Sport

Csütörtökön összecsapnak a férfi négyesek

Csütörtökön összecsapnak a férfi négyesek

2011. június 7., kedd
Csütörtökön összecsapnak a férfi négyesek

Az idei második Eb és vb-válogató már csütörtökön elkezdődik, hiszen ezen a napon rendezik meg a férfi kajak négyesek versenyét a Maty-éren. Az előzetes nevezések alapján 4 egység száll harcba a kvalifikációért, és többek között Kammerer Zoltán és Vereckei Ákos is megpróbálkozik a csapathajós részvétellel.

Izgalmakban nem lesz hiány ezen a hétvégén sem, hiszen most rendezik meg a második Eb és vb-válogatót a Maty-éren. A férfi kajak szakág rajongóinak már csütörtökön érdemes lesz kilátogatni a verseny helyszínére, mert délután öt órakor a négyesek mérkőznek meg a belgrádi Eb-indulásért.

Storcz Botond

szövetségi kapitány a

Kammerer Zoltán, Vereckei Ákos, Kucsera Gábor, Boros Gergely

összetételű egységet jelölte ki kapitányi hajónak, amelynek 3 kihívóval kell szembenéznie ezen a viadalon. És hogy miért döntött Storcz Botond emellett a négyes mellett? "Köztudott, hogy már tavaly ősszel megkezdtük a csapathajók építését, ám a racicei Világkupán nem kaptunk megnyugtató visszajelzéseket arról, hogy jó irányba haladunk" – mondta Storcz Botond. "A Vk-t megelőzően Kucsera Gábor betegsége miatt egy kicsit át kellett variálni az egységet, amelyben

Dombi Rudolf

lett a vezérevezős. Racicében ez a csapathajó a tizedik helyet szerezte meg, a másik magyar egység, az MTK-s fiatalok hatodikak lettek. Az augusztusi szegedi MOL olimpiai kvalifikációs világbajnokságon elég kiélezett csatára lehet számítani, hiszen az első nyolc hely, illetve ha három kontinensről jön össze a döntő mezőnye, az első tíz hely ad kvótát. Úgy ítéltem meg, mindenképpen változtatni kell, s érzésem szerint ez az egység elég erős lehet ahhoz, hogy versenyben legyen a világ legjobbjaival. Néhány héttel ezelőtt Kammerer Zoltánnal és Vereckei Ákossal elbeszélgettünk az idei lehetőségeikről. A Racicében megszerzett hetedik helyükkel ők sem voltak elégedettek, így ők is a négyest tekintik fő versenyszámuknak, ettől függetlenül elindulnak párosban is a hétvégi válogatón. A nevezések alapján azt mondhatom: sok jó egység száll majd harcba ezen a versenyen, így kíváncsian várom, hogy milyen eredmény születik. Amelyik egység győz, az képviselheti a magyar színeket a belgrádi Európa-bajnokságon, ám amennyiben a kontinensviadalon elért eredménnyel nem leszek elégedett, lehetőségem lesz arra, hogy a magyar bajnokság idejére kiírjak egy világbajnoki válogatót is."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.