Sport

Kosárlabda: remek győzelemmel nyitottak a Szedeák-serdülők

Kosárlabda: remek győzelemmel nyitottak a Szedeák-serdülők

2011. május 12., csütörtök
Kosárlabda: remek győzelemmel nyitottak a Szedeák-serdülők

Hatalmas lépést tett a legjobb négy közé jutás felé Simándi Árpád együttese a serdülő országos bajnokság nyolcas döntőjében.

Nagyszerűen kezdte az országos döntőt a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák gárdája.

Simándi Árpád

1997/98-as születésű kosarasokból álló alakulata fordulatos mérkőzésen 69-61-re verte a Zalaegerszeget csütörtök délután. A szegediek az első negyedet követően tizenöt pontos hátrányban voltak még, onnan álltak talpra. Fantasztikusan játszottak a második tíz percben, s a nagyszünetben ennek köszönhetően már náluk volt az előny. Ezt a harmadik és negyedik felvonásban nemcsak megtartották, de picikét még növelték is, így - magassági fölényüket remekül érvényesítve - bravúros teljesítménnyel kerekedtek felül a Zalakerámia ZTE alakulatán. A Piros csoport másik meccsén a favorit Albacomp rendkívül magabiztosan fektette két vállra a Kőbányai Darazsakat. A mieink pénteken 11 órakor a Kőbányával, 19 órai kezdettel pedig az Albacomppal találkoznak. Az elődöntőbe a csoport első két helyezettje jut be, ahol keresztbejátszás következik. Ha a Simándi-legények elbánnak a Kőbányával, a papírforma szerint éremért küzdhetnek szombaton. Persze ne ugorjunk még ekkorát előre, szurkoljunk tovább a srácoknak!

Férfi kosárlabda serdülő országos bajnoki döntő, Budapest, Pasaréti út, 1. nap:

Piros csoport:

Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák - Zalakerémia ZTE KK/A 69-61 (13-28, 22-5, 18-15, 16-13).

A szegediek pontszerzői: Maronka Á. 23, Gárgyán L. és Kereszty D. 11-11, Somogyi Sz. 10, Varga R. 9, Búzás B. 7, Buknicz P. 4, Abazid A. és Révész T. 2-2, Asztalos M. - Simándi Árpád:

"Sikerült kihasználni magassági fölényünket, küzdünk tovább!"

A másik mérkőzésen:

Albacomp DKKS/A - Kőbányai Darazsak 90-50

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.