Sport

Teremtornára hangol, Gyulán erősít majd a KITE + FOTÓK

Teremtornára hangol, Gyulán erősít majd a KITE + FOTÓK

2011. január 11., kedd
Teremtornára hangol, Gyulán erősít majd a KITE + FOTÓK
A KITE-Szeged NB III-as labdarúgói január 10-én a ligetben találkoztak. Na, nem azért, hogy a zöld sziget faunáját tanulmányozzák, hanem, hogy egy kiadós futással nyissák meg a téli felkészülés izompróbáló időszakát. A KITE huszonegy pontot gyűjtött, a hetedik helyen áll a tabellán, hét pontra a listavezető Csepeltől és hatra a második Újbudától, úgyhogy egy bravúrral még elérhető közelségben a feljutást jelentő aranyérem; ez is a cél. A futóedzés után a fiúk a Csonka János-szakközépiskola tornatermében folytatták a tréninget. Amint azt Major László vezetőedzőtől megtudtuk, a héten minden nap egy tréninggel készülnek, hol teremben, hol műfüvön. „Most első sorban a szombati teremtornára koncentrálunk, de nem hanyagoljuk el a felkészülés ilyenkor szokásos hosszú távú futásait sem. Az alapozó időszak keményebb része azonban a jövő héten kezdődik, január 20-án elutazunk egy öt napos gyulai edzőtáborba, ahol a Grosics Gyula Labdarúgó-akadémia új, fedett műfüves pályáján tudunk készülni” – beszélt a téli tervekről a tréner, aki bizakodó, elmondása szerint, ha sikerül jól igazolni, akkor elérhető a kitűzött cél, s nyáron osztályt válthat a klub.

Játékosdömping a KITE-Szegednél

Szegeden a KITE Szeged mellett öt csapat – Ferencváros, Szolnok, Kecskemét, Pápa és a Vasas –, két csoportban küzd meg a továbbjutásért a debreceni döntőbe az újraindult Borsodi Teremlabdarúgó-bajnokságon. Január 15-én a Szeged – Vasas találkozóval indul a focigála az újszegedi sportcsarnokban 14.40-kor.
Korábban megírtuk, hogy karácsony előtt úgy döntött a városi közgyűlés, hogy a 2011-re járó 15 millió forintot az első hat hónapban kiutalják a KITE-Szegednek. A SZEGEDma.hu-nak Bakai Csaba ügyvezető úgy nyilatkozott, hogy az őszi szereplés tükrében úgy ítélte meg a vezetés, hogy a tervezett igazolásokkal együtt már ebben a szezonban alkalmas lehet a csapat a feljutásra. „Már ismerünk minden ellenfelet, az erősségeiket, a gyengéiket; senkitől sem kell tartanunk. Elsősorban a középpályánkat és a csatársorunkat szeretnénk megerősíteni meghatározó labdarúgókkal, s minőségibb felkészülést is biztosítanánk a csapatnak, ami több költséget terhel ránk. Nem tagadom, kockázatot is rejt magában, hogy az első félévben lehívjuk az önkormányzati támogatást, de a második félévvel sem lesz gond, hiszen a Grosics Gyula Labdarúgó-akadémia és szponzorok segítségével biztosítható lesz a teljes éves költségvetésünk. Azért kértük decemberben az önkormányzat támogatását, hogy legyen a kezünkben alap az új játékosokkal való tárgyalásokban, ezt a segítséget megkaptuk, és nagyon köszönjük! Meg kellett ezt lépnünk, hogy hitelesen tudjunk igazolni. Most már lassan az aláírások követik a szóbeli megállapodásokat. Egyértelmű, hogy felkavartuk az állóvizet, hatalmas az érdeklődés a gárda iránt, valóságos játékosdömping van most nálunk” – mondta Bakai.

Nebil hazatér, Nomel Siófokkal kacsingat?

Megkérdeztük Major Lászlótól, hogy tud-e neveket mondani akár a távozó, akár az érkező oldalon. „Nálunk kezdi meg a munkát több játékos is, de még folyamatban vannak a tárgyalások, így konkrét neveket velük kapcsolatban nem szeretnék még mondani. A héten sok minden eldől. Ami biztos, Gaghwabi Nebil visszatér Szegedre Pápáról, egyelőre fél évig lesz nálunk kölcsönbe. A házi gólvágónkat Nomel J. P-t a Siófok csábítja, neki kérdéses a maradása” – így a szegedi csapat szakvezetője, aki annyit azért hozzátett, hogy 4-5 szegedi kötődésű labdarúgóval folynak a tárgyalások, s egy hét múlva már konkrét nevekkel szolgál. A KITE-Szeged tervezett edzőmérkőzései Jan. 27. (csütörtök) 18 ó Szeged – Tápé Jan. 29. (szombat) 13 ó Szeged – Kistelek Febr. 1. (kedd) 18 ó Szeged – Orosháza Febr. 5. (szombat) Kecskemét – Szeged Febr. 8. (kedd) 18 ó Szeged – Balástya Febr. 12. (szombat) Négycsapatos torna Sándorfalván 10 órától a Sándorfalva, az Újszentes (román 3. osztály), a Szeged és a Kistelek részvételével Febr. 15. (kedd) 18 ó Szeged – Kiskundorozsma Febr. 19. (szombat) 10.30 ó Makó – Szeged Febr. 22. (kedd) 18 ó Szeged – Algyő Febr. 26. (szombat) Vecsés vagy Gyula idegenben Márc. 1. (kedd) 18 ó UTC – Szeged

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.