Sport

Herbert Gábor: "Úgy gondolom, pozitív az összkép"

Herbert Gábor: "Úgy gondolom, pozitív az összkép"

2011. május 25., szerda
Herbert Gábor: "Úgy gondolom, pozitív az összkép"

Vasárnap az idei bajnokság egyik legdrámaibb meccsét vívta a bajnoki döntő harmadik felvonásában a Pick Szeged Veszprémben, ám végül kikapott a feltámadó hazaiaktól. Az együttes válogatott beállósát, Herbert Gábort faggattuk az idei szezonról.

- Véget ért a szezon, második helyen zárt a megújult Pick Szeged a bajnokságban ismét. Milyen volt az idény, hogyan értékeled a csapat teljesítményét?

- Összességében, ha a teljes szezont nézzük pozitív a kép. A bajnokságban az a célunk hogy bekerüljünk a döntőbe, illetve hogy biztosítsuk a Bajnokok Ligája részvételt, ezt sikerült is teljesítenünk. A BL-ben tovább tudtunk jutni a csoportunkból a 16 közé és begyűjtöttünk egy-két nagy skalpot is, gondolok itt a Medvegyi elleni idegenbeli óriási bravúrra, vagy a Valladolid hazai legyőzésére. Szereplésünket kissé beárnyékolja a magyar kupa, ahol nem sikerült bejutnunk a döntőbe, a Ferencvárostól kaptunk ki egy góllal. És persze ott vannak azok a teljesítmények amikkel semmiképpen sem lehetünk elégedettek, gondolok itt a tíz gól fölötti vereségeinkre a Veszprémtől. Összességében tehát ezért gondolom úgy, hogy pozitív az összkép. Ahhoz képest, amit a szezon elején, június-július környékén gondoltunk, feltétlenül remek csapat állt össze, különösen ha azt nézzük, mennyivel szűkebb költségvetésből kellett gazdálkodnunk az idén.

- Saját teljesítményedet milyennek látod, mennyire vagy elégedett magaddal?

- Nehéz évet zártam. Az ősz folyamán volt egy műtétem, a sérülés soha nem jön jókor egy játékos számára. Elmúltam 30 éves, ezért mind jobban oda kell figyeljek a saját egészségemre. Amikor fizikálisan rendben voltam, úgy érzem megfelelően tudtam segíteni a csapatot, elsősorban védekezésben.

- Változások jönnek a szezon végével, elmennek a légiósok közül többen is, és távozik a csapatkapitány, Katzirz Dávid. Helyére érkezik Buday Dániel a Fradiból, aki szegedi nevelés...

- Danival pályafutásunk elején játszottunk együtt Szegeden ifiben, majd a Pickben és a korosztályos válogatottakban is. Nagyon jó játékkapcsolatom volt vele, s ugyanígy emberileg is csak jókat tudok mondani róla. Nagyon bízom benne, hogy sikeres lesz a visszatérése Szegedre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.