Sport

Jégkorong: a Mekler–Csata páros lett a Volán-Spartak veszte

Jégkorong: a Mekler–Csata páros lett a Volán-Spartak veszte

2011. március 7., hétfő
Jégkorong: a Mekler–Csata páros lett a Volán-Spartak veszte

Nem tudta tartani a Mekler Róbert, Csata Csaba párost a Tisza Volán-Spartak férfi jégkorong-együttese az OB I/B középszakaszának vasárnapi találkozóján Dunaújvárosban, mely a sorozatban utolsó mérkőzése volt a szegedi-szabadkai közös alakulatnak. A második hely sorsa így a Jégtörők Debrecen elleni hazai meccsén dől el.

Utolsó középszakaszbeli mérkőzésére utazott Dunaújvárosba a Tisza Volán-Spartak jégkorongcsapata vasárnap. Korábban az alapszakaszban, mindkét csapat idegenben verte a másikat (4-5 Szegeden, 5-7 Dunaújvárosban), míg a középjáték során Fehérvári Ákosék nagy csatában fektették két vállra a dunaújvárosiakat a szegedi műjégpályán (4-3). Bár az OB I/B-s bajnoki címet utcahosszal nyerve már elhódította a Debrecen, a második hely sorsa még nem dőlt el, így a jelenleg ezüstéremre pályázó vendégek nem dőlhettek hátra a legnagyobb lelki nyugalommal, hiszen a hazaiaknak is volt még esélye rá. Hogy ez így is maradjon Csata Csabáéknak mindenképp hozniuk kellett a mérkőzést a szegedi-szabadkai egyesülettel szemben. Ennek megfelelően is kezdett a Dab.Docler, a válogatott

Csata Csaba

és

Vargyasi László

előkészítése után Mekler Róbert már a 2. percben betalált előnyből a

Zvezdan Vidakovics

betegsége miatt első számú hálóőrré előrelépett

Veres Vedran

kapujába (1-0). Alig másfél perccel később

Erdősi Péter

mattolta a vendég kapust

Nagy Ferenc

és

Wéhli Márk

korongváltását követően (2-0). Aztán tíz perc elteltével Mekler és Csata nagy pillanatai következtek. Az egykor a Jászberénnyel bajnok csatár a 14., a 17. majd a 21. percben adott gólpasszt társának, aki mindannyiszor élt is a lehetőséggel, így a második harmad elején már 5-0-ra vezetett a hazai gárda. Négy perccel később ugyan szépített

Bogdan Jankovics

, ám a harmad így is 2-1-gyel a hazaiaké lett, miután a már négygólos Mekler adott jó korongot Csatának, aki nem is hibázott (6-1). Az utolsó harmadban, az 51. percben kettős előnyből még

Ambrus András

szerzett gólt, így 6-2-es vereséggel tért haza

Kalocsa László

együttese. A bajnok Debrecen mögött továbbra is második helyen áll a Tisza Volán-Spartak az OB I/B-ben, ám ezüstérme még korántsem garantált, hiszen jó sorozatot produkál a dunaújvárosi rivális, előző meccsüket is hozták a MAC Népstadion ellen, mostani győzelmükkel pedig már csak egy ponttal vannak lemaradva a szegedi-szabadkai vegyescsapat mögött. A második hely sorsa a Dab.Docler-Jégtörők - Debreceni HK mérkőzésen dől el a szövetség tájékoztatása szerint vasárnap lejátszandó mérkőzésen. Bár a középszakaszban befejezték szereplésüket Bosnyák Márkóék, az alapszakaszban elhalasztott Vasas elleni idegenbeli összecsapást még lejátsszák pénteken 18.30-tól. A meccs jelentősége abban áll, hogy amennyiben a sokkal esélyesebb Vasas-juniorokkal szemben ponto(ka)t tudna szerezni a Volán-Spartak, az +1 pontként beszámítana a középszakasz tabellájába.

Férfi jégkorong OB I/B, középszakasz:

Dab.Docler-Jégtörők - Tisza Volán-Spartak 6-2 (4-0, 2-1, 0-1)

Dunaújváros, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 100 néző. Vezette: Sütő G., Abonyi A., Józan G.

Dab.Docler-Jégtörők:

Kormos - Vargyas, Szalavári, Csata, Missoundou, Mekler - Szepessy, Láng, Szabó R., Nagy F., Faragó - Jelinek, Mátyásy, Süveges, Varga G., Erdősi - Oros, Molnár P., Wéhli, Kiss R.

Vezetőedző:

Süveges Péter Ödön.

Tisza Volán-Spartak:

Veres - Fehérvári, Neskovics, Jankovics, Dulics, Leckovics - Mohai, Guzina, Bosnyák, Ambrus, Maslac - Plavsic, Rózsahegyi, Varga D., Egyed.

Vezetőedző:

Kalocsa László.

Gólszerzők:

Mekler (2', 14', 17', 21'), Erdősi (3'), Csata (33'), ill. Jankovics (25'), Ambrus (51').

Kiállítások:

47 perc + végleges fegyelmi büntetés (Kiss R.), ill. 16 perc. Kalocsa László:

"A Dunaújváros a legjobb felállásában lépett a jégre, több százszoros válogatott játékosokat sorakoztattak fel, és úgy tűnt, sokkal jobban akarják a győzelmet mint mi. Csapatunk talán kissé elbizakodottan állt hozzá a mérkőzéshez, s ez rögtön az elején megbosszulta magát. Nagyon tartalékosak voltunk, és a cserekapusunk sem úgy védett mint Debrecenben."

A férfi jégkorong OB I/B középszakaszának jelenlegi állása:

H.CsapatM.Gy.D.Gy.D.V.V.G.P.*
1Debreceni HK54122–1034** (20)
2Tisza Volán-Spartak621323–2416 (8)
3Dab.Docler-Jégtörők521219–1915 (7)
4MAC Népstadion63320–319 (6)

* Az egymás elleni eredményeket és pontokat a csapatok magukkal hozzák a közös alapszakaszból. Zárójelben az alapszakaszból továbbhozott pontok. ** A középszakasz harmadik találkozójaként kiírt Debreceni HK - Dab.Docler-Jégtörők mérkőzés versenybírósági döntés értelmében 5-0-s gólaránnyal a Debreceni HK javára lett jóváírva.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.