Sport

Labdarúgás: a fair play szellemében halasztott a KITE a Csepel ellen

Labdarúgás: a fair play szellemében halasztott a KITE a Csepel ellen

2011. május 17., kedd
Labdarúgás: a fair play szellemében halasztott a KITE a Csepel ellen

Május 21-e helyett június 8-án rendezik meg a KITE-Szeged – Csepel FC NB III-as rangadót. A szegediek a sportszerűség elvét figyelembe véve egyeztek bele a halasztásba – az ellenfél egy rangos nemzetközi tornára kapott meghívást Palesztinába.

Nem lép pályára a hétvégén a nagyszerű formába lendült KITE-Szeged, mely az utóbbi két összecsapásán a Szolnoki Spartacust 8-0-ra, a helyi riválist Tisza Volán SC Szegedet pedig 3-0-ra verte meg. Az eredetileg május 21-ére kiírt mérkőzésük időpontja megváltozott:

Major László

együttese június 8-án (szerdán) 17 órai kezdettel – tehát a záró fordulót megelőzően – fogadja majd a Csepel FC-t. Igazi rangadóról van szó, hiszen még mindkét 43 pontos alakulat versenyben van az érmekért: a mieink jelenleg negyedikek, a csepeliek eggyel mögöttünk foglalnak helyet a tabellán, de az élmezőny iszonyatosan tömör.

Bakai Csabát

, a KITE ügyvezetőjét hétfőn arról kérdeztük, miért fogadták el a csepeliek kérését a halasztással kapcsolatban. „A Csepel FC ügyvezetője,

Takács Krisztián

azzal keresett meg, hogy hatalmas megtiszteltetés érte őket, talán soha vissza nem térő lehetőséget kaptak. Egy tizenhat csapatos rangos nemzetközi tornára hívták meg őket Palesztinába, ahol nemcsak Magyarországot, de egész Európát is képviselik, ők az egyetlen csapat az öreg kontinensről. Takács úr arra kért, tegyük át későbbre a mérkőzést a fair play szellemében. A KITE-Szeged tulajdonosai egyeztettek, s úgy döntöttek, a sportszerűség a legfontosabb szempont, így beleegyezünk a halasztásba. Nem tartottuk volna fairnek, hogy valamiféle itthon maradott csepeli tartalékot verjünk meg hétvégén. Jelzem, a Hódmezővásárhely is hasonló szellemben járt el: múlt szombaton előrébb hozták csepeli találkozójukat, hogy az utazó küldöttség elérje a Palesztinába tartó gépet. Úgy gondolom, helyesen döntöttünk, hiszen a labdarúgás nem háború, hanem sport, játék, mi pedig annak mentén dolgozunk, hogy pozitív változásokat indítsunk el, illetve azoknak legyünk az élharcosai. Akár így, sportdiplomáciai téren is” – nyilatkozta a sportvezető. A Csepel FC egyébként egy valóban igen különleges viadalon vesz részt jelenleg is Ramallahban, Palesztina központjában. A tornát a Palesztin Labdarúgó Szövetség rendezi a „nakba” (Izrael a palesztinok által katasztrófaként megélt 1948-as létrehozásának emléknapja) alkalmából tizenhat, főként afrikai, dél-amerikai és közel-keleti klub részvételével. Ahogy már jeleztük, az öreg kontinens mindösszesen egy, magyar együttessel képviselteti magát (mely egyébként egy ötcsillagos elitszállodában nyert elhelyezést). A megnyitón részt vett

Joseph Blatter

, a FIFA elnöke is. A Csepel FC küldöttsége – honlapjuk beszámolója szerint – vasárnap találkozott is a futballvezetővel. Takács Krisztián egy

Puskás Ferencről

készült DVD-t ajándékozott Blatternek, aki az esti mérkőzés után személyesen gratulált a csapat teljesítményéhez. Ezen a bizonyos első csoportmeccsén a magyar csapat 1-1-es döntetlent ért el a jordán első osztályú al-Jarmúk ellen. A folytatásban a palesztin első osztályú Sabab al-Amaari és a szenegáli Deraf Dakar következik a csepeliek számára. Palesztinából azonban térjünk még vissza egy gondolat erejéig Magyarországra, Szegedre! A KITE ügyvezetője elmondta: bár a bajnokság hajrájában nehéz sorozat vár majd rájuk (június 4-én a listavezető Tökölt, majd 8-án a Csepelt fogadják, végül 11-én Dabason zárják az NB III Alföld csoport idei szezonját), de egyrészt a Volán elleni derbi és a holnap, azaz szerdán esedékes csanádpalotai SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa elődöntő után is egy héten belül a harmadik nehéz meccs lett volna a Csepellel szembeni, másrészt a gárda erőnlétileg remek állapotban van, tehát nem kell félteni. „Nagyon becsületesen alapoztunk, kiváló erőállapotban van a csapat, bírni fogjuk az utolsó szakaszt is. A héten a csanádpalotai kupamérkőzést követően pedig regenerálódunk, feltöltődünk, kicsit rá is pihenünk a hajrára. Megvizsgáltatjuk azokat a játékosokat, akinek valamije fáj, illetve a pénteki átmozgató tréninget követően a csapategységet, az összetartást erősítendő közösen veszünk részt a szegedi borfesztiválon. A hétvégéje mindenkinek szabad lesz, töltsék szeretteikkel, barátaikkal, pihenjenek, kapcsolódjanak ki, hogy aztán újult erővel vághassunk neki a nagy feladatoknak” – fogalmazott Bakai Csaba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.