Sport

Szombaton Vivicittá-futás Szegeden, immár tizenegyedszer

Szombaton Vivicittá-futás Szegeden, immár tizenegyedszer

2011. március 31., csütörtök
Szombaton Vivicittá-futás Szegeden, immár tizenegyedszer

Vivicittá – Fut a város! 1984-ben olasz kezdeményezésre indult az első Vivicittá futóverseny: a gyönyörű, de zsúfolt történelmi városok lakóit szerették volna ráébreszteni lakóhelyük értékeire. Innen az esemény neve: "Vivicittá", azaz Éljen a város! Szeresd a várost! Szeged 2001-ben csatlakozott a mozgalomhoz, idén már tizenegyedik alkalommal lehet a városért futni.

Az elmúlt tíz évben közel 34 ezren vettek részt az eseményen - gyerekek, idősebbek és fiatalabbak, családok és baráti társaságok, iskolák és munkahelyi közösségek is rajthoz álltak. Idén

Janics Natasa

háromszoros olimpiai bajnok kajakozó és

Vajda Attila

olimpiai bajnok kenus is jelen lesznek az esemény rajtjánál. A szegedi 11. T-Home Vivicittá Városvédő Futás idén nem a megszokott helyszínről, a Dóm térről indul 10 órakor, hanem a Széchenyi térről. A 2,5 kilométeres futás útvonala is megváltozik: a Széchenyi tér - Takaréktár utca - Tisza Lajos krt. - Rakpart - Árvízi emlékmű - Tisza Lajos krt. - Aradi vértanúk tere - Rerrich tér - Dóm tér útvonalon halad majd a mezőny. A két vidéki T-Home Vivicittá Városvédő Futás helyszíne, Kaposvár és Szeged idén speciális futópárbajt is vív egymással. A Nagy Futópárbaj keretében két helyi amatőr futó különleges versenyre hív mindenkit, aki szeret futni, szereti a városát és ezt meg is mutatná. A szegedi

Dombi Miklós

és a kaposvári

Gundy Richárd

arra vállalkoznak, hogy kiderítsék, vajon melyik a vidék "futófővárosa", ki tud több embert mozgósítani előbb szűkebb, majd tágabb értelemben vett hazájából a helyi, illetve a budapesti T-Home Vivicittá lefutására. Szombaton bárki csatlakozhat a mezőnyhöz, aki szeretne Szegedért futni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.