Sport

Együtt versenyeznek sérült és egészséges fiatalok

Együtt versenyeznek sérült és egészséges fiatalok

2011. január 27., csütörtök
Együtt versenyeznek sérült és egészséges fiatalok

Sérült és egészséges fiataloknak szerveznek asztaliteniszversenyt, az ATSK Csillag téri termében január 29-én szombaton. A verseny az FSZH Országos Ifjúsági Szolgálat Oktatásügyi és Kulturális Főigazgatásának Fiatalok Lendületben Programja keretében kerül megrendezésre.

A rendező Csavaros Fiúk csapata egy négy főből álló informális csoport, amely azzal a céllal jött létre, hogy minél több fogyatékkal élő és egészséges fiatallal ismertesse meg a sport hasznosságát, a mindennapi életben való fontosságát, a Kompasz gyakorlatok és egyéb sportági foglalkozások fontosságát mindennapi életünkben. A projekt témája a sérült és nem sérült fiatalok közös, aktív munkájának segítése. A szervezők úgy vélik, a mindennapi életben a sérült fiatalok kirekesztve, a társadalmi élettől elzárva élnek, melynek hátterében sokszor a társadalom nem megfelelő hozzáállása, és a család támogatásának hiánya áll. A csoport célja, hogy ezen változtasson, ezért választották fő segítségünknek az asztalitenisz sportágat. A sport rendkívül nagy segítséget nyújt, hogy a fiatalok egy új közösség tagjaivá válhassanak, általa új barátokra tehetnek szert, a játék szeretete felszabadultságot, örömöt válthat ki. Mindemellett, általa könnyebben ismerhetik meg egymást a fiatalok akár sérültséggel, akár egészségesen is élnek. Céljuk, hogy tapasztalatainkat átadva segítsék a sérült fiatalokat a fizikai hátrányosságokból adódó nehézségek optimális kezelésére, valamint az egészségeseket arra neveljék, hogy el tudják fogadni a „másságot”, hogy az együttlétek során megtapasztalhassák, hogyan tudnak segíteni, foglalkozni sérült társaikkal.

A verseny időpontja:

2011. január 29. 10 óra

Helyszín:

ATSK Asztaliteniszterem (Szeged, Budapesti krt. 7-9. - Csillag tér)

Program

10 órától ügyességi verseny 1-4. osztályosoknak 12-18 óra egyéni és páros versenyszámok Nevezni a verseny előtt félórával lehet, a nevezési díj 500 forint. Az 1-3 helyezett díjazásban részesül. A versenyen igazolt versenyzők nem indulhatnak! Programszervező: Szabó Brigitta gyógytestnevelő Jelentkezni a 06-70-322-37-31-as telefonszámon, vagy szbbrigi@citromail.hu e-mail címen lehet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.