Sport

Röplabda: HPQ-győzelem a Veszprém ellen + FOTÓK

Röplabda: HPQ-győzelem a Veszprém ellen + FOTÓK

2011. január 22., szombat
Röplabda: HPQ-győzelem a Veszprém ellen + FOTÓK
A csütörtöki szolnoki magyarkupa-vereség után a HPQ-Szeged férfi röplabdacsapata hazai pályán fogadta a veszprémi együttest az Extraliga keresztjátékában. Mészáros Péter csapatának ezúttal sikerült visszavágni az alapszakaszban elszenvedett hazai vereségért. Zsúfolt programja volt a HPQ-Szeged férfi röplabdacsapatának, hiszen Bitóék tegnap este az NB I-es Szolnokhoz látogattak magyarkupa-vendégjátékra - és szenvedtek sima vereséget –, s kevesebb mint 24 óra elteltével már az Etelka sori sportcsarnokban fogadták a Nyári Sándor vezette veszprémi gárdát az Extraliga keresztjátékában. A vendégek dolgát nagyban megnehezítette, hogy három-négy kulcsemberük is hiányzott (közülük a veszprémiek két meghatározó játékosa, Puspán Balázs és Horváth Ádám sítáborban tartózkodik), vagy ahogy Nyári Sándor fogalmazott a naplo-online.hu-n: "ilyen-olyan indokkal távol maradt". A hazaiaknál a szolnoki kupameccsen megsérült Csányi Dánielre nem számíthatott Mészáros Péter, helyette Csányi Roland lépett pályára csereként. A várakozásoknak megfelelően azonnal magához ragadta a kezdeményezést a HPQ-Szeged a tartalékos vendégek ellen, s az első szettben gyorsan elhúzott 8-2-re majd 11-4-re és a hétpontos különbséget szinte végig meg is tartották Posztósék (1-0). A folytatásban sokkal kiegyenlítettebb játék következett, fej-fej mellett haladt a két gárda, s a minimális ráadásban a hazaiak bírták jobban idegekkel 26-24-re behúzva a második szettet (2-0). Ugyanígy folytatódott a harmadik játékrészben is, azzal a különbséggel, hogy a vendégek bírták jobban és szépítettek (2-1). A mérkőzés végül az alig valamivel kevésbé szoros negyedik szettben dőlt el, Csíkos Gáborék 25-23-ra nyertek (3-1). A HPQ legközelebb január 26-án 18 órakor az újszegedi sportcsarnokban a Szolnok elleni magyarkupa-visszavágón lép pályára hazai környezetben. Bajnoki folytatás február 4-én Dágon.

Férfi röplabda Extraliga, keresztjáték az 5-9. helyért, 3. forduló

HPQ Szeged - Veszprém 3-1 (19, 24, -22, 23) Szeged, Etelka sori sportcsarnok. Vezette: Csikós Z., Nagy L. HPQ Szeged: Bitó, Babanyecz, Bondor, Posztós, Torma, Csíkos. Csere: Filius (lib.), Csányi R. Vezetőedző: Mészáros Péter. Company Nyelviskola VRC: Tóth, Czintula, Kráml, Dolgos, Németh Z., Seck. Csere: Katona P. (lib.), Németh E. Vezetőedző: Nyári Sándor. Mészáros Péter: "Ha a kivédekezett labdákat nagyobb százalékban oldjuk meg, akkor kicsit könnyebb lett volna." Nyári Sándor: "Nem bírjuk el, hogy három kulcsemberünk távol marad a bajnoki mérkőzéstől. A Szegedtől nem sajnálom a győzelmet, csak bánt, hogy elkerülhető vereséget szenvedtünk."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.