Sport

Szegedre érkezik a B33 Tour versenysorozat

Szegedre érkezik a B33 Tour versenysorozat

2011. március 9., szerda
Szegedre érkezik a B33 Tour versenysorozat

Az újszegedi sportcsarnok lesz március 20-án, vasárnap, 9 órától az OTP Junior B33 Tour versenysorozat legújabb állomása. A három a három elleni, B33 nevet viselő, a streetballra emlékeztető játék versenye komoly pénzdíjazásért zajlik.

Az OTP Junior B33 Tour egy, a FIBA33 szabályrendszeren alapuló pénzdíjas kosárlabda versenyrendszer, amelyet a Sport Division Kft, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségével szorosan együttműködve hívott életre. A 2011-es nyitószezon első állomása egy olyan, középtávon évi 15-20 tornából álló, a teniszből ismert ATP Tourhoz hasonló, Magyarországot bejáró, egyedi pénzdíjas kosárlabda versenysorozatnak, amely egy széles tömegbázison alapuló amatőr versenyrendszerre épül. E játékformát az teszi alkalmassá a versenysporttá válásra, hogy a mérkőzéseket játékvezetők irányítják, asztalszemélyzet méri az időt, írja a jegyzőkönyvet és statisztika is készül a mérkőzéseken nyújtott teljesítményről. A rendszer kiválóan alkalmas a kosárlabdázás népszerűsítésére, tömegbázisának növelésére, a helyi sportélet és ezen keresztül a kisebb és nagyobb közösség társadalmi életének színesítésére, a közreműködő vállalkozások tevékenységének népszerűsítésére, arculatának alakítására, építésére, egyben a kosárlabda új arcának felfedezésére és a sportszerető közönség szórakoztatására. Ennek érdekében

a rendezvény honlapján

folyamatosan nyomon követhetők a tornasorozat eseményei, a hozzájuk kapcsolódó hírek, információk. A versenysorozat állomásain rögzített anyagokból készített összefoglalók a Sport Tv-ben 45 perces műsor keretében, többszöri ismétléssel megtekinthetőek, illetve a honlap videótárában megtalálhatók. Az első szezonban kilenc tornát szerveznek, a tizedik pedig a döntő, ahová a legjobbak a megszerzett ranglistapontok alapján kvalifikálhatják magukat. Az egyes tornákat Budapesten, Szegeden, Debrecenben, Szolnokon, Győrött, Kaposváron, Körmenden és Dombóváron rendezik meg. A sorozat összdíjazása 2 500 000 forint.

Szabályrendszer

Az OTP JUNIOR B33 TOUR versenysorozatot a FIBA33 szabályai alapján bonyolítják le: - A csapatokat 3 játékos + 1 csere, illetve edző alkotja. - Egy mérkőzés 2x5 perc, döntetlen esetén 2 perc hosszabbítás, de véget ér a mérkőzés, ha az egyik csapat eléri a 33 pontot. - Egy térfélen, egy palánkra folyik a mérkőzés. - A mérkőzést játékvezető vezeti, asztalszemélyzet méri az időt és írja a jegyzőkönyvet. - A mérkőzésekről statisztika készül. - Kosár után a gyűrű alól kell játékba hozni a labdát. - Kosár, védőlepattanó és labdaszerzés után a labdának el kell hagynia a hárompontos vonalon belüli területet, s legalább egy passz után lehet kosárra dobni. - Támadó lepattanó esetén azonnal lehet ismét kosárra dobni. - Minden oldalbedobást a hárompontos vonal legmagasabb pontjával egy magasságba, az oldalvonal mellé felfestett 5 centiméteres vonaltól kell elvégezni. - A támadóidő 10 másodperc. - Nincs időkérés. - Minden más szabály megegyezik a kosárlabdázás szabályaiban leírtakkal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.