Sport

Jégkorong: nyert a Volán-Spartak a középszakaszban

Jégkorong: nyert a Volán-Spartak a középszakaszban

2011. január 31., hétfő
Jégkorong: nyert a Volán-Spartak a középszakaszban

Vasárnap este megkezdte középszakaszbeli szereplését a Tisza Volán-Spartak férfi jégkorongcsapata az ob I/B-ben. A szegedi-szabadkai hokicsapat idegenbeli győzelmet ünnepelhetett.

Péntek este még alapszakaszbeli mérkőzést pótolt a Tisza Volán-Spartak együttese Debrecenben, vasárnap este már a Kisstadionban kellett pályára lépnie Ambrus Andráséknak a MAC Népstadion vendégeként középszakaszbeli mérkőzésen. Korábbi a junior bajnoksággal közös alapszakaszbeli mérkőzésén októberben a Volán-Spartak hazai jégen hosszabbítás után kapott ki 5-4-re a MAC-tól, majd a bő két héttel ezelőtti budapesti találkozón 3-2-es győzelmet aratott a fővárosiakkal szemben. Kezdés után villámrajtot is vett az ob I/B tavalyi bajnoka,

Ambrus

passzát

Varga Dávid

váltotta gólra a 2. percben (0-1), majd három perccel a harmad vége előtt szerb összjáték után

Boban Cukovic

növelte tovább az előnyt. A második húszperc elején feltámadni látszottak a hazaiak,

Szongoth Kristóf

játékos-edző asszisztjait

Dózsa Péter

értékesítette, így két perc alatt kiegyenlített a MAC (2-2). Nem sokáig örülhettek azonban a fővárosiak, mert két és fél perc múltán

Nikola Bursac

talált be, majd a 34. minutumban Ambrus szerzett gólt - ismét kettő volt a tiszapartiak előnye (2-4). Az utolsó játékrész elején

Boris Leckovic

passza után,

Nemanja Nikolic

révén már hárommal vezetett a Volán-Spartak, végül az 51. percben előbbi is bevette

Molnár I Mátyás

kapuját, ezzel kialakítva a 6-2-es vendéggyőzelmet jelentő végeredményt. A középszakasz másik mérkőzésén a debreceni hokisok fogadták volna dunaújvárosi kollégáikat, azonban a Dab.Docler Jégtörők halasztást kért, ugyanis nem állt rendelkezésükre elegendő játékos a mérkőzés lejátszásához. A meccs pótlásáról később gondoskodnak. A Tisza Volán-Spartak esetében ugyancsak ismeretlen még a Vasas juniorjaival vívandó angyalföldi alapszakasz-mérkőzés időpontja, illetve a középszakaszból szintén a Jégtörők elleni találkozó sincs még leegyeztetve.

Kalocsa László

tanítványai a kiírás szerint február 6-án, vasárnap 18 órától fogadják a Debreceni HK együttesét, péntek után ezúttal már a középjátékban, a szegedi műjégpályán.

Férfi jégkorong ob I/B, középszakasz:

MAC Népstadion - Tisza Volán-Spartak 2-6 (0-2, 2-2, 0-2)

Budapest, Kisstadion, 50 néző. Vezette: Kovács B., Deák H., Gangel L.

MAC Népstadion:

Molnár I M. - Szongoth K., Szongoth G., Varga M., Nagy Cs., Netkovszky - Schleicher, Lakatos Cs., Herczku, Molnár M., Somos - Molnár I., Kővári, Illés, Haluska - Nagy A.

Vezetőedző:

Szongoth Kristóf.

Tisza Volán-Spartak:

Vidakovic - Fehérvári, Bosnjak, Jankovic, Cukovic, Leckovic – Neskovic, Guzina, Varga D., Bursac - Nikolic, Mohai, Bosnyák, Ambrus, Egyed.

Vezetőedző:

Kalocsa László.

Gólszerzők:

Dózsa (24', 26'), ill. Varga D. (2'), Cukovic (18'), Bursac (29'), Ambrus (34'), Nikolic (41'), Leckovic (51').

Kiállítások:

24 perc + fegyelmi büntetés (Nagy A.), ill. 12 perc. Kalocsa László:

"Elégedett vagyok az eredménnyel. Korrekt játékvezetés mellett most jól kijött a két csapat közötti különbség."

A férfi jégkorong ob I/B középszakaszának állása:

H.CsapatM.Gy.D.Gy.D.V.V.+P*G.P.**
1Debreceni HK66+341–1521
2Tisza Volán-Spartak7313+231–3212
3MAC Népstadion7115+324–278
4Dab.Docler-Jégtörők624+119–417

* Pluszpont, mely a közös alapszakaszban legyőzött juniorcsapatokkal szemben elért győzelemért jár. ** Az egymás elleni eredményeket és pontokat a csapatok magukkal hozzák a közös alapszakaszból.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.