Sport

Kosárlabda: nyerhető meccset bukott Nyíregyházán a Szedeák

Kosárlabda: nyerhető meccset bukott Nyíregyházán a Szedeák

2011. március 18., péntek
Kosárlabda: nyerhető meccset bukott Nyíregyházán a Szedeák

Dukics és Rubin remek játéka kevésnek bizonyult, a szegedi együttes nem bírta el több kulcsjátékosa gyengélkedését a nyíregyházi derbin. A roppant lelkes és harcos hazaiak annak ellenére nyertek, hogy a héten elengedték amerikai légiósukat, Marshallt.

Férfi kosárlabda NB I/A 23. forduló:

Marso-Vagép Nyíregyháza KK - Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák 85-77 (22-24, 15-11, 18-22, 30-20).

Nyíregyháza, Bujtosi-csarnok, 500 néző, vezeti: Györffy P. A., Jakab L., Gál J.; ellenőr: Harsányi.

Nyíregyháza:

SAVIC 24, Siska 8/6, MOHÁCSI 14, DJOGO 15/6, Czigler 5. Csere: NAGY K. 11/3, Polyák 8. Vezetőedző: Ferenczi Tamás.

Szeged:

Drahos 11/3, RUBIN 27/9, Nyilas 2, DUKICS 26/15, McKenzie 7. Csere: Tanács, Kiss Zs. 3/3, Vida 1. Vezetőedző: Fodor Péter.

Kipontozódott:

McKenzie (33'), Drahos (40'). Fodor Péter:

"Megvertük magunkat. Nyerhető mérkőzést veszítettünk el, melyen nem is kellett volna extrákat produkálnunk, csak normálisan védekezni és pontosabban támadni, illetve nem szabadott volna engedni, hogy az ellenfél kiegészítő emberei ilyen sok pontot szerezzenek. Sajnos több kulcsemberünk fogott ki gyenge napot. Tudat alatt talán megtévesztett bennünket, hogy kicsit gyengült a Nyíregyháza, s sok esetben sajnos nem a célszerű és egyszerű megoldást választottuk a szépség helyett. Rendkívül bosszús vagyok, hiszen ezt a vereséget semmilyen külső körülményre nem foghatjuk, csak magunkra. Ismertük a hazaiak erősségeit és gyengéit, feltérképeztük őket, mégis elkövettük azokat a hibákat, melyeket nem lett volna szabad. Ők pedig éltek az általunk felkínált lehetőségekkel. A Sopron ellen megpróbálunk javítani!"

Szinte az utolsó pillanatig nyílt maradt a Nyíregyháza és a Szeged mérkőzése a 23. fordulóban, a végjátékot azonban szlovén irányítójuk,

Brane Savic

vezérletével jobban bírták a nyírségiek, így kiharcolták a győzelmet az alsóházi rangadón. A Szedeák - melyben

Simándi Árpád

és

Molnár Miklós

betegség miatt nem léphetett pályára, visszatért viszont

Kiss Zsolt

- sokáig vezetett, de a harmadik negyed végén 57-51-es előnyénél hullámvölgybe került, ami végzetesnek bizonyult. Akkor egy 9-0-s rohanással ragadták magukhoz az előnyt

Ferenczi Tamás

tanítványai, s a végső dudaszóig már nem is engedték ki kezükből a kezdeményezést. Az újonc nem tudta elviselni, hogy mindösszesen két játékosa,

Janou Rubin

(27/9, 7 lepattanó) és

Nebojsa Dukics

(26/15, 6 lepattanó) húzta a szekeret. Három kulcsember is mélyen tudása alatt teljesített:

Tanács Attila

húsz percet töltött a pályán, de nem szerzett kosarat,

Nyilas István

2,

Bryson McKenzie

7 pontig jutott. Ők hárman együtt -13 IBM-ponttal zártak, s 22 kísérletükből mindösszesen 4 hullott a gyűrűbe... Így pedig nem lehetett nyerni a Nyíregyháza otthonában, különösen, ha hozzávesszük, hogy 21 labdát adtunk el. Sok idő nincs a sebek nyalogatására: szerdán 18 órakor hazai környezetben a legjobb nyolcba vágyó Sopron ellen lehet és kell is javítani!!!

Online közvetítésünk:

40. perc:

Djogo hármasa most bezzeg jó, eldőlt, 78-71. Fodor Péter ugyan még időt kér, de innen aligha áll föl a szegedi együttes. A nagyobb szívvel, lelkesedéssel és pontosabban kosarazó Nyíregyháza közel a sikerhez. Dukics hármasa remek, de már keveset ér. Drahos még odaüt Savicnak, ami után kiszáll a játékból. A szlovén higgadtan értékesítgeti a büntiket, 80-74. A végjátékban hullanak a triplák, Rubin is bever egyet. Majd Vida üt oda Savicnak, a büntetők természetesen hibátlanok, 82-77. Újra Rubin vállalkozik gyorsan, de ezúttal már nem talál. Nyilas-fault, Djogo csak egyet értékesít a vonalról, 83-77. Újabb szegedi hiba, majd megint odacsapunk. Küzdünk a végső leheletünkig, annyi szent! Siska azonban nem remeg, 85-77, és itt a vége! Nyerhető meccset bukott el a Szedeák!

39. perc:

Savic ellenállhatatlan, Drahos faultol vele szemben. Büntetők jöhetnek, 73-69. Rubin hármassal próbálkozik, de rossz a dobás. Majd szabálytalan az amerikai... Hát, egyre nehezebb a Szedeák helyzete! Tanács le, Nyilas be, Savic büntetői megint pontosak, 75-69. Drahos is bever kettőt, 75-71.

38. perc:

Hatalmas szíve van Nebojsa Dukicsnak! Újabb triplájával már 21 pontos, 69-67. Sőt, Czigler kosarára is ő fele, 71-69.

37. perc:

Djogo és Dukics hármasait követően 67-64. Nálunk Molnár Miklós sajnos nem tud beszállni ma, mert ő is megbetegedett. Dukics közben ellépi. 3 és fél perc vissza! Savic mehet ziccerben, 69-64. Kezd elmenni a hajó?

36. perc:

Ezúttal egy hármassal kísérletezett Janou Rubin, ám eredménytelenül. Pedig most már nem nagyon lehet hibázni, kevés van hátra.

35. perc:

Rubin kosarával rövid ideig visszavesszük a vezetést, de Mohácsi azonnal felel, 62-61. Tanács középtávolról sem talál be, továbbra is nullán áll, ami egészen elképesztő! Savic megveri Vidát egy az egyben, a kosár jó, a plusz büntető azonban nem, 64-61.

34. perc:

Dukics emeli rá középtávolról, lejön, Savic hozza el. Rendkívül lelkesek és harcosak a hazaiak, fel kellene venni a kesztyűt, fiúk! Na végre, Rubin megtöri az átkot, 60-59. Ferenczi Tamás kér időt. A hazai akció végén Djogo dobja el, nem jó, Vidáé a pattanó.

33. perc:

Sorra adjuk el a labdákat, Vida Máté jár az élen ebben. Szerencsénkre egyelőre nem tud élni a lehetőséggel a Nyíregyháza. Rubin is eladja, ebben a mutatóban 17-nél tartunk, ez szörnyű! Polyák elrontott hármasa után Czigler szerez támadólepattanót. McKenzie ellen faultot fújnak, majd kakaskodott Cziglerrel, sportszerűtlen hibát ítélnek ellene, amiért kipontozódik. Czigler egyet ver be, 60-57, s jöhetnek is. Dukics jön vissza négy faultjával...

32. perc:

Nyilas dobása rossz, Mohácsi vezetést szerez a hazaiaknak, 59-57. Fodor Péter időt kér, a 0-8-as sorozat tükrében érthető is. Nyilas és Drahos helyére Vidát és Kisst küldi a mester.

31. perc:

Hú, de meleg lesz itt a vége! A nagyszerű Dukiccsal spórolnunk kell, McKenzie-nek és Tanács Atinak kellene magára vállalnia a pontgyártást Rubin mellett. Mohácsi közben hármast emel rá, de nem talál. Mi is rontunk, s Mohácsi egyenlít, 57-57.

Vége a harmadik negyednek.

30. perc:

Polyák talál be, 55-57. Amikor meg lehetett volna fogni a hazaiakat, megint közbeszóltak a hibák!

29. perc:

Rubin értékesíti a ziccert, szép akció végén 49-53. McKenzie harmadik faultja, Drahos és Dukics után ő is kezd a veszélyeztetett kategória felé haladni. Dukics szerez labdát, Rubin robog, 49-55. No, lendületben a Szedeák! Savic és Rubin gyors duplaváltását követően 51-57-re módosul az állás. Az amerikai bedobó csendben elérte a 20 pontot. Időt is kér Ferenczi Tamás. Dukics negyedik faultja, ez nagyon nagy baj! Érkezik Tanács Attila. Mohácsi büntetőzhet, 53-57. Most sorra rontjuk el a támadásokat, Rubinnak sem jöhet össze minden. Szerencsére Djogo kísérlete is rövid.

28. perc:

Dukics harmadik hibájának nem örülünk, Polyák büntetőinek sem, 49-51. A pontszerző leül, Djogo váltja.

27. perc:

Polyák távolról tüzel, de nem talál. Drahos próbálkozik közelebbről, de ő sem jár sikerrel. Czigler kezében a játékszer. Nagy szépít, de ott a Drahos-hármas, bravó! 47-51.

26. perc:

Mohácsi ront, majd McKenzie zsákol - ha már a dobások nem mennek, vidd egészen közel, Bryson! 45-48! Sőt, Czigler elöl Rubin lopja el. Sajnos nem tudjuk növelni az előnyt, mert Bryson dobása nem szédül be...

25. perc:

Hihetetlen, McKenzie megint ront, Savic indulhat. Czigler remekül szolgálja ki Polyákot, 45-43 megint oda. Kár ezért, srácok! Drahos rázza meg magát, kettő plusz egyet ér el, 45-46.

24. perc:

Savic egyenlít egyéni akciót végén, 43-43. Hadd legyünk rosszmájúak: de jó is volt nekünk, mikor a padon ült! Valahogy bele kellene hajtani egy újabb személyibe... Közben Djogónál a fault, Dukics erőszakolta ki.

23. perc:

Ziccereket rontanak a magas emberek, sem McKenzie, sem Djogo nem tud betalálni. Savic kettese, majd Dukics újabb hármast ver be, 41-43! A szerb immár 15 pontnál tart!

22. perc:

McKenzie-t erőltetjük továbbra is, de neki sajnos nem megy. Legalább a pattanóra lecsap. Ebből nem lesz semmi. Rubin növeli az előnyt, Mohácsi szépít, 39-40.

21. perc:

Indul a harmadik negyed, reméljük, a szünetben Fodor Péter hasznos tanácsokkal látta el a srácokat. Nyerhető ez a meccs, de sokat kell tenni azért, hogy sikerrel távozhasson a Szedeák a Bujtosiból. Siska rontja el az első dobást, Dukics hármasa viszont hibátlan, 37-38.

Pontszerzők:

Nyíregyháza:

Savic 6, Siska 6/6, Mohácsi 4, Djogo 8, Czigler 2. Csere: Nagy K. 9/3, Polyák 2.

Szeged:

Drahos 3, Rubin 12/6, Nyilas 2, Dukics 9, McKenzie 5. Csere: Tanács, Kiss 3/3, Vida 1. Mindkét alakulat nagy hibaszázalékkal kosarazott az első félidőben (például 11 labdát adtunk el). A Szedeáknak javulnia kell ahhoz, hogy idegenben győzni tudjon, különösképpen a centerektől, McKenzie-től és Tanácstól várnánk többet. A zóna ellen pedig türelmesebben kellene járatni. Ami a faultokat illeti, hármat csak Savic, a hazai irányító gyűjtött, nálunk többen kettőnél tartanak.

Nagyszünet.

20. perc:

Újabb hazai időkérés az utolsó percben. Vajon sikerül-e egyenlítenünk még a szünet előtt? Nem, mert Vida csak az egyik büntetőt váltja pontra, Djogo hármasa nem megy be, másra pedig nincs idő, 37-35.

19. perc:

Rubin kísérletezik egy triplával, de most ő sem jár sikerrel. A labda a nyírségieké, akik igen lelkesen és erőszakosan játszanak. Tanács üti meg Cziglert. Újabb faultunkat követően Nagy áll a vonalra, nem is ront. Válaszul egy Rubin-tempó, 37-34.

18. perc:

Na végre, Rubin középtávolival töri meg a Szedeák-gólcsendet, 33-32. Az amerikai aztán védőlepattanót szerez, de Tanács elkapkodja az akciót, a hármas mellé megy. Szerencsére keményebbé vált a védekezésünk, elöl pedig Rubin erőszakos, Polyák szabálytalankodik vele szemben. Korai öröm, újabb eladott labda, Nagy ziccert dobhat, 35-32.

17. perc:

McKenzie képtelen a gyűrűbe juttatni a labdát. Szerencsére Nagy hármasa is kimarad. Gyorsan fel kellene javulni, Bryson erőlködik, de rá különösen figyelnek, ketten-hárman lógnak rajta. Ez a teljesítmény kevés lesz! Hazai időkérés után folytatják.

16. perc:

Dukics helyére jön vissza Tanács. Savic begyűjti harmadik hibáját, le is kell ülnie, ez már jobb hír. McKenzie azonban elhibázza a ziccert, majd oda is üt Polyáknak. Az amerikai centertől jóval több kell! Polyák értékesíti a büntetőket, 33-30.

15. perc:

Nagy Krisztián hármasával vezet a Nyíregyháza, 31-30. Ez nem hiányzott. Pontosabban, türelmesebben kellene támadnunk.

14. perc:

Ismét sok a hiba, pontatlanok a kísérletek. Nyilas távolról, McKenzie centerből akarta megoldani, nem jártak sikerrel. Savic annál inkább, az ő ziccere bent, 28-30.

13. perc:

Vida váltja Drahost irányító poszton.

12. perc:

Djogo kosaraival jönnek följebb, majd ott az első Kolti-hármas, 26-30!

11. perc:

Savic és Czigler újra bent, nálunk McKenzie a padon. Savic hármasa rossz, Dukics próbálja megszerezni a labdát, de közben szabálytalankodik. Rubin triplájának rendkívüli módon örülünk, 22-27.

Vége az első negyednek...

10. perc:

A hazaiak klubmenedzsere technikait kapott reklamálásért (nem bír magával a kispadjuk), Rubin áll a vonalra, csak az egyik büntetőt teszi a helyére, 18-21. Jöhetünk továbbra is, Tanács kívülről, nem jó. Nagy Krisztián szépít, válaszul Rubin eredményes a triplavonalon kívülről, 20-24. Rendkívül szívósan küzdenek, Djogo, az új szerzemény ér el kétpontos kosarat, 22-24. Itt a negyed vége!

9. perc:

Dukics mindent vállal, de egyelőre nem növeli pontjainak számát. Szerencsére a pattanókat jól szedjük, majd Drahos harcol ki személyit Savicon. Neki is a második, mint Cziglernek, illetve Rubinnak. Zónavédekezésre vált a hazai alakulat, nálunk pedig Kiss Zsolt készülődik. Ő lehet, aki átdobja a zónát... Érkezik is Kolti, Isten hozta újra a pályán! Rubin csüccsen le.

8. perc:

Dukics plusz büntetője is pontos, ám folytatódik a kosáreső, egy Siska-triplával 16-17. Jobban kellene figyelnünk hátul. Rubin büntetőzhet, felemás eredménnyel. Aztán labdát szerzünk, Dukics pedig kilencedik pontját, 16-20. Savic büntetőkkel szépít, 18-20.

7. perc:

Gyors kosárváltás Mohácsi és Drahos között, 11-11. Savicnál egy faultot is beírunk, a büntető jó, majd Siska rontása után Dukics növeli az előnyt, 11-14. Djogo, majd Dukics helyez el duplát, most eléggé hézagosak a védelmek, 13-16.

6. perc:

Dukics löki meg Mohácsit, Fodor Péter megunja a szenvedést, időt kér. Mohácsi megint csak egy büntetőt dob be, majd Dukics egyenlít, 9-9.

5. perc:

Rengeteg a technikai hiba mindkét együttesnél, Djogo ziccere kimarad. Aztán feljegyezhetjük az ötödik eladott labdánkat - nem örülünk neki, nem nagy dicsőség...

4. perc:

Nyilas szabálytalankodik, Mohácsi csak az egyiket vágja be , 5-7. Nyíl sajnos eladja, Siska hármasával átveszik a vezetést, 8-7.

3. perc:

Nyíregyházi rontásokat követően McKenzie zsákol, a ráadás büntető viszont nem jó, 2-4. Savic egalizál, 4-4. Rubin kísérlete után McKenzie szerzi vissza, majd közelről be is teszi, 4-6. Ez az, használjuk ki a palánk alatti erőfölényt! Bent a büntető is, 4-7.

2. perc:

Rubin követ el személyi hibát, Czigler, a rutinos center keze nem remeg meg a büntetőknél, 2-2. A másik oldalon Rubin vállalja el a dobást, lejön.

1. perc:

Siska, majd McKenzie hagy ki helyzetet, az első támadások tehát pontatlanok. Nyilas remek középtávoli dobásával szerzünk vezetést, 0-2. Szegedi oldalon az az ötös kezd, melyre számítani lehetett: Drahos, Rubin, Nyilas, Dukics és McKenzie. A hazaiak kezdője is várható volt: Savic, Siska, Mohácsi, Djogo, Czigler. Lassan gyülekeznek a nézők, a csapatok melegítenek. Simándi Árpád nem utazott el társaival, betegségét követően nemrég kezdte csak az edzéseket. Kiss Zsolt viszont ott van a keretben, s Az U20-as mérkőzésen a hazaiak 102-86-ra győzték le a szegedieket. Hamarosan a felnőttek következnek.

A várható kezdőötösök:

Nyíregyháza:

Savic, Siska, Mohácsi, Djogo, Czigler

Szeged:

Drahos, Rubin, Nyilas, Dukics, McKenzie Friss hír, hogy a Nyíregyháza és az amerikai bedobó,

Curtis Marshall

közös megegyezéssel szerződést bontott, mivel elszálltak a gárda negyeddöntős esélyei, így inkább a fiatalokra támaszkodva a jövő szezon csapatát kezdik el építgetni. Beharangozó írásunkat

ide kattintva

olvashatják el.

A forduló további mérkőzései:

Falco-Szova KC Szombathely – Szolnoki Olaj KK szombat 18.00 T.O.M. Controll-Kecskeméti KSE – MJUS-Fortress Körmend szombat 18.00 Takarék Soproni KC – Atomerőmű SE szombat 18.00 Kaposvári KK – Factum Sport Debrecen szombat 18.00 Pécsi VSK-Pannonpower – Salgótarjáni KSE szombat 18.00 Zalakerámia ZTE KK – Albacomp szombat 18.00

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.