Sport

Labdarúgás: legyűrte az IKV a Baktót a szegedi rangadón

Labdarúgás: legyűrte az IKV a Baktót a szegedi rangadón

2011. március 20., vasárnap
Labdarúgás: legyűrte az IKV a Baktót a szegedi rangadón

A megyei bajnokság harmadik vonalában a Baktó csapata az IKV Alsóvárost fogadta a SZVSE-pályán, s egy nehéz, mély talajú gyepen küzdelmes mérkőzés kerekedett. Helyzete több is akadt a Baktónak, de erőben, koncentráltságban jobban bírta az IKV, így 2-0-s diadalt arattak az alsóvárosiak.

Alig 1-2 fokos hideg, szemerkélő eső fogadta a SZVSE-pálya felázott, de játékra még alkalmas talaján a csapatokat, akik nagy elánnal estek egymásnak. A mérkőzés első szakaszában egymást követték a helyzetek, ám ahogy fáradtak a csapatok, egyre inkább vált küzdelmes mezőnyjátékká az addig akciódús találkozó. Az IKV előnye többször veszélybe került, s ha Farkas nem véd olyan szenzációsan, biztos egészen másként alakul az összecsapás. A mérkőzést tudósítónk az IKV mindenesével, Tóth "Pipu" Istvánnal nézte végig, aki a találkozó végén annyit mondott, hogy egy kiélezett mérkőzésen megérdemelten nyertek, majd megjegyezte, hogy az IKV Alsóváros az utolsó igazi munkáscsapata a városnak, amely idén ünnepli fennállásának 53. évét, s bizony nagy becsben kell tartania minden, a szegedi labdarúgásért szurkoló embernek.

A labdarúgó Csongrád megyei III. osztály 21. fordulójában:

Komlósi Trans Baktó SC – IKV Alsóváros SE 0-2 (0-1).

Szeged, SZVSE-stadion, vezette: Kovács István.

Komlósi Trans Baktó SC:

Dorogi – Pálinkó, Kozák, Szél, Berényi (Tranger), Stetakovic (Pataki), Fűz, Vajda, Kis (Lengyel), Czomba, Paszternák (Szatmári).

IKV Alsóváros SE:

Farkas I. – Daróczi, Kéri, Takács, Török, Szőri (Csúcs), Tóth (Szabó), Szentágotai, Szepesi, Farkas M., Farkas K. (Martonosi). Edző: Kiss Ferenc.

Gólszerzők:

Farkas M. 2 (11', 51').

Online tudósításunk:

90. perc:

Vége a mozgalmas mérkőzésnek.

87. perc:

A végére továbbra is nagy lövések jutnak. Martonosi 45 méterről óriási ívelt lövést eresztett meg, ami a felső lécen csattant.

82. perc:

Távoli átlövéssel próbálkozott Kéri, de egy méterrel elvétette az irányt a labda.

77. perc:

Pozícióharccá alakul át a mérkőzés végjátéka. Jelentősebb helyzetekre nem nagyon van kilátás, elfogyott a csapatok ereje. Mély volt a talaj, ami magasabb szinten is próbára teszi a játékosok állóképességét.

73. perc:

Rohamoz a Baktó. Megjelentek az első sportszerűtlen jelenetek is, de a kedélyek reméljük megnyugszanak.

68. perc:

Egy kontratámadást vitt végig a Baktó, melynek végén a kapu elé belőtt labda centikkel csúszott csak el a bevetődő támadók előtt.

63. perc:

Két nagy helyzetet hagyott ki az IKV. Farkas M. 10 méteres, kissé gyengén sikerült lövését védte Dorogi, majd szintén Farkas lépett ki a védők gyűrűjéből, de lesállás miatt érvénytelen lett a gólja.

60. perc:

Két rossz passz után szakkommentátorunk a csörgőlabda-világbajnokságra küldte hátvédjét, talán ezt hallva, talán nem, mindenesetre cserél az Alsóváros: Martonosi áll be Farkas K. helyett.

56. perc:

A játék az IKV térfelén folyik, mezőfölénybe került a Baktó, sokat dolgoznak egy-egy helyzetért, de a tizenhatos környékén elfogy a tudomány.

51. perc

GÓÓÓL!

Farkas Miklóst ugratták ki a középpályánál, a leshatárról induló támadó végigvezette a hazai térfélen a labdát, és az elvetődő kapus mellett a bal sarokba passzolt.

0-2.

"Pipu" szakkommentátorunk gólörömében csak annyit kérdezett: melyik a legjobb kávé, mire érkezett is a válasz: az IKV...

50. perc:

Szőri helyett Csúcs Áron állt be. Majd egy vendégszöglet után egymást zavarta két alsóvárosi csatár, és sikerült a gólvonalról kifejleniük a labdát.

46. perc:

A második játékrészt az Alsóváros kezdte, hátra passzolták a labdát, amit Tóth "Pipu" István erősen kifogásolt.

Szünet

45. perc:

Az utolsó percekben nem született újabb helyzet. Elkezdődött a szünet.

39. perc:

A Baktó legveszélyesebb játékosa, Pálinkó egy ígéretes lövőhelyzetben rúgott luftot a tizenhatos környékén, így nem tudható merre talált volna utat magának a labda.

34. perc:

Csökkent a mérkőzés mozgalmassága, inkább a mezőnyjátékon van most a hangsúly, főleg a középpályán folyik a küzdelem. Szakkommentátorunk az előre játék hiányát, hatékonyságát kifogásolja.

30. perc:

Az utóbbi percek az IKV-ról szóltak: több veszélyes támadást vezettek, de az utolsó passzokba általában hiba csúszott, így nem tudtak gólhelyzetbe kerülni.

26. perc:

Száz űszázalékos helyzet az IKV előtt, de a kelleténél többet húzott a labdán Szentágotai, így a védők levették lábáról a bogyót. Farkas M. perceken át vitatott meg egy leshelyzetet a partjelzővel, szakkommentátorunk fennhangon utasította rendre játékosát.

21. perc:

A hazaiak a 16-os vonalán jutottak szabadrúgáshoz. Pálinkó remekül csavarta a léc alá a labdát, de Farkas bravúrral tolta a lécre, ahonnan Paszternák elé pattant a bogyó, akinek közeli fejesét ismét kitornázta a kapus. A nagy védések után a szakkommentátor Tóth "Pipu" megjegyezte: azért állítottunk oda, hogy fogjál is valamit...

16. perc:

A gól után visszaállt kissé az IKV, a Baktó rohamoz. Pálinkó távoli átlövését biztosan védte a vendégportás.

11. perc:

GÓÓÓL!

Az ellentámadásból Tóth egyedül vezette a kapura a labdát, egy védő hátulról beérte, elé vetődött, de kézzel hozzáért a labdához: 11-es. A büntetőt Farkas M. végezte el, akinek az első kísérleténél belépett egy játékos a sípszó után, így újrarúgatta a játékvezető a tizenegyet. Az ismétlés azonban már szabályos gólt ért.

0-1.

9. perc:

Paszternák került a hazaiaknál kihagyhatatlan helyzetbe, lefordult a védőjéről, tíz méterről lőtt, Farkas azonban hatalmas bravúrral tolta ki a játékszert.

5.perc:

Szentágotai 40 méteres sprint után lépett volna ki ziccerhelyzetben, de Kozák az utolsó pillanatban tisztázott. A baktói ellentámadás után jobb oldalon kisodródva vezette a kapusra a labdád Fűz, aki a kimozduló Farkas mellett ellőtte a bőrt, ami a jobb kapufa tövénél hagyta el a játékteret.

1. perc:

A mérkőzés egy perces gyászszünettel kezdődik a japán földrengés-katasztrófa áldozatainak emlékére. A találkozót a Baktó csapata kezdi. A SZVSE-pálya állapota az esőzés ellenére elfogadható. A Baktó kék felső, kék nadrág és fehér sportszárban játszik majd, az Alsóváros, neonsárga felsőben és fekete alsóban. A mérkőzés szakkommentátora az IKV mindenese, a legendás Tóth István "Pipu" lesz majd, aki azzal kezdte a játékosok motiválását, hogy akinek a legsárosabb lesz, a meze az fogja kimosni a szerelést...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.