Sport

Labdarúgás: Hegyesi Zsolt okozta a Csongrád vesztét

Labdarúgás: Hegyesi Zsolt okozta a Csongrád vesztét

2011. május 15., vasárnap
Labdarúgás: Hegyesi Zsolt okozta a Csongrád vesztét

Hét nyeretlenül megvívott mérkőzést a címvédő Csongrád elleni tudott újra diadalmaskodni Bóka Ferenc alakulata.

A tavalyi bajnok, jelenleg negyedik Csongrádot látta vendégül szombaton a SZVSE-Gyálarét. A hazai együttes a 26. forduló előtt a kilencedik helyen szerénykedett „köszönhetően” annak, hogy a tavaszi nyitányon a Dorozsma ellen aratott sikert öt vereség és két döntetlen követte. Az utóbbi hetekben nemcsak rossz formában futballoztak a vasutasok, de a szerencse is elpártolt tőlük, így távol került a csapattól a dobogó. Gyálaréten két olyan együttes nézett farkasszemet, mely messze alulmúlja őszi önmagát, hiszen a csongrádiak is botladoznak itt a szezon második felében, ők is lecsúsztak a dobogóról. A két csalódott csapat harcából ezúttal végül a szegediek kerültek ki győztesen, mégpedig a részleges bokaszalag-szakadást követően visszatérő

Hegyesi Zsolt

révén. Hegyesi a mezőny fölé nőtt, kiválóan játszott, s olyan találatot szerzett, mely el is döntötte a találkozót. A 33. percben egy kavarodást követően került elé a labda, ő 8 méterre a vendégek kapujától csinált egy cselt, majd higgadtan passzolt a hálóba; 1-0! A látogatók nem sokkal később emberhátrányba is kerültek, mivel a bíró kiállította a második sárga kártyáját is begyűjtő

Lekrinszki Arielt

. A közepes színvonalú és iramú összecsapáson mindkét fél előtt adódtak kisebb-nagyobb lehetőségek (a SZVSE portásának,

Reguli Máténak

egy alkalommal nagy bravúrt is be kellett mutatnia), de mindent egybevetve a hazaiak győzelme nem forgott veszélyben. Összességében elmondható, hogy Hegyesiék egy árnyalattal talán jobban akarták ezt a sikert, amit végre sikerült is kivívniuk, így joggal bízhatnak benne, hogy maguk mögött hagyják a március óta tartó gyengélkedést. A SZVSE-Gyálarét 39 ponttal biztos, hogy előrelép a tabellán, feltehetőleg a hetedik helyre. A jövő héten pedig két idegenbeli meccsen lehet tovább javítani. Előbb május 18-án (szerdán) 18 órától elmaradt mérkőzést pótolnak a Bóka-legények, amikor is Üllésen lépnek pályára, majd május 21-én (szombaton) 17 órától Csanádpalotán vendégszerepelnek.

A labdarúgó megyei I. osztály 26. fordulójában:

SZVSE-Gyálarét – Csongrád TSE 1-0 (1-0).

Gyálarét, 200 néző, vezette: Kovács Attila.

SZVSE:

Reguli – Környei, Virág, Ágoston, Márki K., Beleznai (Balog), Dürgő, Fröhlich, Simon, Hegyesi Zs. (Kozma), Illés T. (Lajkó).

Vezetőedző:

Bóka Ferenc.

Csongrád:

Bíró – Bánfi, Lajos, Boldizsár, Lekrinszki, Sarusi, Lévai, Tompa, Galambosi (Borák), Bertók (Szepesi), Czibolya (Zsigó).

Vezetőedző:

Keller Mihály.

Gólszerzők:

Hegyesi Zs. (33')

Kiállítva:

Lekrinszki (34')

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.