Sport

Futsal: lemondta a Kartal az UTC elleni meccset

Futsal: lemondta a Kartal az UTC elleni meccset

2011. május 2., hétfő
Futsal: lemondta a Kartal az UTC elleni meccset

Ahogyan attól korábban tartani lehetett, elmarad az UTC Kartal elleni NB II Keleti csoport záró-, 22. fordulóbeli mérkőzése, mivel a vendégek nem tudnak kiállni a mérkőzésre. Erről Urbán Gábor, a Kartali Futsal SE technikai vezetője tájékoztatta az újszegedi klubot.

A vendégek technikai vezetője, s egyben edzője e-mailben tájékoztatta az UTC-t arról, hogy sérültjeik, valamint a korai indulási időpont (15 óra) okán csak négy játékos indulását tudják biztosítani, ez azonban nem elegendő egy futsalbajnoki mérkőzés lebonyolításához, így a Pest megyei alakulat visszalépni kényszerül a találkozótól. Mint

Erhardt Szilárdtól

, az UTC technikai vezetőjétől megtudtuk, már korábban kérték a vendégeket, hogy jelezzék amennyiben nem tudnak kiállni, így a tájékoztatás révén a hazai csapat még időben le tudja mondani a szervezést. AZ UTC így várhatóan versenybírósági döntés alapján 3-0-s gólkülönbséggel és 3 ponttal lesz gazdagabb. A mérkőzés előtt került volna sor az NB II Kelet második helyéért járó ezüstérmek átadására is, amely mindenképp szívmelengető pillanat lett volna a hazai labdarúgást szerető szurkolóknak, sajnos azonban így ez is csúszik. Mint azt Erhardt Szilárd közölte az éremátadásra a május 30-án rendezendő osztályozó első találkozóján kerül sor, melyet Szegeden rendeznek. Az ellenfél az NB I alsóházi rájátszásában részt vevő négy csapat közül kerül ki. (A 14 csapatos NB I-ből az utolsó kettő esik ki, helyükre érkeznek az NB II Kelet és Nyugat első helyezettjei, az élvonal 9-12. helyezettjei alsóházi, míg 1-8. helyezettjei felsőházi rájátszást vívnak, az alsóházban a 11-12. helyen végző együttesek fognak osztályozót játszani az NB II Kelet és Nyugat második helyezettjeivel.) Ez a négy együttes az Újpest FC, a Csömör, az Ózd és a miskolci Borsod Volán első csapata. Május végéig azonban még sok idő van hátra ezért az UTC sem tétlenkedik, felkészülési meccsekkel és a szezon közben oly' ritka közös edzésekkel készülnek majd az osztályozóra. Az már biztos, hogy az SZTE EHÖK SE együttesével ápolt jó kapcsolat révén lesz egy újabb városi rangadó, a másik ellenfél személye azonban még nem ismert, vagy az osztályozón szóba jöhető ellenfelek egyike, vagy az üllői Cső-Montage viszonozza az UTC januári látogatását, s jön Szegedre egy jó csörtére, egészített ki információinkat az újszegediek technikai vezetője. Hétfő este így csonka futsalgála lesz a Csonkában, s a 21 órakor kezdődő mérkőzésen az SZTE EHÖK és a Nagykáta gondoskodik arról, hogy a futsalbarátok ma sem maradjanak foci nélkül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.