Sport

Kosárlabda: A Bonyhád volt a jobb a Hódtóiban

Kosárlabda: A Bonyhád volt a jobb a Hódtóiban

2011. május 10., kedd
Kosárlabda: A Bonyhád volt a jobb a Hódtóiban

Továbbra sem tudta megszerezni első győzelmét a rájátszásban az EnterNet Vásárhelyi Kosársuli NBI/B csoportos kosárlabda csapata. A hazaiaknál három korábban sérült játékos Vas, Utasi és Babut is játékra jelentkezett, azonban szombat este még így is hiányzott három kulcsjátékos.

Bonyhádi

kosárral indult a találkozó, amire

Babut

válaszolt. Ezután sorozatban négy támadást elhibáztak a hazaiak, a rossz sorozatot

Kukla

és

Vas

triplája zárta le. Ennek ellenére sokat hibáztak az ellenfél térfelén a hazaiak, így a vendégek némi előnyre tettek szert.

Szilágyi

és Vas eredményesen és okosan játszott, a periódus végén pedig a fiatal

Schéda

büntetőinek köszönhetően három pontos Kosársuli vezetésnél vonultak pihenőre a csapatok. Szilágyi vitte hátán a társait, gyorsan-frissen bevágott hat pontot, így már kilenc volt a Vásárhely javára. Feljavult a bonyhádi védelem teljesítménye, sikerült ledolgozniuk a hátrányt. Sőt

Tömösváry

ziccere után már 29-31-et mutatott az eredményjelző. Ekkor időt kért

Elek András

. Ez sem segített a Bonyhád a nagyszünetben magabiztos előnnyel várhatta a folytatást. Folytatódott az ámokfutás, a harmadik periódus elején sem ment a kék-sárgáknak, négy perc után is tizenkét pont volt a bonyhádiak javára. Kapkodva játszottak a gárdák. Az EnterNet Kosársuli hamarabb talált magára, és a beálló három fiatal

Dobos

, Schéda és

Rácz

hajtós produkciójának köszönhetően visszatértek a remények, Szilágyi kosarával pedig már csak hat pont volt a differencia. A záró játékrész elején újra meglépett a Bonyhád. Az egész meccsen kiválóan játszó vásárhelyi irányító Szilágyi is összeszedte negyedik személyi hibáját. Ebben az időszakban Rácz és Vas tartotta a lelket társaiban, két perccel a vége előtt öt pontra zárkózott fel az Elek-legénység. A győzelemhez azonban már ez is kevés volt. Az EnterNet Vásárhelyi Kosársuli továbbra sem tudja megszerezni első győzelmét a rájátszásban.

Férfi kosárlabda NB I/B, rájátszás (1-8. helyért), 5. forduló:

EnterNet Vásárhelyi KS – Bonyhádi KSE 68-76 (17-18, 14-22, 18-15, 19-21) Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Vétek F., Kovács N., Radnóti M.

Kosársuli:

SZILÁGYI 12, Utasi 6/3, VAS 22/12, Babut 6, Kukla 9/3.

Csere:

Dobos 4, SCHÉDA 5, RÁCZ4, Böszörményi 0.

Vezetőedző:

Elek András.

Segédedző:

Kis Sándor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.