégek palesztinai túrája miatt halasztották el két és fél héttel ezelőtt a KITE-Szeged – Csepel FC NB III-as bajnoki mérkőzést, melyet szerdán 17 órai kezdettel pótolnak majd a Felső Tisza parti stadionban. A találkozónak hatalmas a tétje, hiszen a mieink miután megszakították a listavezető Tököl november közepe óta tartó veretlenségét, még akár az arany- vagy az ezüstéremről is álmodozhatnak. Szombaton már az utolsó fordulót játsszák, fokozódik tehát a feszültség, s érdemes átböngészni a tabellát is. Az első helyen az 55 pontos Tököl áll, második 52 ponttal az Újbuda. Mindkét gárdának 16 győzelme van eddig, ráadásul szombaton az éllovas otthonában éppen egymással vívnak szuperrangadót. Így kaparhatja ki adott esetben a gesztenyét a KITE-Szeged, mely 49 ponttal (15 győzelem társaságában) a harmadik pozíciót foglalja el. Ha Major László tanítványai diadalmaskodni tudnának a Csepel ellen, akkor máris az Újbuda elé kerülnének azonos győzelemszámmal, jobb gólarányuk révén (az ő gólkülönbségük jelenleg +28, az újbudaiaké +21).

Online

Szerdán 17 órai kezdettel folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a KITE-Szeged – Csepel FC NB III-as bajnoki meccsről.
Mindezt azt jelenti, hogy adott esetben a záró játéknapon, szombat este az újabb, dabasi siker aranyat vagy ezüstöt érhet a szegedieknek. (Még egyszer a szombati párosítás: FC Dabas – KITE-Szeged, Tököl VSK – Újbuda.) Persze ne ugorjunk még ennyire előre, hiszen a 46 ponttal hatodik csepeliek legyőzése korántsem ígérkezik könnyű feladatnak. A továbbiakkal kapcsolatban sem érdemes egyelőre találgatásokba bocsátkozni, annyit érdemes leszögezni, hogy érvényes NB II-es licence az Újbudának, a Csepelnek és a Dabasnak van, a Tököl fellebbezését elutasították, a KITE-Szeged nem adott be ilyen jellegű kérvényt. Koncentráljunk most a szerdai meccsre, melynek megnyerésével tehát azonnal a dobogó második fokára ugorhatnának előre a kék-fekete-zöldek! „Mindenképpen győzelemre törünk a Csepel ellen. Tudjuk, erős ellenféllel kell megküzdenünk, ám számunkra ez a korábban elhalasztott meccs most a sorozat legfontosabb összecsapásává vált, hiszen ha behúzzuk, komoly esélyünk nyílik arra, hogy igen fényes érmet szerezzünk az NB III-ban. Azt hiszem, nem is kell külön hangsúlyoznom, mekkora siker lenne ez a tavaly nyáron összeállt csapatunktól! Ezért is kérek mindenkit, aki teheti, jöjjön ki szerdán, s buzdítson bennünket a Felső Tisza parton, a fiúknak nagy szükségük van a támogatásra” – nyilatkozta Major László vezetőedző. A KITE-Szeged várható kezdőcsapata: Belecan – Varga F., Saulic, Batik B., Gellér – Varga I., Laczkó – Balogh N., Brinszky, Gahwagi vagy Kulacsik – Bernáth.

Helyezések

Olvasóink kérésére! Az NB III-as bajnokság versenykiírása szerint azonos pontszám esetén a sorrendet az alábbiak szerint határozzák meg: 1. a bajnokságban elért több győzelem; 2. a bajnoki mérkőzések gólkülönbsége; 3. a bajnoki mérkőzéseken rúgott több gól; 4. az egymás ellen játszott bajnoki mérkőzések pontkülönbsége; 5. az egymás ellen játszott bajnoki mérkőzések gólkülönbsége; 6. az egymás ellen játszott bajnoki mérkőzéseken az idegenben lőtt több gól; 7. a bajnokság fair play értékelésében elért jobb helyezés; 8. sorsolás.

Emlékeztetőül az őszi mérkőzésen:

A Winner Sport labdarúgó NB III Alföld csoport 12. fordulójában: Csepel – KITE-Szeged 2-1 (1-1). Csepel, 200 néző, vezette: Mozsár. Csepel: Héger – Németh, Sarnyai, Haraszkó, Bajzát, Vejmola, Miskovicz (Kaltenekker 65′), Teplán (Sándor 80′), Tőke (Bussy 65′), Barbai, Balogh. Edző: Nagy Zoltán. KITE-Szeged: Belecan – Kazán, Keller, Laczkó (Nagy 85′), Saulic (Kormányos 72′), Varga I., Gellér, Vágó A., Brinszky (Horváth P. 67′), Nomel J. P., Patarcic. Edző: Major László. Gólszerzők: Balogh (40′), Barbai (80′), illetve, Nomel J. P. (35′ – 11-esből)

Így játszott a Csepel legutóbb:

A Winner Sport labdarúgó NB III Alföld csoport 29. fordulójában: Várfürdő-Gyulai Termál FC – Csepel FC 2-0 (0-0). Csepel: Szendrei – Pintér D. (Bajzát A.), Haraszkó, Filó, Balogh Z., Teplán, Vejmola, Miskovicz, Barbai (Juhász L.), Mojzer, Horváth R. (Kemény). Vezetőedző: Takács Krisztián. Kiállítva: Balogh Z.

Az NB III Alföld csoport állása:

HCsapatMPGK
1.Tököl275551-22
2.Újbuda275255-34
3.KITE-Szeged264952-24
4.Gyula274945-27
5.Szolnoki MÁV II.274848-27
6.Csepel264654-29
7.Dabas274542-25
8.Kecskemét II.274053-40
9.Hódmezővásárhely283946-37
10.Tisza Volán Szeged273937-35
11.Jánoshida272239-79 (-2 pont)
12.Szolnoki Spartacus272140-72 (-1 pont)
13.Szarvas272040-70
14.Szabadkígyós271525-72
15.Jászberény: törölve

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.