Sport

A világbajnokság lázában Hódmezővásárhely

A világbajnokság lázában Hódmezővásárhely

2011. június 16., csütörtök
A világbajnokság lázában Hódmezővásárhely

Hódmezővásárhely izgalommal készül a július 30-án kezdődő búvárúszó világbajnokságra. Hazánk 1996 után második alkalommal lesz házigazdája vb-nek. A Magyar Búvár Szakszövetség elnöke, Nyíri Iván nyilatkozott az előkészületekről - áll a szervezők sajtóanyagában.

Eredetileg Kolumbia lett volna a házigazda, azonban a Búvár Világszövetség (CMAS)a felfedett hiányosságok és az időarányos elmaradás miatt - visszavonva a rendezés jogát Kolumbiától, - a sportágban klasszisnak számító Magyarországnak ítélte a rendezést. "Jó ütemben halad a szervezés, rengeteg segítséget kapunk Hódmezővásárhely önkormányzatától. Kis szövetség a mienk, nem dúskálunk anyagiakban, ennek ellenére bátran ígérhetem, hogy feledhetetlen világbajnokságot rendezünk majd. Sikerült megállapodnunk a Malév Zrt.-vel, a cég lesz a világbajnokság hivatalos légi, míg a Tisza Volán Zrt. a szárazföldi szállítója" - közölte a szövetség elnöke. A nevezési határidő szerdán járt le és látszik, hogy a sportág klasszisaiban nem lesz hiány. "Eddig 28 ország 302 versenyzője adta le nevezését, közel 100 kísérő érkezik a válogatottakkal. Hódmezővásárhely szállodái megteltek, sőt több nemzeti együttes Szegeden lakik majd. A nagyhatalmak, Franciaország, Oroszország, Kína, Ukrajna, Olaszország és természetesen hazánk népes csapattal vesz részt a vb-n. A mieink kerete a hétvégi miskolci országos bajnokság után lesz teljes. Akadnak olyan indulók - például Tajvan, Jordánia, Indonézia -, akik először vesznek részt ilyen világeseményen. Az utolsó pillanatban Líbia is rajthoz áll, az észak-afrikai állam egy versenyzőt indít. Az előzetes nevezések alapján bátran kijelenthető, hogy minden idők legnépesebb világbajnoksága lehet a vásárhelyi." A város, a magyar szurkolók is nagyon készülnek az eseményre. A magyar válogatott tagjai bíznak abban, hogy népes publikum előtt versenyezhetnek. "Elkészültek azok, az esetenként némileg formabontó - plakátok, amelyek, bízom benne, sikeresen toborozzák majd a közönséget. Hatvan önkéntes segíti a VB alatti szervező és irányító munkát" - mondta el Nyíri Iván. "Július 28-án lesz az első edzésnap, július 30-án este 19 órakor pedig - délelőtt már versenyek lesznek - a város főterén az ünnepélyes megnyitó. Augusztus 6-áig tart a VB, ezen a napon este tartjuk a záróünnepélyt. Lesz heti-, napi-, és félnapi belépő. A helyiek nagyon várják már a világbajnokság kezdetét, amely a város sportjának eddigi legnagyobb, és reménykedünk benne, a legszínesebb eseménye is lesz" - tette hozzá a szövetség elnöke.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.