Sport

Vízilabda: a becsületért küzd a Szeged Beton

Vízilabda: a becsületért küzd a Szeged Beton

2011. január 18., kedd
Vízilabda: a becsületért küzd a Szeged Beton
Szerdán este 18 órától az Adria Liga címvédőjét, a Jadran Herceg Novi csapatát fogadja a Szeged Beton az Euroliga A csoportjának 5. fordulójában az újszegedi sportcsarnokban. Noha a hazaiak esélyei a továbbjutásra gyakorlatilag elszálltak, Molnár Tamásék természetesen győzni szeretnének. Visszavágásra készül 2. fordulóbeli, idegenbeli vereségért a Szeged Beton a Herceg Novi ellen. Kásás Zoltán legénysége a december elsejei mérkőzésen három góllal kapott ki a montenegrói csapattól, 13-10-re.

Online

A SZEGEDma.hu-n élőben, folyamatosan frissülő szöveges közvetítésben kísérhetik figyelemmel a Szeged Beton - PVK Jadran Herceg Novi Euroliga-mérkőzés alakulását szerdán 18 órától.
"Ugyanez a csapat fog játszani. A sérültjeinknek olyan a sérülése, hogy fogalmam sincs mikor gyógyulnak" - nyilatkozta keserűen Kásás Zoltán vezetőedző a szombati, Vasas elleni bajnoki döntetlen után, ahol a csapat három sérültje mellett Molnár Tamás kiállítása és Andrei Busila kipontozódása is sújtotta az együttest a mérkőzés végére - röviden: öt kulcsember hiányzott a medencéből az utolsó negyedben. "Ugyanígy fogunk felállni a Herceg Novi ellen, ahol igazából csak a becsületért játszunk, mivel továbbjutási esélyeink már nincsenek" - tette hozzá a válogatott másodedzője. Sajnos nem alaptalan a mester elkeseredése: Lehmann István (vállműtét utáni rehabilitáció), Vindisch Ferenc (lovaglóizom-szakadás) és Komlósi Péter (térdsérülés) továbbra is a maródiak listáján vesztegel. A tartalékos Szeged ettől függetlenül jó formában van, az Euroliga 4. fordulójában tartalékosan is kevésen múlott a Kotor elleni győzelem, ahogy legutóbb itthon a Vasas ellen is. A tabellát sajnos már nem vezeti a gárda, hiszen az Eger legutóbbi, Honvéd elleni győzelmével pontban már beérte, az egymás elleni eredmény miatt pedig meg is előzte Török Béláékat. A Szeged ráadásul egy meccsel többet játszott - ez a hétvégén fog kiegyenlítődni, mivel a Beton szabadnapos lesz (az Eger egyébként Pécsen vendégszerepel, így várhatóan növelni fogja előnyét a pontvadászatban). A Herceg Novi múlt szerdán játszott az Adria Liga 7. fordulójában, ahol hat góllal, 13-7-re kikapott a Varga-fivérekkel felálló Primorje Rijekától, míg legutóbbi Euroliga-mérkőzésén, a 4. fordulóban 12-8-ra diadalmaskodott a Vasas ellen Budapesten. Varga Dénes (Primorje Rijeka) vlv.hu-nak tett nyilatkozata szerint a crnagorácok kissé fáradtnak tűntek, pontatlanul játszottak, ráadásul mindezt "nagy mellénnyel" tették. Nem lehetetlen tehát a feladat, lehet törleszteni a kinti vereségért és felszabadultan játszhat a becsületért a Kásás-együttes, hiszen továbbjutási esélyei csak nagyon matematikaiak.

A két csapat legutóbbi mérkőzése az Euroligában, 2010. december 1-én

Férfi vízilabda Euroliga, A csoport, 2. forduló: Jadran Herceg Novi - Szeged Beton 13-10 (3-3, 5-3, 3-3, 2-1) Herceg Novi. Vezette: Barsiliano (ol.), Kratochvil (szlovák). Jadran Herceg Novi: SCSEPANOVICS – Sekulics, CREPULJA 4, JANOVICS 3, Dzs. Filipovics, Latinovics 1, Kalinics 1. Csere: Gojkovics 1, PREMUS 2, Vidovics, P. Filipovics, Kovacsics 1, Kandics, Sarics. Vezetőedző: Ivica Tucak. Szeged Beton: BAKSA – Török 1, Vindisch 1, Kiss Cs. 1, Komlósi 1, Molnár 2, YOUNGER 1. Csere: SOMOGYI 2, Varga P., Busila, Kayes 1, Juhász. Vezetőedző: Kásás Zoltán. Gól - emberelőnyből: 7/14, ill. 5/12. Ötméteresből: 1/2, ill. 1/1. Kipontozódott: Molnár.

A férfi vízilabda Euroliga A csoportjának állása a 4. forduló után:

H.CsapatM.Gy.D.V.GólarányGk.P.
1.PVK Jadran Herceg Novi43-143–40139
2.Primorac Kotor421140–30107
3.TEVA-Vasas-UNIQA411234–38-44
4.Szeged Beton42235–44-92

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.