Sport

Kosárlabda: pótselejteznek a nők, Laklóth kerettag

Kosárlabda: pótselejteznek a nők, Laklóth kerettag

2011. június 2., csütörtök
Kosárlabda: pótselejteznek a nők, Laklóth kerettag

Pénteken vág neki a magyar női kosárlabda-válogatott Sopronban az Európa-bajnoki pótselejtező-tornának, melyen az öt csapatból csak a csoportgyőztes reménykedhet az Eb-szereplésben. A Mediteam Szeged csapatából Laklóth Anna is a keret tagja, Rasheed Rita azonban kimaradt ezúttal.

Székely Norbert

szövetségi kapitány kisebb sérülések-betegségek miatt csak csütörtök este, az utolsó edzést követően hirdette ki, hogy ki az a 12 játékos, aki részt vehet a kvalifikációban. A bő keretből a győri

Simon Zsófia

és a még szegedi

Rasheed Rita

maradt ki ezúttal, a soproni

Czank Tímea

pedig nem épült fel a sérüléséből. Ugyanakkor a Mediteam Szeged másik válogatottjára,

Laklóth Annára

, számít a szövetségi kapitány. A nemzeti együttes május 2-án kezdte meg a felkészülést, melynek során a kontinenstornán házigazda lengyelekhez látogatott, és előbb 70-69-re nyert, majd 58-49-re kikapott. A múlt héten aztán a már Eb-résztvevő szlovákok jöttek Sopronba, és két vereséggel (71-62, 77-70) távoztak. A másik ötös - Belgium, Németország, Románia, Szerbia és Olaszország – Tarantóban mérkőzik. A két csoport győztese oda-visszavágós rendszerben dönti majd el a lengyelországi Európa-bajnokságra még kiadó egyetlen hely sorsát. A június 18-tól július 3-ig tartó Eb-re Bydgoszcz-ban, Katowicében és Lódzban kerül sor. A soproni ötös tornára a belépés ingyenes.

A válogatott 12 fős kerete:

Fegyverneky Zsófia (csapatkapitány, Pécs 2010), Honti Kata (Valencia), Vajda Anna (Salamanca), Krivacsevics Tijána (MKB-Euroleasing Sopron), Fűrész Diána (MKB-Euroleasing Sopron), Varga Zsófia (MKB-Euroleasing Sopron), Horti Dóra (MKB-Euroleasing Sopron), Horváth Zsófia (Seat Lami-Véd Győr), Szécsi Orsolya (Duquesne University), Laklóth Anna (Mediteam Szeged), Raksányi Krisztina (Pécs 2010), Vida Anna (Seat Lami-Véd Győr)

A soproni pótselejtező-torna programja:

Június 3., péntek:

Magyarország - Hollandia 18 ó Bulgária - Finnország 20.15

Június 4., szombat:

Magyarország - Finnország 18 Ukrajna - Bulgária 20.15

Június 5., vasárnap:

Magyarország - Ukrajna 18 Hollandia - Finnország 20.15

Június 7., kedd:

Magyarország - Bulgária 18 Ukrajna - Hollandia 20.15

Június 8., szerda:

Finnország - Ukrajna 18 Hollandia - Bulgária 20:15

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.