Sport

Kézilabda: közös magyar-horvát női Eb 2014-ben

Kézilabda: közös magyar-horvát női Eb 2014-ben

2011. április 9., szombat
Kézilabda: közös magyar-horvát női Eb 2014-ben

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) szombati döntése értelmében Magyarország és Horvátország rendezi meg a 2014-es női Európa-bajnokságot. A két ország közös pályázata a török kandidálással szemben nyert az EHF végrehajtó bizottságának bécsi ülésén, a mérkőzéseket Budapesten, Debrecenben, Győrben, Veszprémben, illetve Zágrábban, Eszéken és Varasdon vívják majd.

Magyarország eddig csak 2004-ben adott otthont női Eb-nek. A 2014. december 7. és 21. között esedékes torna jelentőségét növeli, hogy annak aranyérmese kijut a 2016-os riói olimpiára.

Sinka László

, a magyar szövetség elnöke boldogan nyilatkozott a

www.handballnet.hu

portálnak: "Rendkívül nagy öröm számomra, hogy az emlékezetes, 2004. évi női Európa-bajnokság után tíz évvel ismét vendégül láthatjuk a kontinens legjobb válogatottjait. Azért is aktuális egy ilyen rangos esemény hazánkba hozatala, mert nagy lökést adhat a magyar kézilabdasport fejlődéséhez, gazdasági háttere megerősödéséhez, egyidejűleg nagy esélyt ad a játékosoknak és a szurkolóknak is. Ahhoz, hogy minden a terveink szerint alakuljon, időben el kell készülnie a Győrbe tervezett fantasztikus új sportcsarnoknak, és a Veszprém Arénában, valamint Eszéken is szükség lesz néhány kisebb átalakításra."

Mátéfi Eszter

, a magyar válogatott szövetségi kapitánya már a csapatépítésről beszélt: "Biztos vagyok benne, hogy ütőképes válogatottunk lesz, hiszen a rutinos játékosaink mellé addigra újabb tehetséges fiatalok is beépülhetnek a csapatba. A jó szereplés nemcsak a szurkolóknak okozhat sok örömet, hanem remélhetőleg sok gyereket is meg tudunk nyerni a sportágnak."

Görbicz Anita

, a válogatott irányítója harmadik hazai világversenyére készülhet: "2001-ben a junior, 2004-ben pedig a felnőtt válogatottban már szerepelhettem hazai világversenyen. A junior vb-n ezüst-, a felnőtt Eb-n bronzérmet nyertünk. Remek érzés lenne triplázni, részvételben is és éremben is…" Magyarország eddig csak 2004-ben adott otthont női Eb-nek, korábban - amióta a sportág világversenyeit teremben játsszák - 1982-ben egyedül, 1995-ben pedig Ausztriával együtt rendezett női világbajnokságot. Az EHF csütörtökön nem fogadta el a szlovákok jelentkezését a kontinenstornára, mivel csak két helyszín felelt meg az előírásoknak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.