Sport

Félidőnyi erőgyűjtés után magabiztos KITE-győzelem

Félidőnyi erőgyűjtés után magabiztos KITE-győzelem

2011. április 9., szombat
Félidőnyi erőgyűjtés után magabiztos KITE-győzelem

Az élmezőnyhöz való csatlakozásért vívott küzdelemben életbe vágóan fontos volt, hogy három ponttal térjenek haza a Major-legények Jánoshidáról. Egy döcögős kezdés után lassan magára talált a KITE-Szeged, s a tabella utolsó helyén tanyázó csapatot magabiztosan, tetszetős játékkal fektette végül két vállra.

A gyulai fiaskó után ismét meg kellett kezdenie a pontgyűjtést a KITE-Szegednek, főleg annak tükrében, hogy a következő összecsapások a könnyebb kategóriás mérkőzésekhez sorolhatóak. És hol máshol érdemes a kezdő lépéseket megtenni, mint az utolsó helyezett otthonában. Nos, a találkozó nem éppen a fentiek függvényében alakult. Egy védelmi hibát követően a Jánoshida szerzett vezetést, amihez hozzá tartozik, hogy a Szeged nem is igen szolgált rá, hogy ő vegye magához a stafétát. Görcsösen, átütő erő nélkül játszottak az első félidőben. A második játékrészben aztán minden megváltozott. Balogh vezető találata, de főként Saulic fejesgólja nyugalmat hozott a KITE-lábakba, s egyre kevesebb hibával dolgoztak ki szebbnél, szebb akciókat. Igazi örömfoci kezdődött helyzetekkel s gólokkal, amit még izgalmasabbá tett, hogy a Jánoshida sem hagyta magát, s életveszélyes kontrákat vezetett. Összességében a Szeged teljesen megérdemelten nyert, s önbizalommal telve fogadhatja a 12. Szarvas gárdáját két hét múlva (jövő héten a Jászberény visszalépése miatt elmarad a KITE fordulója, 3-0-val a Szegedé a három pont – a szerk.).

Labdarúgó NB III. Alföld csoport 21. fordulójában

Jánoshidai SE – KITE-Szeged 1-4 (1-1).

Jánoshida, 150 néző. Vezette: György Sándor.

Jánoshidai SE

Ulviczki – Szabó, Nagy, Hetrovicz, Pelles, Lajkovics, Ábel, Kóczián, Forgács, Fülöp (Szilágyi), Szerencsi. Vezetőedző: Lajkovics János.

KITE-Szeged:

Belecan – Kazán, Gellér, Saulic, Balogh (Gahwagi), Kulacsik, Huszárik (Brinszky), Laczkó, Batik, Bernáth, Pálinkó (ifj. Major). Vezetőedző: Major László.

Gólszerzők:

Ábel (31'), ill. Bernáth (41'), Balogh (47'), Saulic 59'), Kazán (76').

Kiállítva:

Kazán (81'). Major László:

Az első félidőben gyengén fociztunk, a másodikban azonban megjött a kedv és a jó játék is, sok helyzetet alakítottunk ki. Összességében megérdemelten nyertünk a szerény képességű Jánoshida ellen. Azt még el kell mondanom, hogy a játékvezető furcsa felfogásba vezette a találkozót. A következő hetekre vonatkozóan egyértelmű és következetes terveink vannak. Jövő héten biztos három pontunk van a visszalépő Jászberény miatt. Ez után következik három olyan találkozó, amit három-három pontokkal kell abszolválnunk, hogy a hajrá rangadóira erős vértezettel érkezzünk.

Online tudósításunk

90+3. perc:

Vége a találkozónak.

89. perc:

Stabil játékra váltott át az emberhátrány óta a Szeged. A labda a vendégek térfelén van, de nem tudják azt gólveszélyes helyzetbe hozni.

85. perc:

Balogh helyet Gahwagi állt be a Szegedbe.

81. perc:

Piros lap.

Ismét a bíró vált főszereplővé. A Szegednek már közel féltucat sárgalapja gyűlt össze. Most Kazán kapta meg a másodikat, s mehetett zuhanyozni.

76. perc: GÓÓÓL!

Tetszetős támadás végén Brinszky egy esernyővel próbálta átvágni a védőjét a 16-oson belül, aki kézzel kapott bele a labdába: büntető. Kazán jobb oldalra tartó tizenegyesét nagy bravúrral védte Ulviczki, de az ismétlésnél már tehetetlen volt.

1-4.

74. perc:

Továbbra is izgalmas a találkozó. Ismét egy véleményes bíró döntés után vált főszereplővé Ábel, akinek gólba tartó labdáját az utolsó pillanatban vágták ki a vendégvédők.

69. perc:

A hazai kapu előtt 22 méterre rúgták föl Baloghot, de néma marad a síp, s ebből épített kontrát a Jánoshida, melynek végén Ábel egy bődületes kapufát lőtt: épp az oldalsó és felső léc találkozásánál csattant a bogyó.

65. perc:

A harmadik találat feloldotta a görcsöt a kék-feketéknél. Sorra jönnek az akciók. Először Brinszky-Bernáth összjáték végén, az utolsó pillanatban mentettek a hazai védők, ezt követően pedig Major lőtt alig fölé egy támadás befejezése képp. Érik a következő találat...

62. perc:

Pálinkó helyett ifj. Major jöhetett be a KITE-nél.

59. perc: GÓÓÓL!

Jobb oldalról, a 16-os sarkáról a nagy kedvvel játszó Brinszky csavarta be szabadrúgását, amit az ötösről előre vetődve nagy erővel fejelt a hálóba Saulic.

1-3.

55. perc:

Egy hosszan előreívelt labdára egyszerre indult a hazaiak kapusa és Bernáth, aki gyorsaságának köszönhetően elhúzta a labdát a portás előtt, de kisodródott. Beadására Pálinkó érkezett, a csatár egy száz százalékos helyzet pörgetett fölé.

51. perc:

A második gól óta kiegyenlített mezőnyjáték folyik.

47. perc: GÓÓÓL!

Az első akcióból vezetést szerez a KITE. Brinszky a jobb oldalon tisztán ment le, beadása után kavarodás támadt a kapu előtt, Pálinkó nagy helyzetben elcsúszott, de a labda Baloghoz került, aki mintegy 7 méterről az elfekvő kapus fölött a hálóba emelte a labdát.

1-2.

46. perc:

Elkezdődött a második félidő. A Szegednél Brinszky váltotta Huszárikot.

45+2. perc:

Vége az első játékrésznek, az ápolások miatt hosszabbított a sípmester két percet. A lefújás előtt egy szöglet utáni szegedi fejest kellett védenie a hazai portásnak.

45. perc:

Az utolsó percekre nem maradt már több puskapor. A vendégszurkolók erősen kritizálják a játékvezetőt, aki kissé mintha komolyan venné a hazai pálya előnyét

41. perc:

GÓÓÓL!

Egy előreívelt labdát Pálinkó fejelt le Bernáthnak, aki a mélázó védők mögül kilépett, s a kifutó kapus mellett 7 méterről elpörgette a játékszert.

1-1.

38. perc:

Kulacsikot vágták fel 22 méterre jobbra a kaputól, sajnos az ígéretes szabadrúgást gyatrán lőtte mellé Bernáth.

35. perc:

Megpróbál a Szeged felkelni a gól okozta ütéstől, megy tovább tisztességesen, kissé azonban megszaporodtak az eladott labdák.

31. perc:

GÓÓÓL!

Az első helyzetéből vezet a Jánoshida. Félpályánál elvégzett szabadrúgást íveltek be a kapu elé a hazaiak. Belecan rosszul jött ki, mellette fejjel elvitte a labdát Ábel, majd három lépés után az üres kapuba passzolt.

1-0.

27. perc:

Több csel után Balogh 22 méteres középre tartó lövését védte biztosan Ulviczki, majd a jobb oldalon a védők mögé ívelt Huszárik-labdát két lépés után lőtte az oldalhálóba Kulacsik.

23. perc:

A Szegeden érződik még a gyulai pofon, hiányzik a magabiztosság a csapatból. A tizenhatosig jól kidolgozottak az akciók, de utána egyelőre elfogy a tudomány.

18. perc:

Fölényben játszik a vendégalakulat, de újabb gólhelyzetre nem futotta. Egy 30 méteres szabadrúgásból Kazán egy fejlövéssel döntötte ki Szerencsit a sorfalból.

13. perc:

Megvan az első helyzet. A szegedi Bernáth ment végig lendületesen a jobb oldalon, az ötösre centerezett Pálinkóhoz, aki kissé ügyetlenül nyúlt a labdához, így a védők felszabadítottak.

9. perc:

Kijött a hazai csapat a szorításból, de eddig különösebben veszélyes akciót nem vezettek. Az majd kiderül, hogy a Szegednek kedvez-e, hogy nagyobb tere nyílik támadásszervezésre, vagy a jánoshidai rohamokat kell majd semlegesítenie.

4. perc:

Ahogy az várható volt a széltől támogatott vendégek a kapuhoz szegezték a Jánoshidát. Egy baloldali szabadrúgást életveszélyesen csavart a kapu elé Huszárik. A labdát a berobbanó szegedieket megelőzve a gólvonal elől fejelték ki a hazai védők.

1. perc:

Elkezdődött a találkozó, Kék-fekete szerelésben a Szeged: kék felsőben, fekete nadrágban és fekete sportszárban, míg a hazaiak piros-narancs kombinációban játszanak.

13.50:

Nem éppen futballbarát az idő, hiszen viharos erejű szél nehezíti majd a fiúk dolgát. A bajnoki összecsapásról készült beharangozó írásunkat

itt

olvashatják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.