Sport

Labdarúgás: rangadót bukott a SZVSE az Ásotthalom ellen

Labdarúgás: rangadót bukott a SZVSE az Ásotthalom ellen

2011. március 28., hétfő
Labdarúgás: rangadót bukott a SZVSE az Ásotthalom ellen

Zsinórban második vereségét szenvedte el a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban a SZVSE-Gyálarét. A vasutasok hatalmas küzdelemben maradtak alul az Ásotthalom elleni derbin.

A tizenhat meccses veretlenségi sorozatát egy héttel ezelőtt rondította el a SZVSE-Gyálarét, mely a röszkei zakót követően a jó erőkből álló Ásotthalom ellen igyekezett javítani. Az összecsapást a Felső Tisza parti műfüvön rendezték meg vasárnap este, mert a gyálaréti pálya továbbra is játékra alkalmatlan. A „hazai” együttes tartalékos összeállításban állt föl, többek között nem számíthatott egyik legjobbjára, a támadó

Dürgő Péterre

. A rendkívül motiváltan futballozó Ásotthalom kezdett jobban, többet birtokolták a labdát a vendégek, be is szorították a vasutasokat, mezőnyfölényt harcoltak ki. Helyzetek is elsősorban a vendégek előtt adódtak az első játékrészben, így teljesen megérdemelten szereztek vezetést, s vonultak egygólos előnnyel az öltözőbe. A szünet után érkezett az újabb hideg zuhany a szegedieknek: másodszor is betaláltak a látogatók. Azt követően viszont hirtelen feltámadt a kétgólos hátrányba került SZVSE:

Hegyesi Zsolt

remek egyéni akcióból szépíteni tudott. Nem sokkal később viszont újra zörgött a pályaválasztó hálója, egy védelmi hibát kihasználva újra kettőre növelte előnyét az Ásotthalom. Ez a találat sem törte azonban meg

Bóka Ferenc

tanítványainak lendületét, támadásban maradt a tabella negyedikje. Hegyesi Zsolt előbb büntetőt harcolt ki, melyet

Illés Tibor

értékesített, majd maga, az ekkor szenzációsan futballozó Hegyesi Zs. talált be ismét, így a hatalmas hajrát kivágó szegediek 3-3-nál, néhány perccel a lefújás előtt utolérték az ellenfelet. Úgy tűnt, egy-egy pontot zsebelhetnek be a felek a közönségszórakoztató derbin, de még a legvégére is maradt fordulat. A hazai gárda fiataljai szerették volna megszerezni a győztes gólt is, s nagy erőkkel rohamoztak, ám ez lett a vesztük: egy mintaszerű kontrából végül a vendégek vitték be a kegyelemdöfést, így ők ünnepelhettek. Érdekesség, hogy az ásotthalmiak négy gólján négy egykori Tisza Volán SC-labdarúgó:

Bárdosi Nándor, Vastag Szabolcs

és

Baji Renátó

osztozott. Hegyesi Zsolték 34 ponttal továbbra is a negyedik helyen tanyáznak. Bóka Ferenc legénységére a következő fordulóban is rangadó vár, nem lesz tehát könnyű kimászni ebből a kisebb gödörből: április 3-án (vasárnap) 16 órakor a listavezető Kistelek otthonában vendégszerepelnek.

A labdarúgó megyei I. osztály 19. fordulójában:

SZVSE-Gyálarét – Ásotthalom TE 3-4 (0-1)

Szeged, Felső Tisza parti műfű, 100 néző, vezette: Orosz Kornél.

SZVSE:

Reguli – Környei, Hegyesi Á., Ágoston, Csehó Kovács (Beleznai), Balog (Frank), Márki (Illés T.), Fröhlich, Simon, Hegyesi Zs. Virág.

Edző:

Bóka Ferenc.

Ásotthalom:

Ábrahám – Frank (Bokányi), Vastag B., Ottlik, Németh, Pataki (Papp), Bárdosi, Vastag Sz., Rasztik, Baji, Szűcs (Andróczki).

Edzők:

Gyenge Balázs, Hevesi Tibor.

Gólszerzők:

Hegyesi Zs. (2), Illés T. (11-esből), ill. Bárdosi, Vastag Sz. (2), Baji. Bóka Ferenc, a SZVSE mestere:

„Az első félidőben rendkívül rosszul játszottunk, beszorított bennünket az Ásotthalom. A szünetet követően viszont fordult a kocka, mi támadtunk többet, egyes időszakokban szinte egykapuztunk. Sikerült is egyenlítenünk, ám a végjátékban rutintalanságunk miatt végül elbuktunk. Azt is el kell mondanom, hogy sajnos a játékvezető a második játékrészben háromszor is döntő szituációban tévedett a kárunkra. Ugyanakkor büszke vagyok csapatomra, a második félidei teljesítményünk rendkívül biztató a jövőre nézve.”

Hevesi Tibor, az Ásotthalom edzője:

"Az első félidőben esélyt sem adtunk az ellenfélnek. A második játékrészben színvonalas játékot láthatott a közönség szép gólokkal. A mentális erőnket bizonyítja, hogy hullámzó teljesítményünk ellenére is meg tudtuk nyerni a meccset. Úgy érzem, most olyan csapatunk van, mely bárki ellen győzhet, de az már természetesen nem csak rajtunk múlik, meddig jutunk majd előre a tabellán."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.