Sport

Közel 400 versenyzőt várnak a hódmezővásárhelyi búvárúszó-vb-re

Közel 400 versenyzőt várnak a hódmezővásárhelyi búvárúszó-vb-re

2011. május 27., péntek
Közel 400 versenyzőt várnak a hódmezővásárhelyi búvárúszó-vb-re

Negyven országból közel 400 versenyzőt, sportvezetőt várnak a július 28. és augusztus 6. között Hódmezővásárhelyen, a Gyarmati Dezső Sportuszodában rendezendő uszonyos és búvárúszó világbajnokságra.

Amint

Horváth Zoltán

referens csütörtökön elmondta: a rajtig az uszodát fejleszteni kell, erre közel 20 millió forintot költ az önkormányzat. Kiemelte: kell sötétítő, hogy ne csillogjon a víz, plusz öltözőszekrények, a folyamatos online-közvetítéshez kiépítik az internethálózatot, az eredményhirdetésekhez új minőségi dobogóra és zászlófelvonóra lesz szükség. Karbantartási munkákat is elvégeznek (ajtók cseréje, festés), de beszereznek rendezvénysátrat, műanyageszközöket, függönyöket, amellett a nyitó- és záróünnepségre, s a delegációknak szánt ajándékokra, pólókra is áldozni kell. A munkák, a beszerzések folyamatosan zajlanak. A televíziós közvetítésről tárgyalnak. A megújuló uszodában egy edzőtábort már tartott a magyar válogatott, amely a vb előtt közvetlenül újra teszteli a létesítményt. "Jó szereplésre, magyar éremesőre lehet számítani, ezért bízunk benne: a közönség érdeklődése is ehhez igazodóan élénk lesz - mondta a Horváth. - Abban is reménykedünk, hogy a számos külföldi delegáció szabadidejében felfedezi városunk szépségeit, és magánemberként családjával, turistaként is visszatér hozzánk." Hozzátette: a vb hetére minden szálloda és panzió megtelt a városban, sőt a korlátozott ágyszám miatt több mint 100 vendég Szegeden lakik majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.