Sport

Futottak még tízezren... Lesz-e Szeged futófőváros? + FOTÓK + VIDEÓ

Futottak még tízezren... Lesz-e Szeged futófőváros? + FOTÓK + VIDEÓ

2011. április 2., szombat
Futottak még tízezren... Lesz-e Szeged futófőváros? + FOTÓK + VIDEÓ
Vivicittá – Fut a város! 1984-ben olasz kezdeményezésre indult az első Vivicittá futóverseny: a gyönyörű, de zsúfolt történelmi városok lakóit szerették volna ráébreszteni lakóhelyük értékeire. Innen az esemény neve: „Vivicittá - Éljen a város! Szeresd a várost!” Szeged 2001-ben csatlakozott a mozgalomhoz, idén már tizenegyedik alkalommal lehetett a városért futni szombaton délelőtt. Több mint tízezren mozdultak meg. A futás idén a Széchenyi térről indult. Az elmúlt tíz évben közel 34 ezren vettek részt az eseményen - gyerekek, idősebbek és fiatalabbak, családok és baráti társaságok, iskolák és munkahelyi közösségek is rajthoz álltak. A 11. T-Home Vivicittá Városvédő Futást Szegeden a csapatkapitány Dombi Miklós, Dusev-Janics Natasa és Vajda Attila szegedi olimpiai bajnokok, Erdei Zsolt profi ökölvívó világbajnok, Ördög Nóra műsorvezető, Babinyecz Tímea, Miss Universe Hungary 2010 és Botka László polgármester, a verseny fővédnöke erősítette. A két vidéki T-Home Vivicittá Városvédő Futás helyszíne, Kaposvár és Szeged idén speciális futópárbajt vív egymással. A Nagy Futópárbaj keretében két helyi amatőr futó különleges versenyre hívott mindenkit, aki szeret futni, szereti a városát, és ezt meg is mutatná. A szegedi Dombi Miki és a kaposvári Gundy Ricsi arra vállalkoztak, hogy kiderítsék, vajon melyik a vidék "futófővárosa", ki tud több embert mozgósítani előbb szűkebb, majd tágabb értelemben vett hazájából a helyi, illetve a budapesti T-Home Vivicittá lefutására. Az eredményt vasárnap fogjuk megtudni, amikor is kiderül, Kaposváron elérik-e a tízezres határt...

A 11. T-Home Vivicittá Városvédő Futás eredményei:

Férfiak: 1. Kovács Zsolt (Debrecen) 7:05 2. Lóczi Attila (Titán TC Szeged) 7:06 3. Tarnai László (Titán TC Szeged) 7:16) Nők: 1. Biacsi Ilona (Szegedi VSE) 8:09 2. Biacsi Bernadett (Szegedi VSE) 8:10 3. Imréné Kiss Ágnes (Szegedi VSE) 8:47 A Szegedi Tudományegyetem karainak versenye: 1. Juhász Gyula Pedagógusképző Kar 56:12 2. Általános Orvostudományi Kar 59:32 3. Természettudományi és Informatikai Kar I. 1:04:46 Nem szegedi iskolák: 1. Kisteleki Általános Iskola és Gimnázium 2. Kiss Ferenc Általános Iskola Ásotthalom 3. Pusztamérgesi Általános Iskola Szegedi iskolák: 1. Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakképző Iskola 2. Deák Ferenc Gimnázium 3. Radnóti Miklós Gimnázium A férfi és női egyéni versenyek díjait Dusev-Janics Natasa olimpiai, világ- és Európa-bajnok kajakos, az egyetemi verseny díjait Szabó József, az SZTE Sportközpont vezetője, a nem szegedi iskolák díjait Ujhelyi István, a Parlament alelnöke, míg a szegedi iskolák elismeréseit Horváth András, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezetője adta át.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.