Sport

Vízilabda: Beton-győzelem a világ túlsó felén + VIDEÓ

Vízilabda: Beton-győzelem a világ túlsó felén + VIDEÓ

2010. december 27., hétfő
Vízilabda: Beton-győzelem a világ túlsó felén + VIDEÓ

Győzelemmel kezdte meg szereplését az ausztráliai Perthben zajló hagyományos, év végi Tom Hoad-kupán a Szeged Beton férfi vízilabdacsapata. Kásás Zoltán tanítványai a nyitányon a címvédő, ausztrál válogatottakat is soraiban tudó Barbarianst győzték le.

Amint arról már

Lehmann István

évértékelése kapcsán beszámoltunk, idén a Szeged Beton kapott meghívást az immár nyolcadszor megrendezésre kerülő Tom Hoad-kupára. A tornán a tavalyi ausztrál bajnok Fremantle Mariners, a tavalyi Tom Hoad-kupagyőztes Barbarians, a japán férfi válogatott és a kínai Kuangtung tartomány csapata vesz részt a magyar bajnokság jelenlegi éllovasa mellett. Molnár Tamásék hétfőn játszották első mérkőzésüket a címvédő Barbariansszal, és magabiztos győzelmet arattak, a csapat honlapja szerint 13-9-re, a

torna honlapja szerint

14-9-re. Az eredmény három negyeden keresztül szoros volt, majd az utolsó negyed 6-2-es megnyerésével biztosította be győzelmét a Szeged.

Kásás Zoltán

csapatát erősítette a Betonban játszó

Joseph Kayes

öccse, az új-zélandi Mt Maunganui College együttesében pólózó, 16 éves

Daniel

is, aki egy góllal vette ki részét a szegedi sikerből. A rendkívüli "igazolásra" azért is volt szükség, mert

Vindisch Ferenc

a Szolnok elleni bajnokin elszenvedett lovaglóizom-szakadása miatt nem tarthatott a csapattal. A gárda legközelebb kedden játssza a nap rangadóját a korábban Szegeden, legutóbb pedig Szolnokon pólózó, temesvári születésű, román válogatott

Ridzyk Zoltánt

is soraiban tudó perthi Fremantle Mariners ellen (melynek

Aaron Younger

és a nagyobbik Kayes is tagja volt még tavaly), helyi idő szerint 20 óra 15 perckor.

Férfi vízilabda Tom Hoad-kupa, 1. nap

Barbarians - Szeged Beton 9-14

(a hivatalos közlés szerint) Perth, Bicton Pool, 800 néző.

Szegedi gólszerzők:

Molnár 3, Török 2, J. Kayes 2, Kiss 2, Varga 1, D. Kayes 1, Komlósi 1, Younger 1, Somogyi 1. Kásás Zoltán mérkőzés utáni nyilatkozata az Ausztrál Vízilabda Szövetség (Australian Water Polo Inc.) munkatársa által készített interjú végén:

"Sok hibával játszottunk a meccsen. Minden lehetőséget igyekszünk megragadni a győzelemre, szeretnénk megnyerni ezt a tornát, de egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy ez sikerülni is fog. Mindenesetre a következő meccsen igyekszünk jobban koncentrálni és természetesen gyakorolni az emberelőnyös szituációkat és néhány figurát is, amikre szükségünk van, amit játszanunk kell."

További eredmények az első napon:

Fremantle Mariners - Japán 13-11 Fremantle Mariners - Kuangtung 12-6

Tekintse meg Joseph Kayes, s egyben a találkozó első gólját!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.