Sport

Jégkorong: Volán-Spartak-vereség a pótolt meccsen

Jégkorong: Volán-Spartak-vereség a pótolt meccsen

2011. március 14., hétfő
Jégkorong: Volán-Spartak-vereség a pótolt meccsen

Az alapszakasz Vasas juniorok ellen elhalasztott idegenbeli mérkőzését pótolta péntek este a Tisza Volán-Spartak OB I/B-s férfi jégkorongcsapata a Jégpalotában. Kalocsa László tartalékos együttese nagyarányú vereséget szenvedett, ráadásul a Dab.Docler vasárnapi győzelme a már bajnok Debrecen ellen azt jelenti, hogy elúszott a bajnoki ezüst.

Az alapszakaszból elhalasztott mérkőzést pótolt a Tisza Volán-Spartak jégkorongcsapata az OB I/B-ben pénteken. A komoly játékerőt képviselő angyalföldi juniorok elleni mérkőzés meglepően jól indult az erősen tartalékos vendégek szempontjából (gyakorlatilag a Tisza Volán játszott, a Spartakot két szerb képviselte), hiszen a 10. perc végén

Varga Dávid

átadásából

Rózsahegyi Ádám

a Volán-Spartaknak szerzett vezetést. A Vasas-válasz gyorsan jött, a 12. percben előbb

Szergej Maszlov

, majd

Bereczki Gergő

másodpercek alatt megfordította az eredményt. A hazaiak a második harmadban folytatták a gólgyártást,

Wéber Zsolt, Dominik Vecsaj

, az összesen két góllal és két gólpasszal a mezőny legjobbjának tekinthető

Strenk Hunor

és

Géczi Gergely

mattolták a Volán junior hálóőrét,

Pópity Márkot

(6-1). Strenk a harmadik harmadban lőtte második gólját,az 59. percben pedig Szirányi Dániel adta le a kegyelemlövést, beállítva a 8-1-es vereséget. Hogy mennyire dominálta a Vasas a mérkőzést, remekül illusztrálja a kapura lövések aránya (58-22). A találkozónak annyi tétje volt, hogy szegedi győzelem esetén a középszakaszt egy ponttal többel zárja

Kalocsa László

vezetőedző együttese, ám az nem osztott nem szorzott, amennyiben a Volán mögött egy ponttal lemaradva álló Dab.Docler vasárnap győzelmet arat Dunaújvárosban a már OB I/B-s bajnok Debrecen ellen. Sajnos ez a forgatókönyv következett be, az újvárosiak fordulatos mérkőzésen verték 6-5-re a hajdúságiakat, így begyűjtve a három pontot, és megelőzve az eddig második helyen álló Tisza Volán-Spartakot. A szegedi-szabadkai hokicsapat így a harmadik helyen zárja a szezont.

Férfi jégkorong OB I/B alapszakasz, pótolt mérkőzés:

Vasas HC - Tisza Volán-Spartak 8-1 (2-1, 4-0, 2-0)

Budapest, Jégpalota, 100 néző. Vezette: Incze M., Berger Á., Soós M.

Vasas HC:

Lak - Vecsaj, Dorner, Szirányi, Wéber, Maszlov - Bereczki, Géczi, Strenk, Danics, Csengeri - Lévai, Inglis, Nagy F., Tunyogi, Hodos.

Vezetőedző:

Szajbert Krisztián.

Tisza Volán-Spartak:

Pópity - Maslac, Varga D., Bosnyák, Ambrus, Kerleta - Bosnjak, Mohai, Csukovics, Egyed, Rózsahegyi - Lippai.

Vezetőedző:

Kalocsa László.

Gólszerzők:

Maszlov (12'), Bereczki (12'), Wéber (28'), Vecsaj (32'), Strenk (38', 55'), Géczi (40'), Szirányi (59'), ill. Rózsahegyi (10').

Kiállítások:

-, ill. 12 perc. Kalocsa László:

"Az alapszakasz bajnokától kaptunk ki, nagyon tartalékos csapattal, összesen két szerb játékos tartott most velünk, és egy 15 éves kapust kellett a háló elé állítanom, aki viszont remekül védett. A Dunaújváros győzelmével sajnos elszállt a második helyünk."

További eredmény a középszakaszból:

Dab.Docler-Jégtörők - Debreceni HK 6-5

A férfi jégkorong OB I/B végeredménye:

H.CsapatM.Gy.D.Gy.D.V.V.G.P.*
1Debreceni HK641127–1634** (20)
2Dab.Docler-Jégtörők631225–2418 (7)
3Tisza Volán-Spartak621323–2416 (8)
4MAC Népstadion63320–319 (6)

* Az egymás elleni eredményeket és pontokat a csapatok magukkal hozzák a közös alapszakaszból. Zárójelben az alapszakaszból továbbhozott pontok. ** A középszakasz harmadik találkozójaként kiírt Debreceni HK - Dab.Docler-Jégtörők mérkőzés versenybírósági döntés értelmében 5-0-s gólaránnyal a Debreceni HK javára lett jóváírva.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.