Sport

Kézilabda: bronzérmes a KSZSE U15-ös leánycsapata

Kézilabda: bronzérmes a KSZSE U15-ös leánycsapata

2011. március 30., szerda
Kézilabda: bronzérmes a KSZSE U15-ös leánycsapata

Ragyogó sikert ért el a hétvégén a Kézilabda Szeged SE U15-ös leánycsapata, akik az ERIMA Országos Kézilabda Gyermek-bajnokság Szegeden rendezett döntőjébe jutva végül a harmadik helyezést szerezték meg.

A kétnapos viadalon öt mérkőzést játszottak a lányok, melyből háromszor győztesen hagyták el a pályát. "A lányoknak a döntő előtti utolsó edzésen azt mondtam, hogy ez a csapat képes a dobogóra és a 8. helyre is attól függően, hogy melyik arcát fogja mutatni" - mondta a tornát követően

Gera Norbert

vezetőedző. "Szombaton az örök rivális Kistelek csapata ellen kezdtünk, s biztos voltam benne, hogyha nyerünk óriási lépést teszünk a négy közé. Végig vezetve hoztuk a mérkőzést, azonban a játékunkra még az idegesség volt a jellemző." A második fordulóban az elmúlt két évben bajnoki címig menetelő Fradi következett ellenfélnek. A két gárda szurkolótábora fantasztikus hangulatot teremtett, s ez inspirálta is a lányokat, mivel a mérkőzésen olyan játékkal rukkoltak elő, amire Gera Norbert is elégedetten csettintett. "Azt mondtam, hogy ezt már nem fogjuk tudni überelni. Remekül védekeztünk, fegyelmezetten támadtunk, éretten játszottunk! Tévedtem!" - idézi fel nevetve élményeit Gera mester. "Mivel a kisteleki csapat nem tudta nekünk kikaparni a gesztenyét a Szpari ellen így nekünk kellett ki-ki meccset játszani velük. A jól felkészített és óriási fizikális fölényben lévő pesti csapat ellen, nagyon fáradt lányaimat csak a szívük vitte előre" - teszi hozzá. A számolgatás szerint pontszerzés esetén az első, 3 gólnál kisebb különbségű vereség esetén a második helyen jut tovább a KSZSE. Kétgólos vereség lett a vége, de a fáradt ifjú hölgyek ennyire még nem örültek vereségnek. "Vasárnap az elődöntőben a toronymagas favorit Győr ellen kellett meccselnünk a döntőért. Sajnos ők már túl nagy falatnak bizonyultak fiatal csapatom számára" - ismerte el az egész mezőny legfiatalabb gárdájának mestere. "Az első perctől kezdve önbizalom nélkül kézilabdáztunk, túlságosan tiszteltük az ellenfelünket. A második félidőben viszont több lehetőséget kaptak azok a fiatal játékosok akik idáig kevesebbet játszottak, s ők a bizalmat abszolút meghálálták" - dicséri játékosait Gera Norbert. Ezután következett a bronzmérkőzés, ami felülmúlta a csapat minden korábbi meccsét. Az ellenfél a visszavágásért és a 3. helyért hajtó Ferencváros volt, akik a Debrecentől kaptak ki egy góllal az elődöntőben. A fővárosi együttes tanult az első meccs hibáiból, és láthatóan kielemezve a KSZSE játékát, a második félidő közepén már öt góllal vezetett (10-15). Ekkor azonban feltámadtak a hazaiak és zsinórban lőtt öt góljukkal egyenlítettek. Játékunkat egy jogos kiállítás megtörte és három perccel a vége előtt 15-18-ra ismét elhúzott a Fradi. "Ekkor már sokan temették a bronzérmet, csakhogy innentől kezdve valami olyat produkáltak a lányok, amire nehéz jelzőket találni" - számolt be a vezetőedző. A csapat 6 másodperccel a meccs vége előtt egyenlített (20-20), jöhetett a mindent eldöntő hetespárbaj, melyben

Várhídi Zsóka

megfogta a fővárosiak büntetőjét a harmadik párban, az ötödikben

Puhalák Szidónia

magabiztos lövése pedig a bajnoki bronzérmet jelentette. "Nem tudom elégszer elmondani: Gratulálok a csapatomnak! E sikert nem érdemelte volna meg náluk senki jobban!" - nyilatkozta zárszóként a vezetőedző.

A bronzérmes együttes tagjai:

Balogh Barbara, Bernátsky Kamilla, Deák Vivien, Giricz Laura, Horváth Dorka, Kiss Franciska, Német Mónika, Puhalák Szidónia, Répás Sára, Sebestény Fanni, Speth Evelin, Tóth Annamária, Tótváradi Solange, Várhidi Zsóka.

Vezetőedző:

Gera Norbert.

Eredmények:

Csoportmérkőzések:

Győri Audi ETO KC – Kozármisleny Két Szekér Fogadó 31–14 (12–9) Debreceni SC Sportiskola – Beszterce DSE Salgótarján 25–17 (12–06) TKIKI Kisteleki Általános Iskola – Kézilabda Szeged SE 20–22 (10–13) Ferencvárosi Torna Club – Pénzügyőr-Spartacus SE 21–15 (8–6) Kozármisleny Két Szekér Fogadó – Debreceni SC Sportiskola 14–31 (6–15) Beszterce DSE Salgótarján – Győri Audi ETO KC 10–28 (6–13) Kézilabda Szeged SE – Ferencvárosi Torna Club 17–15 (11–8) Pénzügyőr-Spartacus SE – TKIKI Kisteleki Általános Iskola 19–18 (10–14) Debreceni SC Sportiskola – Győri Audi ETO KC 14–17 (10–8) Beszterce DSE Salgótarján – Kozármisleny Két Szekér Fogadó 20–16 (8–6) Ferencvárosi Torna Club – TKIKI Kisteleki Általános Iskola 28–15 (14–7) Pénzügyőr-Spartacus SE – Kézilabda Szeged SE 17–15 (11–8)

Elődöntők:

5-8. helyért:

Beszterce DSE Salgótarján – TKIKI Kisteleki Általános Iskola 12–21 (3–12) Pénzügyőr-Spartacus SE – Kozármisleny Két Szekér Fogadó 21–17 (9–8)

1-4. helyért:

Győri Audi ETO KC – Kézilabda Szeged SE 23–13 (13–06) Ferencvárosi Torna Club – Debreceni SC Sportiskola 20–21 (13–12)

Helyosztók

7. helyért:

Beszterce DSE Salgótarján – Kozármisleny Két Szekér Fogadó 18–13 (7–6)

5. helyért:

TKIKI Kisteleki Általános Iskola – Pénzügyőr-Spartacus SE 22–21 (12–9)

3. helyért:

Kézilabda Szeged SE – Ferencvárosi Torna Club 25–23 (8–11)

Döntő:

Győri Audi ETO KC – Debreceni SC Sportiskola 22–14 (10–8)

Díjazottak:

Legjobb játékos:

Vékássy Fruzsina (Győri AUDI ETO KC)

Legjobb kapus:

Ungi Denise (Debreceni SC Sportiskola)

Gólkirálynő:

Aron Andrea (TKIKI Kisteleki Általános Iskola)

Végeredmény:

1. Győri Audi ETO KC 2. Debreceni SI 3. Kézilabda Szeged SE 4. FTC 5. TKIKI Kistelek 6. Pénzügyőr-Spartacus SE 7. Kozármisleny Két Szekér Fogadó 8. Beszterce DSE Salgótarján

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.