Sport

Rögbi: kiváló szegedi szereplés a fiataloknál + FOTÓK

Rögbi: kiváló szegedi szereplés a fiataloknál + FOTÓK

2011. május 31., kedd
Rögbi: kiváló szegedi szereplés a fiataloknál + FOTÓK
Jó eredménnyel szerepeltek a megye rögbisei az országos diákolimpiai idényzáró versenyen a szegedi általános iskolák rögbisei, míg az utánpótláscsapat hajszálnyi különbséggel veszítette el esztergomi bajnokiját. Az új olimpiai sportágban, a hetes rögbiben különösen a Fit World SE támogatásával felkészülő, és az országos döntőbe eljutó szegedi csapatok szereplése volt kiemelkedő, a népes mezőnyben valamennyien az első hatban végeztek. A szegedi csapatok felkészítését Márton Zoltán edző (Fit World SE Gorillák Rögbi Klub) segítette.

Rögbi Diákolimpia Országos Döntő:

Szegedi csapatok eredményei:Kölyök korosztály: Székesfehérvár - Szeged 2-7 Esztergom - Szeged 7-3 Érd - Szeged 6-2 Németh László Általános Iskola - Szeged 9-1 Végeredmény: 1. Bólyai János Általános Iskola, Érd 2. Dobó Katalin Gimnázium, Esztergom 3. Pázmánd …6. Alsóvárosi Általános Iskola, Szeged Kadett korosztály: Kecskemét - Szeged 5-0 Szeged - Budapest 35-5 Pázmánd - Szeged 10-25 Szeged - Esztergom 0-15 Végeredmény: 1. KSI, Kecskemét 2. Szent Imre Általános Iskola, Esztergom 3. SZKTT Szatymazi Iskola, Szeged Junior korosztály: Kecskemét - Szeged 12-28 Szeged - Békéscsaba 12-12 Esztergom - Szeged-5-19 Kápolnásnyék - Szeged 40-7 Végeredmény: 1. Vörösmarty Mihály Gimnázium, Kápolnásnyék 2. SZISZSZI Móravárosi-Déri, Szeged 3. Dobó Katalin Gimnázium, Esztergom …7. Pollák Antal Szakközépiskola, Szentes

Egypontos vereség Esztergomban

A junior bajnokságban Dél-Alföldi Rögbi Akadémia néven szereplő szegedi rögbisek a szezonzáró mérkőzésén a dobogóért a jelenleg negyedik helyen álló házigazda Esztergomi Vitézekkel mérkőztek. Köztudott volt, hogy nehéz meccs lesz, hiszen a fiatal szegedi csapat ugyan hazai környezetben magabiztos győzelmet aratott, azonban az esztergomiak több mint egy évtizede a magyar rögbi bajnokság meghatározó szereplői és jó ideje a hazai mezőny legerősebbjei. Fordulatos ki-ki ütközetek vezették fel a mérkőzést, mindkét csapat derekasan küzdött és nagyon akart. Végül a hazai kísérletek jártak hamarabb sikerrel, a 7. percben a bal szélen egy mutatós támadást követően begyötörték a labdát a szegedi célterületre. Nehéz szögből, de a rúgás is meglett, így 7-0-ra vezettek a Vitézek. Ha lehet, a csapatok még rátettek egy lapáttal, a szegediek javítani, az Esztergom pedig szintén nyerni akart. Hosszú "darálás" után a 26. percben a DARA tolongás-gépezete végre tökéletesen működött: egy 10 méteren kiharcolt büntetőt a célterületig toltak, végül Benkő esett le a labdával. Kovács sikeres rúgásával az egyenlítés is sikerült, 7-7. A nyílttá vált meccsben aztán ismét az esztergomiak vitézkedtek, a félidő végén a szegedi térfél közepéről elvégzett büntetőből gyorsan és eredményesen indultak, s ismét a szegedi védelem bal oldalán találtak rést, 12-7-tel mentek szünetre a felek. A DARA szinte végig támadta az egész második félidőt, azonban úgy tűnt az esztergomi védelem állja a sarat, illetve a szemerkélő esőben, bosszantó módon, többször döntő pillanatokban, ígéretes helyzetekben csúszott ki a vendég támadók kezéből a labda. A mérkőzés hajrájához érve aztán csak megtörtek a Vitézek: Kovács H. a félpályánál több védőn átverekedve magát futhatott egy nagyot, s végleg lerázva magáról minden hazait, a célterület közepén letette a tojást. Nem volt nehéz dolga a jutalom beváltásával, így a 64. percben fordított a szegedi csapat, 12-14. Megnyugodni látszottak a vendégek, jobbára középen folyt a játék. A végső sípszó közeledtével, egy szabálytalanságot követően majdnem a pálya közepéről végezhetett el szabadrúgást az Esztergom, amit úgy döntöttek, rárúgnak. Nos, jól döntöttek, a labda a H alakú kapu felső részén keresztül haladt, és ezzel megfordult az eredmény, 15-14. Valódi hidegzuhany a végére. Mivel az Esztergomnak még egy meccse hátra van, nem dőlt el a 3-4. hely sorsa, azonban pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmények alapján a Szeged a befutó.

XV Rögbi Junior bajnokság:

Esztergomi Vitézek SUZUKI - Dél-Alföldi Rögbi Akadémia Szeged 15 - 14 (12-7)Diákolimpiai rögbi galériája:A Dél-Alföldi Rögbi Akadémia mérkőzésének galériája:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.