Sport

Kézilabda: Katzirz és Vadkerti biztosan nem játszhat

Kézilabda: Katzirz és Vadkerti biztosan nem játszhat

2011. április 29., péntek
Kézilabda: Katzirz és Vadkerti biztosan nem játszhat

Épp csak felépültek a Pick Szeged korábbi sérültjei, Tomás Stranovsky és Dusan Beocsanin, újabb két kulcsjátékost kénytelen nélkülözni Skaliczki László vezetőedző. A szélső Vadkerti Attila korábbi térdműtéte, a csapatkapitány Katzirz Dávid pedig a Fradi elleni második elődöntőben elszenvedett bokasérülése miatt kényszerül kihagyni az elkövetkező heteket, közte a Veszprém elleni bajnoki döntőt.

Katzirz: hat hét mankó

A Pick Szeged "csékája",

Katzirz Dávid

a Fradi elleni második elődöntő második félidejének elején érkezett rosszul a bokájára. Hamar kiderült, műtéti beavatkozás szükséges, melyre szerda délután sor került. "Minden rendben, de azért vannak fájdalmaim. Szerencsére kedvezőbb a helyzet, nem volt annyira 'csúnya' a sérülésem, mint amire számított

Török László

adjunktus" - nyilatkozta műtéte után a válogatott irányító csapata honlapjának. "Jó pár hétig mankóznom kell, hat hét múlva léphetek majd először a bokámra, ekkor terhelhetem először. Ebben annyi a jó hír, hogy eredetileg nyolc hétről volt szó. Nagyon remélem, hogy a hétvégét már otthon tölthetem, a lényeg, hogy most már túl vagyok a műtéten."

Körte a döntő első meccsét biztosan kihagyja

Katzirz sérülése előtt egy hónappal, március végén

Vadkerti Attila

térdét kellett megműteni porcleválás miatt, a válogatott szélső jelenleg rehabilitációját végzi. Egyelőre biztos, hogy a Veszprém elleni bajnoki első meccsén biztosan nem léphet pályára ő sem. "Még nem tökéletes a lábam, a héten pihentetnem is kellett, mert nem bírta még a terhelést. Szépen gyógyul, azonban nem sok értelme van megterhelni, mert ezzel egy újabb sérülést kockáztatnék. Úgy gondolom, hogy a bajnoki döntő első meccsén még nem lépek pályára, talán a szegedi második meccsen erre lesz már esélyem" - olvasható a balszélső nyilatkozata a Pick Szeged weboldalán. "Pénteken a Pick Szeged együttesét Békéscsabán a 'Nagy sportágválasztón' képviselem, ezzel is népszerűsítve a sportágat, illetve a csapatot."

Megvannak a döntő pontos időpontjai

A hosszadalmas egyeztetések után sikerült megegyeznie a Pick Szegednek és az MKB Veszprémnek a bajnoki döntő időpontjairól. Május 3. (kedd), 18.00: MKB Veszprém KC – Pick Szeged Május 8. (vasárnap), 11.35: Pick Szeged – MKB Veszprém KC Május 22. (vasárnap), 11.35: MKB Veszprém KC – Pick Szeged

A negyedik és ötödik találkozó időpontjai (amennyiben szükségesek):

Május 25. (szerda): Pick Szeged - MKB Veszprém KC Május 29. (vasárnap): MKB Veszprém KC - Pick Szeged

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.