Sport

Kosárlabda: Kereszty-triplával Szedeák-csodabronz! + FOTÓK

Kosárlabda: Kereszty-triplával Szedeák-csodabronz! + FOTÓK

2011. május 15., vasárnap
Kosárlabda: Kereszty-triplával Szedeák-csodabronz! + FOTÓK

Hiába szárnyaltak a Sasok, a Simándi-legények repültek föl a dobogóra

A hosszabbítás utolsó másodpercében szerzett fantasztikus hárompontossal harcolták ki a harmadik helyet a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák kosarasai a serdülő országos bajnokságon.

Újabb szenzációs eredmény a Szedeák kosárlabda-műhelyéből! A fővárosban rendezett országos bajnoki döntőt a harmadik helyen zárta a szegedi klub 1997/98-as születésű játékosokból álló alakulata.

Simándi Árpád

tanítványai a bronzmeccsen a Zuglói Sasokkal néztek farkasszemet. Remekül kezdte a találkozót a Tisza-parti csapat, magabiztos előnnyel zárták az első negyedet. A tizenhárom pontos különbséget azonban folyamatosan faragta le az ellenfél, így a mérkőzés végül 65-65-tel zárult úgy, hogy a mieink a hajrában négy büntetőt is elhibáztak. Következhetett a hosszabbítás! Ebben a zuglóiak kerültek kedvezőbb helyzetbe, hiszen az utolsó, ötödik percben szerzett kosárral 74-72-re vezettek. A Szedeák azonban nem adta föl! Annak ellenére sem, hogy 8,6 másodperccel a vége előtt két büntetőt dobhatott a rivális. Szerencsére ezúttal az ő kezük remegett meg, s mivel a szegediek begyűjtötték a lepattanót, indulhattak a végső akcióra. A dudaszóval egy időben

Kereszty Domos

emberről egy fantasztikus triplát vágott be a gyűrűbe, amivel megszerezte együttesének a győzelmet és a fényesen csillogó bronzérmet! Gratulálunk, fiúk!

Simándi Árpád örömittasan nyilatkozott portálunknak a torna zárását követően. "Maximálisan elégedett vagyok minden játékossal. Mindenki megvalósította, amit kértem tőle. Úgy gondolom, ez a realitás, kihoztuk az ob-döntőből, ami számunkra benne rejlett. Rendkívül boldogok vagyunk, hatalmas siker ez ennek a társaságnak. Valóban csapatként működtünk, Kereszty Domos, Maronka Áron és Gárgyán Levente remekelt a pontgyártásban, a védekezésből pedig mindenki kivette a részét, ezért lehettünk precízek hátul." A vezetőedző elárulta: hétfőre pihenőt kapnak a srácok, keddtől azonban - egészen az iskola végéig - folytatják a tréningeket. A szezont majd egy szülő-játékos összecsapással zárják. "A szülők nagyon elszántak, úgy érzik, idén van utoljára esélyük a győzelemre" - magyarázta. Hogyan néz ki ennek a korosztálynak a jövője? - faggattuk Simándi Árpádot. "Jövőre a kadettben szereplünk majd, az 1996/97-esek között, így keretünk kiegészül egy-két 96-os születésű kosarassal. Ugyanakkor két év múlva jön majd el igazán ennek a társaságnak az ideje, akkor lesz lehetőségünk arra, hogy megismételjük, sőt, akár felül is múljuk azt a gyönyörű helyezést. Ehhez természetesen rengeteg munkára van szükség" - mondta a tréner. A Szedeák bronzérmes serdülőcsapatának tagjai: Abazid Attila, Asztalos Máté, Buknicz Patrik, Búzás Bence, Czakó Tamás, Gárgyán Levente, Kereszty Domos, Maronka Áron, Perényi Domonkos, Révész Tamás, Sefta Kamel, Somogyi Szabolcs, Tanai Gábor, Varga Richárd. Vezetőedző: Simándi Árpád. Kereszty Domost beválasztották a torna All Star csapatába. Emellett két további elismerést is elhoztak a szedeákosok: a legjobb lepattanózó Maronka Áron lett, a legmagasabb játékosnak pedig Buknicz Patrik bizonyult. A szegedi fiúk számára hatalmas megtiszteltetést jelentett, hogy az érmeket és a különdíjakat a magyar kosárlabdázás jelenkorának egyik legnagyobb alakja, a korábbi NBA-játékos Dávid Kornél nyújtotta át. A bajnoki címet egyébként a rendező Vasas MKB Euroleasing/A szerezte meg az Albacomp legyőzésével.

Férfi kosárlabda serdülő országos bajnoki döntő, Budapest, Pasaréti út, 4. nap:

A 3. helyért: Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák - Zuglói Sasok 75-74 hosszabbítás után (21-8, 17-18, 10-20, 17-19, 10-9). A szegediek pontszerzői: Kereszty D. 23/6, Maronka Á. 20, Gárgyán L. 8, Asztalos M. 5/3, Búzás B., Abazid A. 5-5, Buknicz P. 4, Révész T., Varga R. 2-2, Somogyi Sz. 1 Döntő: Albacomp DKKS/A – Vasas MKB Euroleasing/A 64-110

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.