Sport

Gyermekfoci: felemás RTE-sikerek Egertől Algyőig + FOTÓK

Gyermekfoci: felemás RTE-sikerek Egertől Algyőig + FOTÓK

2011. április 9., szombat
Gyermekfoci: felemás RTE-sikerek Egertől Algyőig + FOTÓK
A Rendőr TE 2001-es korosztálya az elmúlt hónapokban több labdarúgótornán is szerepelt Egerben, Mezőhegyesen, Röszkén és Algyőn - felemás sikerrel.

Megilletődve Egerben

Az RTE ifjú labdarúgó-palántái 2010 végén, még karácsony előtt, Egerben vettek részt egy kétnapos, nagyon színvonalas gyermeklabdarúgó tornán. A csapat tagjainak nagy része nem először volt ilyen rangos viadalon, de akadtak közöttük olyanok is, akiknek ez volt az első tornájuk. Sajnos a megilletődöttség miatt a gyerekek csak a csoportjuk utolsó helyén végeztek, majd az azt követő alsóházi rájátszásban is vereséget szenvedtek, így a 15. helyen végeztek. Horváth Zoltán edző a tornával kapcsolatban az alábbiakat mondta el: „Nagyon örülök, hogy részt vehettünk ezen a rangos viadalon. Ha a gyerekek nem ennyire megilletődöttek, talán előrébb is végezhettünk volna. Azonban a torna legnagyobb pozitívuma számomra az volt, ahogyan a szülők a gyermekük játékához hozzáálltak. A torna ideje alatt egyetlen korholó mondat sem hangzott el az irányukból, végig biztatták fiaikat, akiknek a tudásával maximálisan tisztában vannak. A játékot követően is csak dicsérték és babusgatták egy kicsit a gyerekeket, nem pedig a hibákat rótták fel nekik. Lehet, hogy egy kicsit bosszankodtak - velem együtt - az eredmény miatt, de ezt a srácok a legkevésbé sem észlelték. A helyezés ellenére, a szülőknek köszönhetően ez a két nap a gyerekek számára csupa jókedv és nevetés volt”.A csapat tagjai: Apró Tamás Patrik, Balázs István, Detki Márk, Dzeba Balázs, Fülöp Ádám, Fülöp Krisztián, Lengyel Dominik, Sarnyai Domonkos, Serfőző Roland, Szabó Péter.

Mezőhegyesi fiaskó

A gyerekek január végén Mezőhegyesen vettek részt egy újabb megmérettetésen, ahol nagyobb odafigyeléssel és koncentrációval eredményesen is szerepelhettek volna, ám a gólok elmaradtak, így a mezőny hátsó részében végzett a korosztályos csapat, melynek tagjai voltak: Balogh Szilárd, Detki Márk, Fülöp Krisztián, Gézárt Attila, Kratochwill Márk, Peták Gergő, Serfőző Roland, Sonkodi Ádám.

Ötödik hely Röszkén

Február 12-én a gyerekek a Rendőr TE szervezésében a Blues Café-kupán vettek részt Röszkén. A hatcsapatos tornán mindenki játszott mindenkivel és izgalmas mérkőzéseken alakult ki a végeredmény. A röszkei szülők jóvoltából már a torna elején terített asztal várta a gyerekeket a csarnokban. A kupa névadó szponzora jóvoltából minden résztvevő érmet kapott, melyet Holecska Norbert, a Blues Café ügyvezetője adott át. Emellett az FNX diszkont felajánlásának és a szülők segítségének köszönhetően minden gyermek üdítőt és egy kis édességet is kapott a hazaútra. Molnárné Süli-Zakar Zita algyői keramikus munkájának köszönhetően az edzők szavazati alapján minden résztvevő csapatból a legjobb játékos különdíjat is kaphatott. A különdíjban részesülő játékosok névsora: Míg Tamás (Tisza Volán), Gézárt Attila (Röszke), Galgóczi Zoltán (Makó 2001), Horváth Richárd (Makó 2002), Bella Márton (Rendőr TE), Balázs István (Déli Aprók FC) A torna végeredménye: 1. Makó 2001 2. DAFC 3. Makó 2002 4. Tisza Volán 2002 5. Rendőr TE 6. Röszke A Rendőr TE és DAFC játékosai: Apró Tamás Patrik, Balázs István, Barna Előd, Bella Márton, Bujkó Zalán, Dzeba Balázs, Gézárt Attila, Horváth Dénes, Horváth Zalán, Kovács Szilárd, Lengyel Gábor, Lengyel Tamás, Mekkel Máté, Pördi Domán, Rábik Zsolt, Sajti Martin, Sarnyai Domonkos, Serfőző Roland, Szabó Péter, Szalai Patrik, Szűcs Gergő, Tiszavári Máté, Tóta Dániel. Edzők: Horváth Zoltán és Nagy Ádám.

Olajbogyók Algyőn

Február 20-án a Déli Aprók FC szervezésében két torna került megszervezésre 5-5 csapat részvételével, Olajbogyó-kupa néven Algyőn. A helyi Gyeviép Nonprofit Kft. teljesen ingyen biztosította a kezelésében lévő tornatermet a gyermekek számára, az egyik szülő jóvoltából pedig minden gyermek éremmel gazdagodott, továbbá a legjobb mezőnyjátékos, a legjobb kapus és a gólkirály különdíjban részesült. Az érmeket Algyő Nagyközség polgármestere, Herczeg József adta át, a különdíjakat pedig Varga Hajnalka, az Olajbogyó Pizzéria vezetője. A különdíjak ismét Molnárné Süli-Zakar Zita keramikus keze munkáját dicsérő alkotások formájában kerültek átadásra minden csapat, az edzők által megválasztott legjobb játékosának, s a díjakat maga a művésznő adta át. Az eredményhirdetést követően a kupa névadója, az Olajbogyó Pizzéria, valamint a Varga Korrekt Autósiskola és a Zengő-Alföld Építőanyag-kereskedés jóvoltából minden csapat két hatalmas pizzát fogyaszthatott el igen kellemes környezetben. Az első torna végeredménye: 1. Algyő 2. SZVSE 3. Rendőr TE 4. DAFC 5. Makó Gólkirály: Pördi Domán (DAFC) Legjobb játékos: Molnár Gergő (Algyő) Legjobb kapus: Rácz Máté (Makó) Az edzők szavazatai alapján a csapatok legjobb játékosai: Pajkó Gergő (Algyő), Serfőző Roland (SZVSE), Apró Tamás Patrik (RTE), Sarnyai Domonkos (DAFC), Zsótér Bence (Makó) A második torna végeredménye: 1. DAFC 2. Makó I. 3. Makó II 4. Rendőr TE 5. Algyő Gólkirály: Molnár Olivér (Makó) Legjobb játékos: Balogh Szilárd (DAFC) Legjobb kapus: Serfőző Roland (DAFC) Az edzők szavazatai alapján a csapatok legjobb játékosai: Kratochwill Márk (DAFC), Varga Boldizsár (Makó I.), Horváth Előd (Makó II.), Lengyel Gábor (RTE), Pap Csaba (Algyő) Horváth Zoltán és Nagy Ádám edzők nyilatkozata: "Az általunk szervezett két tornával kapcsolatban először kötelezően, de a gyerekek nevében is nagy hálával köszönjük a Blues Café, Holecska Norbert, FNX Diszkont, Gravomix Kft, Vértói ABC, Papdi László, Herczeg József algyői polgármester, Molnárné Süli-Zakar Zita, Algyői Gyeviép Kft, Olajbogyó Pizzéria Algyő, Varga Korrekt Autósiskola, Zengő Alföld Építőanyag-kereskedés és természetesen minden gyermek szüleinek a felajánlásait, segítségét a tornák zavartalan és reményeim szerint sikeres lebonyolításával kapcsolatban."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.