Sport

Országos döntőbe jutott a SZKKSE U13-as csapata

Országos döntőbe jutott a SZKKSE U13-as csapata

2011. március 21., hétfő
Országos döntőbe jutott a SZKKSE U13-as csapata

Dorogon rendezték meg az ERIMA Országos Kézilabda Gyermek-bajnokság országos elődöntőjét. A Szeged-Kiskundorozsma KSE U13-as (1997-es születésű) leány csapata továbbjutott, így ott lehet az április 9-10-én Siklóson megrendezésre kerülő országos döntőben.

Az elődöntőben a házigazda Dorog, a Mecseknádasd ÁMK és a Dunaújváros VSI ellen kellett kiharcolni a továbbjutást. Az első mérkőzésen hatalmas csatát láthattak a nézők a Mecseknádasd ellen, akiket népes és lelkes szurkolótábor kísért el. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, mindkét oldalon látszott, hogy nyomja a tét a lányokat. A vége döntetlen lett. A második mérkőzésen annak tudatában léptek pályára a játékosok, hogy mindenképpen győzni kell a továbbjutáshoz. Ez nem ígérkezett egyszerű feladatnak, mert a házigazda Dorog volt az ellenfél. Nagyon küzdelmes mérkőzésen, a hazai pálya minden előnyét élvező dorogiakat végül sikerült két vállra fektetni, így az utolsó mérkőzés előtt már biztossá vált, hogy döntőbe jutott a csapat. A Dunaújváros ellen végül egygólos vereséggel zárták a tornát a szegedi lányok, de a továbbjutást együtt ünnepelték az újvárosiakkal. A másik ágon, Mohácson lebonyolított U13-as országos elődöntőben is érdekelt volt az SZKKSE csapata. Erre az ágra az 1998-as születésű lányok jutottak be, ami már önmagában is bravúr, hisz egy évvel idősebb korosztályban harcolták ki az elődöntőbe jutást. A továbbjutás viszont nem sikerült, hisz ezen az ágon a Székesfehérvár mellett a tavalyi év első és második helyezettjét, a Győri Audi ETO KC-t és a házigazda Mohácsi Torna Egyletet kellett volna legyőzni, ami túl nagy falatnak bizonyult.

A 2011. április 9-10-én Siklóson megrendezésre kerülő U13-as országos döntő mezőnye:

Győri Audi ETO KC Mohácsi Torna Egylet Szeged-Kiskundorozsma KSE Dunaújváros VSI Orosháza KSC Ferencvárosi Torna Club Gödöllői SE Pénzügyőr-Spartacus SE

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.