Sport

Vízilabda: Molnár és Kiss Máltán, Baksa és Török a válogatottal

Vízilabda: Molnár és Kiss Máltán, Baksa és Török a válogatottal

2011. május 24., kedd
Vízilabda: Molnár és Kiss Máltán, Baksa és Török a válogatottal

Megkezdődött a nyári szünet a bajnoki bronzérmes és ismét Euroliga-induló Szeged Beton együttesénél, véget értek az edzések, a következő szezonra való felkészülés július 25-én indul. Időközben a válogatottnál nincs pihenő, megkezdődött a készülődés a júliusi sanghaji vb-re.

Már korábban kiderült kik maradnak és kik távoznak az idén is harmadik helyen végzett együttesből, azóta

Andrei Busila

már elbúcsúzott a csapattól, s el is költözött Szegedről.

Komlósi Péter

nem hosszabbította meg szerződését, hanem a feltörekvő, és a következő szezonra többek között az olimpiai bajnok

Kis Gergővel

és a szerb világbajnok

Zivko Gocsiccsal

erősítő Szolnokhoz igazolt.

Baksa László

és

Török Béla

a válogatott-kerettel készülnek a júliusi sanghaji világbajnokságra Budapesten. Mint a

Szeged Beton honlapjáról

megtudtuk, a háromszoros olimpiai bajnok

Molnár Tamás

idén is részt vesz a máltai nyári bajnokságban, ezúttal vele tart az Európa-bajnok

Kiss Csaba

is - mindketten csak szeptemberben csatlakoznak

Kásás Zoltán

együtteséhez. A két délszaki légiós, Aaron Younger és Joseph Kayes már hazatért szülőföldjére a nyári szünetre. Előbbi az ausztrál válogatott színeiben a felnőtt és a junior vb-n is részt vesz, utóbbira Új-Zélandon műtét vár, melyet két hónapos rehabilitáció követ.

Kemény Dénes megkezdte keretével a vb-felkészülést

Kemény Dénes

, az olimpiai bajnoki címvédő férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya tizenöt játékossal kezdte meg kedden a felkészülést a júliusi, sanghaji világbajnokságra. A szakvezető eredetileg 19 pólóst hívott meg a nyitányra, ám a margitszigeti Széchy-uszoda ötvenes medencéjében zajló délidős tréningről még hiányzott az olasz és a horvát "különítmény", azaz

Kásás Tamás

és

Madaras Norbert

, a Pro Recco, illetve a

Varga

testvérpár,

Dániel

és

Dénes

, a Primorje Rijeka két légiósa. Az olimpiai bajnok magyarok - előbbi duó a talján klubcsapatával olasz bajnok lett, utóbbi kettős pedig a horvát bajnoki ezüstöt szerezte meg a napokban - még pihenőt kaptak. "Kásáék az Euroliga négyes döntője, a Final Four után, jó két és fél hét múlva, a Varga fivérek pedig egy hét múlva csatlakoznak hozzánk" - mondta el a gyakorlás végeztével Kemény Dénes az MTI-nek. Ami a keret jelenlegi állapotát illeti, a szakvezető így fogalmazott: "Jó, hogy már januárban is dolgozhattunk, így előrébb tartunk jelenleg, mint korábban ilyenkor, köszönet ezért a kluboknak is. Innentől viszont nincs megállás, a négyéves ciklus második legfontosabb éve az idei, már csak azért is, mert a statisztikák igazolják: aki az ötkarikás játékokat megelőző esztendőben gyengébben teljesít, nem igazán tud olimpiát nyerni..."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.