Sport

Kézilabda: veszélyben a Regionális Liga nyári rajtja

Kézilabda: veszélyben a Regionális Liga nyári rajtja

2011. április 11., hétfő
Kézilabda: veszélyben a Regionális Liga nyári rajtja

Veszélybe került a férfi kézilabdázók Regionális Ligájának idei megrendezése, mivel a főszponzor a Sparkasse Bank túlzónak tartja a klubok anyagi igényeit - olvasható Heka László, a Szegedi Tudományegyetem Jogtudományi Kar oktatójának tudósítása a Nemzeti Sport honlapján.

A pénzügyi intézet fizetné a liga költségeit, de a bejelentett klubok által leadott költségterveket túlzónak tartja, főként a két horvát együttesét, mivel a CO Zagreb 140 000 eurót, a Nexe Nasice pedig 130 000 eurót kér. A hírek szerint a szerb és a macedón klubok által benyújtott költségtervezet jóval alacsonyabb, és a Sparkasse Banknál már a visszalépésen is elgondolkodtak a túl magas összegek miatt. Mint azt

Mezei Richárd

, a Pick Kézilabda Zrt. frissen kinevezett vezérigazgatója pénteken a

SZEGEDma.hu-nak adott interjújában

is kifejtette, bár korábban már felmerült a Regionális Liga kapcsán, hogy a Veszprém és a Pick Szeged elindul a sorozatban, a részvétel azonban nem egyszerű dolog, hiszen a pluszköltségek mellett komoly szervezésbeli kihívást is jelent a benne részt vevő közép-európai élcsapatok és hazájuk szövetsége számára. Korábbi sajtóhírek szerint a Regionális, vagy a főszponzor után S Ligaként is emlegetett nemzetközi bajnokság idén nyáron indulna el 14 szerb, horvát, macedón, bosnyák, román, szlovák és lengyel csapattal, Magyarország pedig 2012 nyarán csatlakozna a kiíráshoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.