Sport

Jégkorong: debreceni győzelem Szegeden is + FOTÓK

Jégkorong: debreceni győzelem Szegeden is + FOTÓK

2011. február 7., hétfő
Jégkorong: debreceni győzelem Szegeden is + FOTÓK
Itthon sem sikerült a bravúr az erősebb Debrecen ellen a Tisza Volán-Spartak férfi jégkorongcsapatának az ob I/B középszakaszának vasárnap esti mérkőzésén. Fehérvári Ákosék kétgólos vereséget szenvedtek a hajdúságiaktól. Tapogatózós játékkal indult a találkozó, majd a 13. percben, az épp emberelőnyben lévő debreceniek játékos-edzője, György József váltotta gólra Szőcs Botond passzát (0-1). Nem egészen hat perccel később öccse, György István villant, így már 2-0-ra vezettek a vendégek. A második harmad elején, a játékrész első felében szinte végig emberelőnyben játszó tiszapartiak szépíteni tudtak, Miodrag Guzina használta ki Mokrai Ádám fegyelmit is érő kiállítását (1-2). Egyenlítésre csak reménye volt Kalocsa László vezetőedző, ám ez is szertefoszlott, amikor a 38. percben Szőcs visszakapta a gólpasszt György Józseftől (1-3). A záró játékrészben csak úgy sorjáztak a kiállítások és a fegyelmik, azonban egyik csapat sem tudott élni az emberelőnyös helyzetekkel. A végén Barabás Sándor Lászlónak sikerült mattolnia a szegedi védelmet (1-4), majd Bogdan Jankovic szépített még az eredményen (2-4) kilenc másodperccel a vége előtt. A Debrecen e győzelmével már gyakorlatilag a középszakasz első helyezettje. Ezen a héten az is eldőlt, hogy a Volán-Spartak egyetlen elmaradt alapszakaszbeli meccsét, mely a Vasas ificsapata ellen lesz, március 11-én fogják megrendezni. Az ellenfél elleni esetleges győzelemmel Kalocsa László tanítványainak még van elvi lehetőségük arra, hogy megnyerjék a középszakaszt. Ez azonban, valljuk meg, valósággal csoda számba menő fegyvertény lenne.

Férfi jégkorong ob I/B, középszakasz:

Tisza Volán-Spartak - Debreceni HK 2-4 (0-2, 1-1, 1-1) Szeged, műjégpálya, 100 néző. Vezette: Incze, Berger, Deák. Tisza Volán-Spartak: Vidakovic - Fehérvári, Bosnjak, Jankovic, Leckovic, Cukovic - Guzina, Neskovic, Mohai, Varga D., Egyed - Nikolic, Bosnyák, Ambrus, Veres, Maslac - Plavsic. Vezetőedző: Kalocsa László. Debreceni HK: Máthé - Molnár Zs., Szőcs, György J., György I., Barabás - Hegedüs, Nagy Z., Bálint, Razov, Fábián - Kelemen, Mokrai, Pál, Túróczy, Elekes Darabont. Játékos-edző: György József. Gólszerzők: Guzina (25'), Jankovic (60'), ill. György J. (13'), György I. (19'), Szőcs (38'), Barabás (58'). Kiállítások: 24 perc + fegyelmi büntetés (Cukovic), ill. 70 perc + fegyelmi büntetés (Mokrai, György I., Pál) + végleges fegyelmi büntetés (György I.).

További eredmények:

MAC Népstadion - Dab.Docler-Jégtörők 3-4 büntetőkkel

A férfi jégkorong ob I/B középszakaszának állása:

H.CsapatM.Gy.D.Gy.D.V.V.+P*G.P.**
1Debreceni HK77+345–1724
2Tisza Volán-Spartak8314+233–3612
3MAC Népstadion81115+327–319
4Dab.Docler-Jégtörők7214+123–449
* Pluszpont, mely a közös alapszakaszban legyőzött juniorcsapatokkal szemben elért győzelemért jár. ** Az egymás elleni eredményeket és pontokat a csapatok magukkal hozzák a közös alapszakaszból.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.