Sport

Kézilabda: az éllovas érkezik az SZKKSE-hez

Kézilabda: az éllovas érkezik az SZKKSE-hez

2011. március 18., péntek
Kézilabda: az éllovas érkezik az SZKKSE-hez

Ezen a héten pénteken, 18 órától lép pályára a Szeged–Dorozsma-Algyő KSE női kézilabdacsapata az NB I/B Keleti csoportjában, a jelenleg 29 ponttal első helyen álló Kiskunhalas NKSE érkezik a dorozsmai csarnokba.

Kemény mérkőzésre számíthatunk, ugyanis a halasiak igen összeszedetten játszanak: eddig csupán háromszor vonultak le vesztesként a játéktérről. Rögtön az 1. fordulóban Kecskeméten szenvedtek vereséget (amiért aztán tavasszal vissza is vágtak), majd a 3. fordulóban a hajdúnánásiak bizonyultak jobbnak náluk, valamint a Bőcs is képes volt legyűrni őket. A három vereség mellé jött még egy Inárcs-Örkény elleni döntetlen, de ezeket leszámítva makulátlan a halasiak mérlege 19. forduló alatt, s a gyöngyösieket két ponttal megelőzve vezetik a tabellát. Az SZKKSE a Bőcs hazai és a Csorvás idegenbeli legyőzése után ütközik meg az éllovassal hazai környezetben, az Orczy István Általános Iskola tornatermében. Dankó Ervin együttesének felkészülését nehezítette, hogy eggyel kevesebbet edzhettek az ünnepek miatt. Mindezek ellenére vért kell izzadniuk, és kihasználni a hazai környezet előnyeit. A meccs esélyese papírforma szerint nem a Szeged, ám magabiztos kézilabdázással talán sikerül meglepetést okozni. Amennyiben így történne, a Gyöngyös Főgáz elleni valószínű győzelmével beérné, igaz, meg nem előzné a Halast, míg a jelenleg hetedik helyen álló SZKKSE talán el tudna szakadni az őt üldöző bolytól (a 18 pontos szegediek mögött három csapat, a Kecskemét, a Csömör és a Csorvás is 17-17 ponttal áll). A papírforma érvényesülése esetén az éllovas továbbra is tartaná vezető pozícióját, míg az SZKKSE - üldözői eredményeinek függvényében - visszaesne a tabellán. A döntetlen inkább a hazaiaknak kedvezne.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.