Sport

Kézilabda: nagy csata várható a Valladolid ellen

Kézilabda: nagy csata várható a Valladolid ellen

2011. február 25., péntek
Kézilabda: nagy csata várható a Valladolid ellen

Nehéz feladat vár szombat este 18 órától a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatára a Bajnokok Ligája C csoportjának 9. fordulójának mérkőzésén a spanyol Valladolid együttese ellen. A mérkőzést a SZEGEDma.hu online közvetíti!

Menetel a Schaffhausen! Nem jó hír ez a Pick Szegednek, hiszen a svájciak azután, hogy múlt szombaton 31-27-re legyőzte

Skaliczki László

együttesét, legutóbb, szerdán a csoport favoritjának számító Csehovszkije Medvegyi ellen is diadalmaskodni tudott 32-29 arányban. Ez pedig azt jelenti, hogy a svájci gárda megelőzte a Picket, így jelenleg ők a harmadikok a csoportban. Katzirz Dávidéknak a hátralévő két meccsen a Valladolid ellen itthon és az Aalborg ellen Dániában összesen legalább két pontot kell szerezniük, hogy megelőzzék a Schaffhausent, amelynek már csak egy találkozója van hátra, épp a szombaton Szegeden fellépő spanyolok otthonában, az utolsó fordulóban. Ez utóbbi találkozón valószínűsíthetően spanyol diadal fog születni, azaz a svájciak esetében gyakorlatilag kizárhatjuk a további pontszerzést.

Online

A Pick Szeged - Cuatro Rayas Valladolid férfi kézilabda Bajnokok Ligája mérkőzésről élő, folyamatosan frissülő, szöveges közvetítést olvashatnak a SZEGEDma.hu online tudósításában szombat este 18 órától kezdődően! Tartsanak velünk!

A legbiztosabb, minden kalkulálgatást feleslegessé tevő feladat az, hogy a Szeged legyőzze hazai pályán

Juan Carlos Pastor

együttesét, akik a BL-csoportban jelenleg másodikok, hazájuk bajnokságában pedig a dobogóért vannak nagy versenyben a Granollers csapatával. Amennyiben győz a Pick 10 ponttal szinte biztos csoportharmadik (ha a 9 pontos Schaffhausen a 10. fordulóban kikap a Valladolid otthonában). A második helyre is van elméleti esélye, ehhez azonban az utolsó fordulóban nem elég az Aalborg legyőzése idegenben, a Schaffhausennek is vernie kellene a Valladolidot Spanyolországban, s így a svájciak is továbblépnének a spanyolokkal együtt, az egymás elleni összesített eredménytől függően harmadik vagy negyedik helyen. Mint már említettük, ez utóbbi lehetőségre vajmi kevés az esély, bár a labda a kézilabdában is gömbölyű...

Megszületett Vadkerti Regő

A Pick Szeged válogatott szélsőjének, Vadkerti Attilának csütörtökön megszületett második gyermeke, Vadkerti Regő. A kisbaba és anyukája, a korábbi kosárlabdázó Lódi Eszter jól vannak. Regő 51 centiméterrel, és 3160 grammal látta meg napvilágott. A család hálás Sári Tamás orvosnak - tájékoztat a Pick Szeged honlapja.

Jó hír a Szeged háza tájáról, hogy a korábban az Orosháza elleni bajnokin térdsérüléssel bajlódó

Törő Szabolcs

, valamint a Schaffhausen elleni mérkőzést megelőzően edzés közben bokasérülést szenvedő

Tatai Péter

és

Zubai Szabolcs

állapota sokat javult, játékukra számítani lehet szombaton.

Tomás Stranovsky

válla azonban a svájci találkozón súlyos porcsérülést szenvedett, így heteket kell kihagynia, mielőtt újra számíthat rá Skaliczki mester. A Cuatro Rayas Valladolid pénteken 12.20-kor landol Budapesten. A Pick csapatbusza gond nélkül megérkezett Ferihegyre, a fővárosban szerencsére nincs hó. A spanyolok az előzetes tervek szerint pénteken este 19 órakor tartanak edzést az újszegedi sportcsarnokban. A találkozót követően ismét díjazásban részesül majd a mérkőzés legjobb szegedi játékosa, illetve két Pick Szeged kézis a bemutatás után meglepetésajándékot kap. A szombat este 18 órakor kezdődő találkozón telt házra számítanak a szervezők az újszegedi sportcsarnokban. Jegyek még kaphatók elővételben pénteken 16 és 18 óra között, illetve a helyszínen is a mérkőzés napján 16 órától az újszegedi sportcsarnok jegypénztárában, egyaránt 2500 forintért.

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája C csoportjának jelenlegi állása:

1.Csehovszkije Medvegyi9612287–25413
2.Cuatro Rayas Valladolid8431240–22811
3.Kadetten Schaffhausen9414278–2809
4.Pick Szeged844230–2328
5.Dinamo Minszk8215246–2575
6.Aalborg DH8125246–2764

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.