Sport

Kosárlabda: négy között a Szedeák a serdülő ob-n!

Kosárlabda: négy között a Szedeák a serdülő ob-n!

2011. május 13., péntek
Kosárlabda: négy között a Szedeák a serdülő ob-n!

Folytatja fantasztikus szereplését a Simándi Árpád vezette serdülő korosztály: a szegedi alakulat pénteken legyőzte a Kőbányát, így az Albacomp elleni vereség ellenére is éremért folytathatja.

A Zalaegerszeg elleni csütörtöki siker adta önbizalommal lépett pályára pénteken délelőtt a Szedeák gárdája a Kőbányai Darazsak ellen a Piros csoport 2. fordulójában. Az 1997/98-as születésű szegedi fiatalok elsősorban a második negyedben nyújtott remek teljesítményüknek köszönhetően újabb győzelmet arattak, s mivel az Albacomp is megverte a ZTE-t, már a legjobb négyben érezhették magukat. A Tisza-parti gárdából egyébként a ponterős trió,

Kereszty Domos, Maronka Áron

és

Gárgyán Levente

emelkedett ki. Az esti rangadónak már "csak" az maradt a tétje, a székesfehérváriak vagy a mieink jutnak-e tovább az első helyen, azaz ki kerüli el az elődöntőben a másik kvartett küzdelmeit uraló rendező Vasas MKB Euroleasing A/csapatát. Nos, az összecsapásból az előzetesen picit talán esélyesebbnek is tartott Albacomp került ki győztesen, így a szegediek a második helyen végeztek. A serdülő országos döntő szombaton a helyosztókkal folytatódik.

Simándi Árpád

tanítványai a Vasassal csapnak össze.

Férfi kosárlabda serdülő országos bajnoki döntő, Budapest, Pasaréti út, 2. nap:

Piros csoport:

Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák – Kőbányai Darazsak 73-55 (13-11, 20-5, 21-19, 19-20).

A szegediek pontszerzői: Kereszty D. 20, Maronka Á. 17, Gárgyán L. 14, Varga R. 5, Révész T. 4, Búzás P. 3, Tanai G., Sefta K., Abazid A., Buknicz P. és Asztalos M. 2-2, Somogyi Sz. Simándi Árpád:

"Gratulálok csapatomnak a minimális célkitűzés eléréséhez!"

Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák - Albacomp DKKS/A 66-91 (14-29, 14-20, 25-27, 13-15).

A szegediek pontszerzői: Maronka Á. 19, Gárgyán L. 12, Kereszty D. 11, Varga R. 10, Perényi D. 6, Abazid A., Révész T., Buknicz P., Czakó T. 2-2, Búzás B., Tanai P., Sefta K.

A további mérkőzéseken:

Albacomp DKKS/A – Zalakerámia ZTE KK/A 81-52, Kőbányai Darazsak - Zalakerámia ZTE KK/A 77-52

A Piros csoport végeredménye:

1. Albacomp 3 győzelem, 2. Szedeák 2 győzelem, 3. Kőbánya 1 győzelem, 4. ZTE 0 győzelem.

A Fehér csoport végeredménye:

1. Vasas MKB Euroleasing/A 3 győzelem, 2. Zuglói Sasok, 3. Újbuda MAFC KS/A, 4. Kecskeméti SI/A 1-1 győzelem.

Az elődöntő párosítása (szombat):

Albacomp DKKS/A - Zuglói Sasok, Vasas MKB Euroleasing/A - Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.