Sport

A KITE-ostromot tizenegyessel verte vissza a Gyula

A KITE-ostromot tizenegyessel verte vissza a Gyula

2011. április 2., szombat
A KITE-ostromot tizenegyessel verte vissza a Gyula

A KITE-Szeged nem tudott az újbudai játékhoz képest megújulni és ez már elégtelennek bizonyult Gyulán. Erőtlen játékkal, egy vitatható tizenegyessel kaptak ki Brinszkyék a masszívan játszó Várfürdő-Gyulai Termál otthonában 1-0 arányban.

Úgy érkezett Gyulára a Major-legénység, hogy a dobogós helyekért vívott harcban szeretne érdekelt lenni, amihez ez az idegenbeli három pont szinte elengedhetetlen. Ezért az elmúlt hét tapasztalataiból kiindulva fogadkoztak, hogy az eredményességet megtartják, de a játékon mindenképpen javítanak. Sajnos azonban hiába kezdték lendületesen a találkozót a szegediek, a fényes rajt lassan szürkévé változott, s a biztonságosan játszó gyulai falat nem is sikerült megmászni. Akadtak ugyan gólhelyzetei a Szegednek, de nem szögezte oda kapujához a hazai csapatot a kék-fekete-zöld gárda. Kiegyenlített küzdelem folyt, amit a vendéglátók formáltak pontokká egy vitatható tizenegyessel.

NB III Alföld csoport 20. fordulójában

Várfürdő-Gyulai Terminál – KITE-Szeged 1-0 (0-0).

Gyula, 100 néző. Vezette: Czékus.

Gyulai TFC:

Harman – Dócza, Vincze, Wéber, Valentényi, Zelenyánszki, Bálint (Lázok), Kovács T., Mancsek, Nagy G. (Polonkai), Balogh. Edző: Fodor Sándor.

KITE-Szeged:

Belecan – Varga, Kazán, Saulic, Gellér, Balogh N., Laczkó, Batik (Huszárik), Bernáth, Brinszky (ifj. Major), Pálinkó (Gawhagi). Edző: Major László.

Gólszerző:

Wéber (11-esből). Major László:

Ebben a meccsben nem volt benne a győzelem, de a döntetlenért megharcoltunk, az igazságosabb lett volna, de sajnos tizenegyeshez juttattuk ellenfelünket. Ahhoz, hogy felülmúljuk a Gyulát, sokkal több helyzetet kellett volna kidolgoznunk.

Online közvetítésünk:

90. perc:

Vége a mérkőzésnek. Bár a tizenegyes erősen vitatható volt, mégis a Gyula többet tett a győzelemért a mai napon.

85. perc:

Majdnem talált a Szeged a semmiből egy gólt. Egy oldalbeadás után Gahwagi egyedül találkozott a labdával az ötösön, de ügyetlenül fölé lőtte a játékszert.

84. perc:

Cserék. Előbb Brinszky helyett jött be Major a KITE-ben, majd Bálint helyett Lázok a másik oldalon. egy percre rá pedig Batikot váltotta Huszárik a Szegedben.

80. perc:

A játék képe továbbra sem változott, a Szeged számára reménytelenül telnek a percek. Nem tud a gyulai kapuig, gólveszélyes közelségig eljutni.

76. perc:

A Szeged igyekezne helyzetet kidolgozni, de kissé szétesett a játékuk. Sok az ívelgetés, amit könnyű szerrel hatástalanít a Gyula. Nincs a levegőben az egyenlítő találat...

72. perc:

Próbálkozik a Szeged: egy Balogh-lövés ment mellé egy méterrel. A támadósort frissíti Major László, Pálinkó helyett Gahwagit küldi be.

67. perc:

Magabiztossá váltak a gól után a hazaiak. Bernáth lőhetett bal oldalról, kiszorított szögből, ami nem okozott túl nagy feladatot Harman kapusnak.

62 perc:

GÓÓÓL!

Varga versenyt futott csatárával, akivel a tizenhatoson belül ütközött, a bíró kissé szigorúan büntetőt ítélt. Wéber a balra vetődő Belecan mellett a jobb alsó sarokba lőtte a tizenegyest.

1-0

60. perc:

Nagy G. helyett Polonkai áll be a hazaiaknál.

57. perc:

A következő meccsre kipontozódott a szegedi Varga, akinek a mai volt az ötödik sárgája a bajnokságban.

54. perc:

Úgy látszik, a második félidő első szakaszában a gyulaiak akarata érvényesül. A Szeged nem találja magát, kissé kapkodó, görcsös a KITE játéka.

50. perc:

Bálint jobb oldalról remekül lépett ki a védők közül, Belecan jól zárta a szöget, s nagy bravúrral védte a mintegy 10 méterről leadott lövést.

46. perc:

Elkezdődött a második félidő. A gyulai csapatról elmondható, hogy fiatalokból álló, masszív alakulat, a játéktudása a Hódmezővásárhelyhez mérhető, a gyulai pályán bármelyik ellenféllel komoly ellenállásba ütközik.

45. perc:

Kitört a szünet. A második játékrészben az egyik szurkoló megfogalmazása szerint gigászi küzdelem várható.

40. perc:

Brinszky jobb oldali szabadrúgása után Batik 10 méterről fejelt, de Harman könnyedén hárított.

36. perc:

Élénkül a Gyula játéka. Bálint a 16-os közepénél ugrott ki a védőfalból, de Belecan bátor vetődéssel szedte le a labdát a lábáról.

34. perc:

Belecan egy hazagurítást rosszul rúgott ki, majd Kazán is hibázott, így Zelenyánszki egyedül léphetett ki, s tört kapura, de a lövés pillanatában egy becsúszó kék-fekete láb menteni tudott.

31. perc:

Bernáth baloldali elfutása után beadott, a hazai védők csak szögletre tudtak menteni. Brinszky sarokrúgását a gyulai kapus épp Saulic fejére ütötte, aki óriási helyzetben fölé stukkolta a labdát.

25. perc:

Továbbra is stabilan, fegyelmezetten védekeznek a csapatok, úgy néz ki, hogy nem a gólzáporok napja lesz a mai, éppen ezért a helyzetkihasználás döntő lehet.

21. perc:

Brinszky 35 méteres szabadrúgását védte elvetődve, magabiztosan Harman.

16. perc:

Amire számítani lehetett, az bekövetkezett. Mivel nem sikerült a letámadásból eredményt elérnie a Szegednek, kiegyenlítődött a játék. Pozícióharc folyik főleg a középpályán nagy küzdelemmel, egyelőre további helyzetek nélkül.

12. perc:

Az első gyulai akcióról is be tudunk számolni. Az alapvonaltól öt métere, az oldalvonal mellől életveszélyesen lőtte be Nagy G. szabadrúgását, amit a vendégvédők a kapu torkából vágtak ki.

8. perc:

A letámadás folytatódik. A Gyula nem tudott még átjönni a szegediek térfelére. Kérdés, hogy meghozza-e a várva várt vezető találatot ez az offenzíva, hiszen sokáig nem lehet erővel bírni.

3. perc:

Rögtön a mérkőzés elején erős nyomás alá került a gyulai kapu. Brinszky szöglete után a rövid sarokról csúsztatott Pálinkó, fejese alig kerülte le a hosszú felsőt. Nem sokkal később egy szélről belőtt labdára érkezett a csatár jó ütemben, és az ötös sarkáról perdített a bal kapufa mellé.

1. perc:

A Gyula kezdőrúgásával indult a találkozó. A hazaiak fehér felsőbe, kék nadrág és fehér sportszárban, a Szeged a győztes szerelésében fut ki: sötétkék felső, fekete nadrág, kék sportszár.

16.20:

Kora nyári időjárás fogadta a csapatokat Gyulán, amely azonban nem csalt ki túl sok hazai érdeklődőt a pálya szélére: a lelátókon legalább annyi szegedi drukker, mint gyulai. A csapat és szurkolói magabiztos várakozással tekintenek a mérkőzés elé. A mérkőzésről a beharangozó írásunkat

itt

olvashatják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.