Sport

Atlétika: Titán-ezüst a diákolimpikon Eb-n + FOTÓK

Atlétika: Titán-ezüst a diákolimpikon Eb-n + FOTÓK

2011. június 21., kedd
Atlétika: Titán-ezüst a diákolimpikon Eb-n + FOTÓK
Az elmúlt évekhez hasonlóan a lengyel „Gyermek és Ifjúsági Sportért” alapítvány június 18-án idén is megrendezte a Diákolimpikonok Európa-bajnokságát Varsóban. A Titán Triatlon Clubot Vas Evelin és Bereczki Kristóf képviselte a tornán. Minden évben a II. és III. diákolimpiai korcsoport tagjai kapnak bizonyítási lehetőséget a versenyen, amelynek komoly előzményei vannak az egyes országokban. Idén az 1998-2000-ben született gyerekek vehettek részt e viadalon. Szegedről a Titán TC atlétái közül ezúttal ketten kaptak helyett a magyar diákválogatottban: Vas Evelin (1999) 300 méteren és Bereczki Kristóf (1999) 1000 méteren. "A házigazda lengyelek ebben a tanévben 6000 versenyen több százezer diákot mértek fel, hogy a 36 fős keretük a legeredményesebb formában álljon fel, ezt az információt kaptuk a lengyelországi magyar nagykövettől, amikor fogadta a magyar delegációt" - számolt be a verseny előzményeiről Menyhárt Zoltán atlétaedző. "Ettől függetlenül nem sokkal maradtunk el a rendezőktől - mindössze 7 ponttal - akikkel azonosan 13 egyéni győzelmet arattunk. Tőlünk azonban elvettek egy korosztályos sikert, ugyanis az 1999-es születésű a fiúk 1000 méteres versenyén, melyen Bereczki Kristóf címvédőként vett részt, már a rajt után összeakasztotta a hazai versenyző a lábait, így Kristóf óriásit bukott és nem tudta folytatni futását korosztályában. A szervezők nem zárták ki a hazai fiút, s csak hosszas vita után engedték, hogy Kristóf az 1998-as születésűek mezőnyében elrajtolhasson. Tíz perce volt túltennie magát azon, hogy nem védheti meg tavalyi elsőségét. Az idősebb korosztályban végül ötödikként ért célba 3’06,88-as eredménnyel, ami korosztályában második helyezést ért volna, azonban a szervezők nem várták meg eredményét, inkább átadták az érmeket a 1999-esek dobogósainak" - panaszolta a magyar csapatot sújtó súlyos szervezői baklövést a Titánok trénere. A 300 méteren a legjobb eredménnyel (44,6s) rendelkező Vas Evelinnek is jutott a szervezési hibák okozta kellemetlenségekből. "A rajt előtti pillanatokban, amikor Evelin már beállította rajtgépét és ki is próbálta, szóltak neki, hogy a 6-os pályáról cseréljen helyet a 7-es pályán futó észt lánnyal. Evelin ettől függetlenül egyéni csúcsot futott még így is, ám a litván versenyző ideálisabb ívű pályán futva le tudta győzni. Mindkét gyermek eredménye és hozzáállása biztató a jövőre nézve. Az olimpiai évben mindent megteszünk az összetett pontverseny győzelméért és, hogy egyesületünk versenyzői ismét ott legyenek ezen a rangos viadalon" - zárta beszámolóját az atlétaedző.

Eredmények:

Leány (1999) 300 méter: 2. Vas Evelin 44,24s (egyéni csúcs; régi: 44,60s/2011/) Edző: Menyhárt Zoltán Fiú (1999) 1000 méter Bereczki Kristóf 3’06,88 (nem értékelték elért eredményét) Edző: Farkas István

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.